123 456 7890

Ykköseen jo aiemmin nousun varmistanut SJK Akatemia kärsi tappion Kakkosen Cupin finaalissa Lappeenrannassa. Hienosti taistellut joukkue ei saanut otetta pelistä ottelussa kivikovaa PEPO Lappeenrantaa vastaan. Joukkueen upeasti menneelle kaudelle cup-hopea ei kuitenkaan missään nimessä ole huono suoritus, vaan joukkue voi olla ylpeä saavutuksestaan.

PEPO Lappeenranta – SJK Akatemia 3-2 (1-1)
0-1 Kingsley Ofori 7′
1-1 Nikke Veikkanen 26′ rp.
2-1 Nikke Veikkanen 48′
3-1 Samu Suoraniemi 57′
3-2 Kaarlo Rintamäki 90′

Ottelun aloitus oli SJK Akatemian näkökulmasta hienosti, kun ensimmäinen maali syntyi jo seitsemän peliminuutin kohdalla Kingsley Oforin toimesta. Molemmat joukkueet vaikuttivat ottelun ensimmäisen puolituntisen aikana olevan hieman kohmeessa ja peli oli melko tahmean näköistä puolin ja toisin. PEPO sai pilkun ajassa 26′ kun keskityspallo osui SJK-pelaajan käteen rangaistusalueella. Nikke Veikkanen laittoi pallon maaliin, jonka jälkeen peliä jatkettiin tasatilanteessa 1-1. Peli ei juuri tasoitusmaalin jälkeen muuttunut, joskin SJK Akatemia sai ehkä hieman paremmin pelin juonesta kiinni. Vastustaja PEPO:n maalivahti Craig Hill joutui venyttämään tosissaan jotta hän sai torjutuksi SJK:n vaarallisen puskun kohti maalia 35 minuutin jälkeen. Valtavan hyviä maalintekotilanteita ei kumpikaan joukkue saanut enempää aikaan, ja tauolle siirryttiin tasapisteissä.

Toisen jakson alkupuolella Akatemian joukkue sai kylmää vettä niskaansa kun PEPO:n Arttu Kotanen ja Malik St. Prix rakentelivat komeasti tekopaikan Nikke Veikkaselle, joka iski toisen maalinsa. SJK Akatemia ei saanut peliä edelleenkään otteeseensa, ja PEPO lisäsi johtoaan kun jälleen vastustajan Kotanen rakenteli tilanteen, eikä kollektiivisesti hieman pehmeästi pelannut SJK Akatemian puolustus voinut estää Samu Suoraniemeä tekemästä 3-1-maalia. 73 minuutin jälkeen PEPO oli lähellä tehdä jälleen maalin, mutta SJK:n maalivahti Salifu Senghore sai selvitettyä kulmapotkutilanteen kunnialla. SJK Akatemia sai painetta aikaan PEPO:n maalille ottelun loppupuolella. Se sai myös kavennusmaalin aikaan varsinaisen peliajan viimeisillä hetkillä, kun Kaarlo Rintamäki viimeisteli upeasti Robbie Malolon hienosta syötöstä. Loppukiri ei kuitenkaan riittänyt aivan pelin tasoittamiseen, ja näin Cup-pysti jäi Lappeenrantaan.

En voisi olla ylpeämpi pelaajistamme ja tästä upeasta joukkueesta myös tämän tuloksellisesti vaikesti nieltävän ottelun jälkeen. Jokainen iso tuomarin päätös tuntui menevän heidän hyväkseen Ottelun loppupuolella meiltä vietiin ehkä pilkku, mutta tuomari ei nähnyt tilanteessa rikettä. Onnittelut PEPO:lle voitosta. Finaali oli hieno ottelu, josta molemmat seurat voivat olla ylpeitä, kommentoi ottelua SJK Akatemian vastuuvalmentaja Brian Page.

SJK Akatemia: Senghore, Rintamäki, Akdogan (Pahkala 85′), Pihlaja, Laine, Sipola, Laitinen, Gasc (Malolo 79′), Mustonen, Günes (Adawi 79′)
Vaihdossa: Säily, Uusi-Autti, Kankaanpää, Rrustemi

Huippukauden pelannut SJK Akatemia pelaa kauden viimeisen ottelunsa 24.10. eli ensi sunnuntaina. Klo 14:00 alkava ottelu Rovaniemi Football Academya vastaan pelataan OmaSp Stadionilla, ja otteluun on vapaa pääsy. Toivotamme kaikki tervetulleeksi seuraamaan ottelua!