123 456 7890

SJK Akatemia nousi hienosti 2-2 tasapeliin Ykkösen ylemmän loppusarjan ottelussa, oltuaan ensin 0-2 tappiolla. Olatoundji Tessilimi oli päivän nimi, sillä molemmat maalit tulivat hänen nousuistaan. Ensin syöttö 1-2 osumaan ja Tessilimi teki itse 2-2 osuman. Tessilimi osui viikolla myös Kolmosen ottelussa, ja tänään SJK Akatemian riveissä pelasi useampia nuorempia SJK Akatemian pelaajia tuosta Kolmosessa pelanneesta ryhmästä. Elari Hautamäki teki myös Ykkösen debyyttinsä. SJK Akatemia sai koko ottelun myös mahtavaa tukea päädyssä meteliä pitäneiltä pikku-Klopeilta, jotka lauloivat ja kannustivat upeasti. SJK Akatemian Ykkösen ylempi loppusarja jatkuu ensi viikolla heti kahdella ottelulla, kun se kohtaa molemmat sarjakärjet vierasotteluissa. Ensin matkataan keskiviikkona EIF:n vieraaksi ja sunnuntaina Gnistanin. Seuraava kotipeli, ja samalla sarjan viimeinen kotipeli on lauantaina 7.10. pelattava SJK Akatemia – HIFK. Jos SJK Akatemia on mukana neljän parhaan joukossa, jatkuu pelit vielä nousukarsinnoissa. Kolmosessa SJK Akatemian kausi päättyy lauantaina 30.9. vierasottelulla FF Jaro U23:a vastaan. Kolmosen joukkue on jo varmistanut lohkovoiton ja sarjanousun Kakkoseen ensi kaudeksi.

SJK Akatemia – TPS 2-2 (2-2)
0-1  4 min Alhaji Gero
0-2 26 min Joonas Lakkamäki
1-2 36 min Eemeli Honkola
2-2 44 min Olatoundji Tessilimi

TPS aloitti korkealla prässillä ottelun, ja teki heti pelin SJK Akatemialle vaikeaksi. Ja vain neljä minuuttia oli pelattu, kun Matias Kivikon keskitys nousi laidalta takatolpalle, ja Joonas Lakkamäki jatkoi sen maalin eteen Alhaji Gerolle, joka sai pökätä pallon läheltä sisään. Vain muutama minuutti tuosta, ja pallo oli uudelleen SJK Akatemian maalissa, mutta Kasper Hämäläisen maali hylättiin paitsiona.

17. minuutin kohdalla SJK Akatemia sai ensimmäisen vaarallisen tilanteen TPS-maalille, kun ensimmäistä kertaa avauksessa ollut Emmanuel Essel keskitti etutolpalle, ja siellä Kasper Paananen oli jatkamassa. Jatko meni kuitenkin vain sivuverkkoon.

0-2 maali syntyi SJK Akatemian omasta huolimattomasta purusta, josta rangaistusalueen rajalla ollut Joonas Lakkamäki pääsi vetämään vastapalloon ja voimalla pallon verkkoon.

Puolen tunnin kohdalla SJK Akatemia sai hyvän hyökkäyksen, kun Eemeli Honkola pelasi ensin Oliver Günesin vapaaksi boksissa. Tämän veto osui pystypuuhun, ja Honkola itse veti jatkotilanteesta kovaa, mutta päin heittäytyvää TPS-pelaajaa. Heti tuon jälkeen TPS sai vapaapotkun SJK Akatemian päädystä, ja sen jälkitilanteessa ensin veto tolppaan, sitten vielä ylärimaan, kunnes Tuomas Koivisto pääsi purkamaan.

SJK Akatemia sai avausosuman, kun ensin Olatoundji Tessilimi toi upealla juoksulla pallon ylös oikeaa laitaa pitkin. Syöttö maalin edessä olleelle Eemeli Honkolalle, joka laittoi sen puolustajan jaloista sisään. Tessilimi oli itse asialla tasoituksessa, kun hän samaan tapaan toi pallon laidalta ylös, mutta nyt leikkasi itse sen kanssa keskelle, ja veti pallon taka-alakulmaan. Tasoituksen jälkeen SJK Akatemialla oli vielä paikka mennä jopa johtoon, kun Günes ja Paananen tulivat toiselta laidalta, mutta TPS-puolustajat ehtivät eteen.

