123 456 7890

Hylätty maali, ylärima ja missattu pilkku jättivät jossiteltavaa 2-1 vierastappiossa SJK Akatemialle. Myös kotijoukkue missasi yhden pilkun, kun Otto Huuhtanen torjui juuri ennen taukoa Salomo Ojalan yrityksen. SJK Akatemian ainokaisen teki Babacar Fati kulmatilanteesta. SJK Akatemia pelaa seuraavan kerran Ykkösen ottelun ensi sunnuntaina 21.5. klo 18:00, kun se saa OmaSp Stadionille vieraaksi TPS:n. Ennen tuota pelataan vielä Kolmosen kotiottelu tiistaina 16.5. ja silloin SJK Akatemia saa vastaansa FC Kiiston. Löydät kaikki tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista, SJK Akatemian alasivulta.

EIF – SJK Akatemia 2-1 (2-0)
1-0 7 min Jeannot Esua
2-0 11 min Stanislav Efimov rp.
Epr. 45+3 min Salomo Ojala
2-1 63 min Babacar Fati
Epr. 65 min Weslen Júnior

Kotijoukkue EIF meni heti pelin alkupuolella johtoon kulmapotkusta, kun pallo pelattiin etutolpalle, ja sieltä Jeannot Esua puski pallon takatolpan juureen. Lisää vettä tuli niskaan vain parin minuutin päästä, kun SJK Akatemian puolustaja joutui rikkomaan läpiajoon pääsemässä ollutta Salomo Ojalaa rangaistusalueen rajalla. Ja siitä annetusta pilkusta Stanislav Efimov teki 2-0.

SJK Akatemiakin sai pari tilannetta, ja pallohallintaa pelissä, mutta ei päässyt ohittamaan kotijoukkueen maalivahti Ramilson Almeidaa.

Juuri ennen taukoa, EIF sai jälleen rangaistuspotkun, ja nyt Salomo Ojala meni antamaan. SJK Akatemian maalissa Otto Huuhtanen kuitenkin torjui ja piti pelin elossa toiselle puoliskolle.

SJK Akatemia teki tauolla vaihtoja, ja otti pelin toisella jaksolla paremmin haltuunsa. Tulostakin tuli tunnin pelin jälkeen, kun ensin Miro Turunen pääsi vetämään ja siitä tuli kulma. Kulmasta pallo tuli takatolpalle Babacar Fatille, joka pääsi tuikkaamaan sisään. Hetkeä myöhemmin tarjoutui paikka tasoitukseen rangaistuspotkusta, mutta Weslen Júniorin yritys meni ohi maalin. Kymmenen minuuttia tuosta, SJK Akatemia sai pallon maalin hyvän nopean hyökkäyksen päätteeksi, mutta se hylättiin paitsiona.

SJK Akatemia ei kuitenkaan luovuttanut, ja se painoi peliä kotijoukkueen päätyyn. 85. minuutilla Noa Lehtonen puski maalivahti Almeidan käsien kautta ylärimaan. Vielä aivan lopullakin se haki erikoistilanteista tasoitusta, nostamalla maalivahtia ylös, mutta EIF kesti ja piti pisteet.

– Oli vähän itse aiheutettu tappio. Vastustaja teki pari nopeaa maalia, ensin kulmasta, jonka itse aiheutimme. Sitten pilkusta. Toisella puoliajalla teimme muutoksia, ja otimme keskikentän haltuun. Mielestäni emme ehkä olisi ansainneet tappiota tänään. Kuitenkin saimme vielä kavennuksen jälkeen maalin, joka hylättiin paitsiona ja missasimme pilkun, sanoi SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve pelin jälkeen.

– Harmittaa, koska pelin alku pilasi tåmän ottelun meiltä. Pelaajia ei voi todellakaan syyttää, sillä he antoivat kaikkensa ja tekivät kaikkensa saadakseen pelin tasoihin. Myös toisen puoliajan taktiikka toimi, sillä saimme koko ajan tilanteita ylös. Eli pettynyt tulokseen, mutta en missään tapauksessa esitykseen, päätti Grieve.

SJK Akatemia: Otto Huuhtanen MV, Kaarlo Rintamäki (46’ Oliver Günes), Oskari Väistö (90’ Eemeli Honkola), Noa Lehtonen, Babacar Fati, Denis Cukici, Markus Arsalo (76’ Tuomas Koivisto) , Salim Yussif, Adam Mekki, Weslen Júnior (76’ Aleksi Heino) ja Kasper Paananen (46’ Miro Turunen).