123 456 7890

Otteluraportin tarjoaa Meltex.

SJK ja Honka tasasivat pisteet maalittomalla tasapelillä, ja Honka varmisti sen myötä pronssimitalit. Kerholle ei tasapeli merkinnyt mitään, vaan se haki voittoa loppuun saakka. SJK pakotti Hongan puolustamaan ottelussa syvältä oman boksin rajoilta, mutta siinä se kuitenkin onnistui hyvin, eikä SJK saanut himoitsemaansa voittoa. Voitolla SJK olisi varmistanut Veikkausliigan viidennen sijan, ja sitä kautta kotiedun kahdelle ensimmäiselle europudotuspelien kierrokselle. Toki se saa uuden mahdollisuuden tuohon heti jo ensi sunnuntaina ja silloin tasapelikin riittää tuohon sijoitukseen. Veikkausliiga jatkuu siis ensi sunnuntaina 16.10. FC Inter – SJK ottelulla. Sen jälkeen aloitetaan heti keskiviikkona 19.10. klo 18:00 Europudotuspelit, ja SJK kohtaa silloin OmaSp Stadionilla Veikkausliigassa 7. tai 8. sijoittuneen joukkueen, eli jonkun kolmikosta AC Oulu, VPS tai IFK Mariehamn. Jos tuo puolivälierä voitetaan, jatkuvat pelit välierässä lauantaina 22.10. ja siitä taas eteenpäin kaksiosaisessa finaalissa 26.10. ja 30.10. Europudotuspelien voittaja saa paikan ensi kesän UEFA Europa Conference League -peleihin. Otteluiden aikatauluja ja vastustajia päivitetään SJK:n sivuille otteluohjelmaan, sitä mukaa kun ne varmistuvat.

SJK – FC Honka 0-0

Ensimmäisellä puoliajalla peli oli melko tasaista, mutta SJK sai enemmän painetta Hongan päätyyn. Ottelun ensimmäisen paikan sai kuitenkin Honka, ja se tuli vapaapotkusta kuudentoista kulman tuntumasta. Siitä Jake Jervis siivosi keskityksen päädystä turvallisesti ulos. Noin 20 minuutin kohdilla SJK sai kovan paineen Hongan päätyyn, ja pallo pyöri heidän maalinsakin edessä. Yritykset kilpistyivät kuitenkin puolustajiin ja kulmapotkuja parempaa ei saatu aikaan.

SJK:n paras tilanne tuli, kun Samson Ebuka tarjosi pallon viereen Jervisille, ja tämän veto tuli aivan etutolpan juureen. Maksim Rudakov kuitenkin torjui.

Peli oli hetken poikki, kun Kingsley Ofori loukkasi itseään harmittomassa tilanteessa. Pienen huollon jälkeen, hänet jouduttiin vaihtamaan pois kentältä ja peliä päästiin jatkamaan.

Viitisen minuuttia ennen taukoa tapahtui molemmissa päissä. Ensin SJK sai vapaapotkun kuudentoista kulmalta. Siitä Jervis pääsi puskemaan, mutta pallo meni ohi maalin. Kun peliä jatkettiin, sai Honka nopean hyökkäyksen. Siitä syntynyt veto oli kova, mutta Markus Uusitalo oli hyvin sijoittunut ja liimasi pallon syliinsä.

Toinen puoliaika jatkui yhtä tarkalla pelillä kuin ensimmäinenkin. Heti puoliajan alkuun SJK sai kuitenkin pari hyvää tilannetta. Niistä ensimmäisessä Diego Rojas toi pallon boksiin hienosti laidalta, mutta Hongan puolustus ehti katkaisemaan syötön. Hetkeä myöhemmin Felipe Aspegren oli yllättää Rudakovin maalissaa, mutta tämä sai juuri maaliviivalta, tolpan juuresta pallon kiinni.

