123 456 7890

Liigacupin ottelu SJK – AC Oulu päättyi vierailijan 1-2 voittoon Wallsport Areenalla. Ensimmäinen puolisko oli tasainen, ja AC Oulu meni ensin johtoon omasta harhasyötöstä tulleesta, nopeasta tilanteen vaihdosta. SJK kuitenkin kuittasi nopeasti, kun Matias Vainionpää antoi upean pystysyötön Jaime Morenolle, ja tämä nosti pallon yli vastaan tulleen AC Oulu-maalivahti Calum Wardin. Harmillisesti AC Oulu pääsi heti toisen jakson alussa johtoon, ja hallitsi muutenkin toisen jakson alkupuoliskoa. SJK sai kuitenkin vaihtojen kautta voimaa, ja painoi pelin toiseen päähän. Maalipaikkoja tuli useita, mutta ennen peliä SJK-päävalmentaja Joaquin Gómezin peräänkuuluttama kylmäpäisyys puuttui, ja palloa ei vain saatu sisään. Liigacupin lohkovaiheen päätöskierros pelataan ensi viikonloppuna, lauantaina 25.2. klo 14:45, ja silloin SJK matkustaa vielä Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Veikkausliigan kausi alkaa keskiviikkona 5.4.

SJK – AC Oulu 1-2 (1-1)
0-1 25 min Ashley Coffey
1-1 29 min Jaime Moreno
1-2 51 min Ashley Coffey

 

Tämä oli erittäin kova kamppailu jälleen. Peli, jossa meidän piti jälleen tehdä kovaa töitä. Mutta lopulta, jälleen samat asiat maksoivat meille pelin, joista olemme puhuneet aiemminkin. Vastustajalle on välillä liian helppoa luoda tilanteita tyhjästä ja päästämme maaleja helposti. Se tekee oman työmme hankalaksi, kun joudumme ajamaan takaa vastustajaa tappioasemassa. Siten emme saa jatkuvuutta tai peliä stabiiliksi missään vaiheessa, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez pelin jälkeen.

Mutta en voi syyttää pelaajia ainakaan siitä, etteikö he anna kentällä kaikkeaan, tai että antaisimme periksi. Tietenkin jotkut ratkaisut olisivat voineet olla parempia, molemmissa päissä kenttää. Meillä oli varmasti paikkoja johtaakin tätä peliä, tai tarpeeksi nousta ohi. Ja sitten taas puolustuspäässä oli hieman samaa.

Olemme tietenkin pettyneitä, että Liigacupissa emme enää mene jatkoon, mutta samalla tämä antaa meille mahdolisuuden jatkaa keskittymistä sarjakauden alkuun. Viime vuonna meillä oli hyvä Liigacup, ja talven pelit menivät siten, että emme olleet ennen sarjan alkua hävinneet kertaakaan. Tai hävisimme ainoastaan rankuilla Liigacupin välierän. Nyt asiat ovat sen osalta toisin, pohtii Gómez.

Toivottavasti otamme opiksemme, ja jatkamme kehittymistä joukkueena vahvaksi. Meillä on nyt vielä muutamia viikkoja aikaa tehdä kovasti töitä, monilla eri osa-alueilla. Varsinkin näissä samoissa asioissa kuin viime viikollakin, eli meidän pitää olla kylmäpäisempiä – kliinisempiä. Molemmissa päissä kenttää. Vain siten pystymme pitämään nollapelejä ja tekemään enemmän maaleja.

Kokonaisuutena, olen tyytyväinen joukkueen työn tekoon, taisteluun, mutta erittäin pettynyt tulokseen. Nyt menemme taas eteenpäin, jatkamme työn tekoja ja kohti ensi viikon Liigacupin päätösottelua. Haluamme päättää kilpailun vahvasti, mutta ehkä nyt voimme antaa peliaikaa enemmän niille, jotka eivät ole ehkä vielä päässeet aloittamaan otteluita. Ja sen jälkeen jatkamme pre-seasonia kohti sarjakauden alkua. Se on kuitenkin kaikkein tärkeintä, sanoi Gómez vielä lopuksi.

SJK: Ovie Ejeheri MV, Matias Vainionpää (59’ Ville Tikkanen), Terry Yegbe (59’ Matej Hradecky), Macario Hing-Glover (67’ Kingsley Ofori), Pablo Andrade, Nooa Laine (80’ Jere Streng), Valentin Gasc (59’ Valentin Gasc), Pyry Hannola, Diego Rojas, Tuomas Kaukua ja Jaime Moreno (67’ Samson Ebuka).