Toisen puoliajan alussa Tessilimi oli jälleen vauhdissa, ja toi pallon ylös, antaen sen Kasper Paanaselle. Paanasen veto boksista suuntautui tolpan juureen, mutta TPS-maalivahti Jere Koponen oli tilanteessa mukana, ja ehti torjumaan. Lähellä oli maali myös 53. minuutilla, kun Günes sai pallon laitaan Markus Arsalolta, ja matala keskitys maalin edestä ei ihan löytänyt Paanasta. Pari minuuttia tuosta, ja TPS sai ensimmäisen tilanteensa toisella puoliajalla, kun Gero pääsi puskemaan pallon pilkun kohdalta ylähirteen.

68. minuutilla Gero oli jälleen paikassa SJK Akatemian boksissa, ja jälleen hän osui vain ylähirteen. Pallo jäi vielä elämään, mutta vedon katkaisi uhrautuvasti eteen heittäytyvä kapteeni Denis Cukici.

Hieman ennen loppua, SJK Akatemia sai erinomaisen paikan mennä johtoon, kun Günes sai pallon boksissa keskellä. Edessä oli kuitenkin niin monta TPS-pelaajaa, että hän antoi pallon laitaan Akseli Tervaniemelle. Hän rikottiin, ja vaparista SJK Akatemia sai vielä painetta TPS:n boksiin. Vielä tuonkin jälkeen, SJK Akatemia haki vimmatusti voitto-osumaa, ja TPS joutui täysin puolustuskannalle.

Ja lisäajalla SJK Akatemia sai vielä vapaapotkun aivan kuudentoista alueen kulmalta, mutta Günesin vapari meni hieman yli maalin, ja ottelu päättyi.

Jos katsoo pelin alkua, niin meillä oli siinä kovasti vaikeuksia puolustuksen kanssa, ja se johtui osin siitä, että meillä oli niin paljon muutoksia ja pelaajia väärillä pelipaikoilla. Normaalisti keskikentällä pelaavaa pelaajaa topparina ja laitahyökkääjää laitapakkina. Sitten kun saimme sen kuntoon, peli oli ihan ok. Jouduimme tosin taas 0-2 tappioasemaan, ihan ansaitusti, sillä emme olleet alussa tarpeeksi hyviä. Mutta sitten meille alkoi tulla paikkoja, ja meillä oli jopa kaksi tai kolme paikkaa, ennekuin lopulta kavensimme, kertaa SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve ottelua pelin jälkeen.

Jälleen kerran asialla oli Ola Tessilimi. Mahtava juoksu oikealta läpi, ja hieno syöttö Honkalalle, jolta hyvä viimeistely. Sitten vielä toinen maali, ja toisella puoliajalla oli paljon parempia.

Toinen puoliaika oli välillä kuin koripallopeliä, jossa mentiin päästä päähän, sillä me otimme paljon riskejä. Meille kun ei tasapelillä oikeastaan ollut merkitystä. Voimme siten hyvin turvallisesti riskeerata piste, yrittäessämme voittaa ottelua. Ja meillä olikin niin paljon paikkoja, että meidän olisi pitänyt käyttää niitä.

Mutta kun katsoo kokonaisuutta, niin tämä oli meiltä hyvä ottelu, varsinkin kun ottaa huomioon miten nuorella ryhmällä tänään olimme pelissä. Elari Hautamäki teki myös debyytin tänään, ja hän on taas yksi meidän nuoria lupauksiamme, josta voi olla innoissaan. Seuran tulevaisuus on kyllä todella hyvällä tolalla, Grieve pohti.

Kenties joku voi olla pettynyt tasapeliin, mutta minä en ole. TPS on ollut hyvä joukkue koko kauden, ja me pelasimme heitä vastaan hyvän ottelun. Olen siis erittäin tyytyväinen meidän esitykseemme. Piste tyydyttää, mutta sitäkin tyytyväisempi olen pelaajien esitykseen tänään, päätti Grieve.

SJK Akatemia: Saku Kankaanpää MV, Ilari Kangasniemi, Tuomas Koivisto, Markus Arsalo (60’ Elias Hyytinen), Denis Cukici, Bob Armah (46’ Kaarlo Rintamäki), Emmanuel Essel (70’ Adam Mekki), Oliver Günes, Kasper Paananen, Eemeli Honkola (70’ Elari Hautamäki), ja Olatoundji Tessilimi (79’ Akseli Tervaniemi).