67. minuutilla Rojas antoi erinomaisen syötön takatolpalle, sinne nousseelle Aspegrenille. Hongan puolustaja luki kuitenkin tilanteen hyvin, ja ehti katkaisemaan maalia kohti menneen vedon. Parin minuutin päästä SJK sai sivuvaparin, ja siitä pallo tuli boksiin. Mehmet Hetemaj nousi korkeimmalle, ja pusku meni vian hieman takatolpan ohi. Honka sai hyvän hyökkäyksen, kun Drazen Bagaric pääsi murtautumaan puolustuksen läpi boksiin. Markus Uusitalo tuli kuitenkin hyvin vastaan ja nappasi pallon. SJK sai heti tuon jälkeen oman hyökkäyksen, ja Tuomas Kaukua järkkäsi siitä SJK:lle kulman. Kulman jälkitilanteessa Rojas veti hyvän vedon kaukaa boksin ulkopuolelta, mutta harmillisesti metrin verran yli maalin.

Loppua kohden SJK haki voittomaalia riskilläkin, ja jopa Markus Uusitalo nousi mukaan maalistaan kulmatilanteisiin. Honka sai tuon ansiosta muutaman vastahyökkäyksen, mutta kumpikaan ei maalipaikoille päässyt. Siten peli päättyi 0-0 tulokseen.

Tasapeli ei riitä SJK:lle vielä varmistamaan viidettä sijaa ja sen myötä varmaa kotietua europudotuspeleihin. Sillä on kuitenkin vielä uusi mahdollisuus heti ensi sunnuntaina Veikkausliigan päätöskierroksella, FC Interin vieraana. Turusta riittää tasapelikin SJK:lle. Joka tapauksessa SJK pelaa kauden jälkeen keskiviikkona 19.10. klo 18:00 europudotuspelien puolivälierän kotona, ja vastaan tulee sijoituksista riippuen, joko AC Oulu, VPS tai IFK Mariehamn. Hongalle tämän päivän tasapeli varmisti kolmannen sijan Veikkausliigassa ja pronssimitalit.

Tasapeli ei meitä tänään auttanut, ja tiesimme sen etukäteen. Olimme siten täysin hakemassa voittoa tästä pelistä. Halusimme lähteä peliin kovalla intensiteetillä ja olla aggressiivisia. Halusimme, että se näkyy, että haluamme voittaa tämän pelin. Ja mielestäni se näkyi, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez ottelun jälkeen.

Pitää kuitenkin muistaa, että Honka on ihan syystä siellä missä se sarjataulukossa on. He ovat dominoineet suurinta osaa tämän kauden otteluistaan. Tänään he joutuivat puolustamaan hieman syvemmältä kuin he normaalisti ovat tehneet, ja se teki pelistä meille entistä vaikeamman. Toki me sitä kautta dominoimme peliä, mutta meidän olisi pitänyt pystyä saamaan enemmän paikkoja. En voi koi kuitenkaan syyttää pelaajia, sillä tämä oli heiltä erittäin hyvä esitys. Siitä puuttui vain se pieni extra onnistuminen, jolla olisimme saaneet paikat ja paikoista sisään.

Tällä kaudella emme ole missään vaiheessa voineet ottaa jalkaa kaasulta, vaan meidän on kaiken aikaa pitänyt pitää pää alhaalla ja painaa eteenpäin. Alun perin ajattelimme, että voisimme tehdä sen nyt sunnuntaina, mutta tämän tuloksen myötä se ei ole mahdollista. Sunnuntaina mennään taas täysillä. Se toisaalta pitää meidän joukkueemme hyvässä vireessä, kun painamme koko ajan kovempaa ja kovempaa. Toivottavasti se sitten näkyy niin, että 30.10. pelatun pelin jälkeen voimme rentoutua, Gómez päätti.

SJK: Markus Uusitalo MV, Matej Hradecky, Matias Vainionpää, Felipe Aspegren (82’ Niko Markkula), Kingsley Ofori (24’ Babacar Fati), Moshtagh Yaghoubi (60’ Mehmet Hetemaj), Nooa Laine, Pyry Hannola, Diego Rojas, Jake Jervis ja Samson Ebuka (60’ Tuomas Kaukua).