123 456 7890

SJK Akatemia kaatoi Pargas IF:n 4-0 luvuin, ja uudet vahvistukset Weslen Júnior sekä Babacar Fati olivat molemmat heti maalinteossa. Myös Oskar Pihlaja onnistui ja teki kauden kuudennen maalinsa. Samalla katkesi kuukauden voitoton putki. Tulos oli tärkeä monellakin tapaa, sillä nyt on realistiset mahdollisuudet ylempään loppusarjaan, varsinkin kun maalierokin nousi pitkälle plussan puolelle. Pisteitä kuitenkin tarvitaan jäljellä olevista runkosarjan ottelusta. SJK Akatemia pelaa seuraavan kerran jo ensi lauantaina ja myös silloin kotona. Silloin OmaSp Stadionille saapuu Ekenäs IF, joka on nyt vain neljän pisteen päässä SJK Akatemian edellä. Voitto siitä olisi erityisen maukas.

SJK Akatemia – Pargas IF 4-0 (1-0)
1-0 41 min Oskar Pihlaja
2-0 46 min Weslen Júnior
3-0 76 min Weslen Júnior
4-0 87 min Babacar Fati

Oskar Pihlaja juhlii kauden kuudetta maaliaan Ykkösessä.

Pelin ensimmäinen kymmenminuuttinen mentiin päästä päähän ja vierailija Pargas IF:kin oli pirteä. SJK Akatemia sai kuitenkin enemmän tilanteita. Vartin pelin kohdalla PIF:n Gezim Voca pääsi kuitenkin vetämään kaukaa vaarallisesti, ja pallo otti pompun juuri ennen maalivahti Tuomas Pöyhöstä. Pöyhönen torjui pallon eteensä, ja SJK Akatemian puolustus ehti siivoamaan.

Tuon jälkeen pelin hallinta siirtyi SJK Akatemialle ja se pakotti vierailijan puolustamaan lähes koko joukkueen voimin. Pelin loppua kohden, kun tilaa ei PIF:n puolustuksen väleistä löytynyt, tilanteet tasaantuivat keskialueen väännöksi.

Hieman ennen taukoa, Oskar Pihlaja pääsi tekemään kauden kuudennen maalinsa, kun PIF-maalivahti Samu Volotinen yritti avata pitkällä, mutta osui sekä omaan puolustajaan, että prässäämään tulleeseen Pihlajaan, ja pallo pomppasi hänen selkänsä taakse. Pihlaja ehti sinne täysin vapaaksi ja laittoi pallon sisään.

Toisen puoliajan alussa SJK Akatemia tappoi pelin. Ensimmäistä otteluaan Seinäjoella pelannut brasilialainen Weslen Júnior pommitti pallon boksista sisään, kun ensin Jonathan Muzinga oli tuonut sen härkämäisesti sisään PIF-puolustajien välistä.

Sama mies oli asialla SJK Akatemian 3-0 maalissa takatopalta. Ensin Pihlaja antoi pallon laidasta sisään tulleelle Valtteri Olsbolle, joka käytti sitä Denis Cukicilla kuudentoista kaarella. Cukici pelasi Olsbolle takaisin ja tämä antoi sen sivuttain takatolpalle Weslen Júniorille, joka puski sen läheltä sisään.

4-0 maali syntyi, kun Babacar Fati oli ensin tullut debyyttiinsä vaihdosta sisään. Fati sai pallon kuudentoista ulkopuolella, ja harhautti vastaan tulleen PIF-puolustajan. Siitä hän käytti seinän Pihlajalla ja sai pallon linjan taakse vapaaseen paikkaan. Pallo siitä varmasti ohi Volotisen. Fati oli vielä lisätä johtoa pariinkin kertaan, mutta loppunumeroiksi jäi neljän maalin voitto.

Erittäin hyvä voitto ja hyvä ottelu. PIF on ollut monessa ottelussa paljon parempi, mitä tulokset antavat osoittaa, ja jos katsot tätäkin ottelua, he esiintyivät pitkiä jaksoja hyvin. Siksi tiesimme, että meidän piti olla tässä ottelussa kärsivällisiä ja pakottaa heidät tekemään virheitä. Kun he valuivat alas ja puolustivat tiiviinä, meidän piti muistaa liikuttaa palloa ja olla kärsivällisiä. Meidän pitikin tehdä sitä pitkiä jaksoja ensimmäisellä puoliajalla. Virheet lopulta tulivat, kuten uumoilimme, ja me sitten rankaisimme heitä niistä, sanoi SJK Akatemian valmentaja Brian Page ottelun jälkeen.

Niiden jälkeen me otimme pelin kontrolliin ja pelasimme erittäin hyvää jalkapalloa. Me loimme tilaa ja myös pelasimme palloa niihin tiloihin. Loimme ylivoimia niihin ja rankaisimme.

Oli hienoa nähdä uusien pelaajien tulevan sisään todella hyvin. Samoin meidän pelaajaryhmämme on ottanut heidät vastaan erinomaisesti ja nopeasti. He ovat sopeutuneet mukaan todella nopeasti ja pistivät pystyyn hyvän esityksen, sekä tuovat lisää meidän ennestään lahjakkaaseen ryhmäämme, kiitteli Page uusia kavereita.

Nyt me lyömme painetta meidän yläpuolellamme oleville, ja jos pystymme myös lauantaina tällaiseen esitykseen, niin me olemme todella lähellä tavoitettamme olla mukana kuuden parhaan joukossa kauden loppupuolen peleissä. Sen me myös aiomme tehdä, sanoi Page vielä lopuksi.

SJK Akatemia: Tuomas Pöyhönen MV, Joona Lahdenmäki, Sami Sipola (81’ Berat Akdogan), Terry Yegbe (81’ Tuomas Koivisto), Kaarlo Rintamäki, Valtteri Olsbo, Denis Cukici (77’ Tuukka Pahkala), Vertti Hänninen, Oskar Pihlaja, Jonathan Muzinga (66’ Oliver Günes) ja Weslen Júnior (77’ Babacar Fati).

Ruudun videokooste SJK Akatemia – PIF -ottelusta.