123 456 7890

SJK Akatemia johti ottelua kahteen kertaan Eemeli Honkolan maaleilla, mutta Gnistan tuli takaa tasoihin aivan lisäajan viime sekunnilla. Jatko-ottelussa Gnistan onnistui vielä kahdesti, ja näin SJK Akatemian upea kausi tuli päätökseen. Missään nimessä ei päätä kannata painaa alas, sillä SJK Akatemia ylitti kaikki odotukset, varmistamalla paikan ensi kauden YkkösLiigassa, ja olemalla lopulta sarjassa neljäs. Ykkösen nuorimmalla ryhmällä. Lisäksi nousukarsinnoissa se eteni toiselle kierrokselle asti. Gnistan eteni Veikkausliigan nousukarsintaan, jossa se kohtaa kaksiosaisessa otteluparissa IFK Mariehamnin. Kiitos kaudesta kaikille.

Gnistan – SJK Akatemia 4-2 Ja. (2-2) (0-1)
4-2 118 min Maximo Tolonen

Eemeli Honkola iski kahdesti liigakarsinnassa.

22 minuutilla SJK Akatemia sai erinomaisen vastahyökkäyksen, jota järjesti Olatoundji Tessilimi sekä Eemeli Honkola. Pallo pelattiin takatolpalle vapaana olleelle Oliver Günesille, joka laittoi tyhjästä paikasta pallon tolppaan. Hetkeä myöhemmin sama kolmikko pääsi jälleen vastahyökkäykseen, mutta nyt pallo tuli hieman Günesin taakse boksissa, ja hän liukastui, loukaten itseään. Günes pystyi kuitenkin jatkamaan peliä.

Lopulta SJK Akatemia meni johtoon, ja jälleen nopealla hyökkäyksellä. Honkola veti ensin itse, mutta torjunnasta pallo tuli Kasper Paanaselle. Hänenkin vetonsa torjuttiin. Paikalle ehti kuitenkin itse Honkola, ja laittoi pallon tolpan kautta sisään.

Gnistan painosti koko ensimmäisen puoliajan, ja loi painetta SJK Akatemian maalille, mutta SJK Akatemia kesti, ja sai aina välillä hyviä vastahyökkäyksiä. SJK Akatemian johdossa mentiin tauolle.

Toisen puoliajan alussa Gnistan sai loistavan paikan, mutta Salim Yussif blokkasi puolustajana parikin kertaa. Siitä SJK Akatemia sai vastahyökkäyksen, ja Honkola pelasi pallon maalin eteen Tessilimille. Tämän veto kuitenkin ohi maalin.

54. minuutilla Oliver Günes purjehti hienosti keskeltä kohti maalia, mutta hänet kaadettiin aivan kuudentoista rajalla vaparin arvoisesti. Vaparista kuitenkin Markus Arsalon veto jonkin verran yli maalin.

Lopulta Gnistan pääsi tasoittamaan, kun Joakim Latonen sai pallon kuudentoista alueen ulkopuolella. Siitä tarkka veto aivan tolpan juureen, eikä Miguel Rodriguez voinut mitään.

74. minuutilla Markus Arsalo laittoi hyvän pystysyötön Eemeli Honkolalle boksiin, vasemmalle laidalle, ja Honkola laittoi pallon aivan tolpan juureen, ohi Gnistan maalivahdin. Hetkeä myöhemmin Honkola oli laittaa jo kolmannen, mutta yritys pomppi ohi maalin. Toisessa päässä Gnistan koitti hakea pilkkua, mutta erotuomari ei rikettä nähnyt, ja peli jatkui.

Lisäajalla Gnistan sai kulmatilanteen ja maalivahtikin nousi boksin hakemaan tasoitusta. Mutta SJK Akatemia kesti, ja purki palloa päädystä yli. Kun pelattiin jo viidettä lisäajan minuuttia, sai Gnistan kovan ruuhkan maalin eteen, ja siitä pallon maaliin. Kasperi Liikonen oli viimeisenä pallossa aivan maaliviivalla. Ottelussa mentiin jatko-otteluun.

6 minuutin jatko-ottelun jälkeen Gnistan meni 3-2 johtoon, kun pitkän avauksen jälkeen pallo karkasi SJK Akatemian maalivahdilta. Momodou Sarr pääsi siihen ensimmäisenä ja laittoi tyhjään maaliin. SJK Akatemian Artur Atarah pääsi koittamaan Arsalon syötöstä, mutta Gnistanin maalivahti Jiri Koski torjui. Gnistan sai pallon maaliin 104. minuutilla, mutta lippu oli linjalla ylhäällä, eikä maalia hyväksytty.

111. minuutilla SJK Akatemia sai jälleen hyvästä paikasta vaparin, kun Denis Cukici kaadettiin kuudentoista kaaren sisällä, hyvän hyökkäyksen jälkeen. Jälleen veto kuitenkin yli maalin. 118. minuutilla tuli viimeinen niitti, kun Maximo Tolonen pääsi vetämään kaukaa ja tarkasti tolpan juureen. 4-2 lukemat, ja Gnistan jatkaa Veikkausliigan nousukarsintaan IFK Mariehamnia vastaan. SJK Akatemia upea kausi tuli päätökseen.

Pojat olivat tänäänkin mahtavia, ja tämä tulos on aika vaikea hyväksyä. Tässä vaiheessa kautta, ja vastustaja sai neljä maalia. Yksi vielä omasta virheestä. Mielestäni he myös tasoittivat pelin tilanteessa, missä selvästi rikottiin meidän maalivahtia. Siksi olen pettynyt, koska pelaajat ansaitsivat niin paljon enemmän, harmittelee SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve ottelun jälkeen.

Meillä oli vielä ennen sitä 2-2 tasoitusta useampi paikka, ehkä jopa neljä paikkaa, mistä olisimme voineet iskeä. Honkola teki sen hienon 2-1 maalin. Mielestäni meillä oli tarpeeksi paikkoja voittaa tämä ottelu. Siinä oli jopa useampi lähes tyhjä maali, josta olisi pitänyt saada. Oli tietenkin luonnollista, että he löivät kovasti painetta meidän maalille lopussa, ja toivat pelaajia boksiin riskilläkin.

Kokonaisuutena, meidän pojat ovat olleet aivan mahtavia koko tämän kauden. Ja vaikka tämä tuntuu monesta heistä pettymykseltä, niin tämä on ollut heille mahtava kokemus pelata näitä nousukarsintoja. Tämä on monelle heille uran alku. Ei mikään loppu kenellekään. Tämä aika mitä olen ollut täällä, niin joukkue ja sen pelaajat ovat tehneet mahtavaa työtä, ja he ovat todella menneet eteenpäin urallaan. Siksi haluan kiittää kaikkia pelaajiani ja staffia tästä kaudesta. Tämä oli kertakaikkiaan mahtava kausi, Grieve kiittelee.

Nyt hengähdämme, ja palaamme ensi kauden pre-seasonille. Ja teemme kaiken uudelleen. Tästä kaudesta jää vain suuri kiitollisuus ja onnellisuus siitä, miten mahtavasti pelaajat esiintyi, päättää Grieve.

SJK Akatemia: Miguel Rodriguez MV, Tuomas Koivisto, Oskari Väistö (119’ Elari Hautamäki), Bob Armah (106’ Akseli Tervaniemi), Salim Yussif (60’ Kaarlo Rintamäki), Markus Arsalo, Denis Cukici, Oliver Günes (67’ Elias Hyytinen), Kasper Paananen (106´Adam Mekki), Olatoundji Tessilimi ja Eemeli Honkola (83’ Artur Atarah).