123 456 7890

SJK Akatemian uusi valmentaja Stevie Grieve johdatti SJK Akatemian kauden toiseen voittoon, kauden toisessa ottelussa, kun se kaatoi erittäin fyysisen SalPa:n OmaSp Stadionilla. Kauden voitolla SJK Akatemian tapaan aloittanut SalPa oli kova vastus, eikä voitto tullut ilman taistelua. SJK Akatemia meni ensimmäisellä puoliskolla johtoon, kun Miro Turunen teki jo kauden toisen maalinsa. SalPa tasoitti pelin hieman ennen taukoa kulmapotkusta. Toisella jaksolla Turunen toimi syöttäjänä ja antoi erittäin pirteällä pelipäällä olleelle Oliver Günesille maalisyötön voittomaaliin. SJK Akatemia pelaa seuraavan kerran jo ensi tiistaina klo 19:00, kun joukkue aloittaa pelit myös miesten Kolmosessa. Silloin OmaSp Stadionille saapuu vieraaksi Esse IK. Suomen Cupin pelit alkaa nekin heti ensi viikolla keskiviikkona, ja SJK Akatemia arvottiin siinä vastakkain SJK:n edustusjoukkueen kanssa. Tuo ottelu pelataan keskiviikkona 26.4. klo 18:00 OmaSp Stadionilla. Ottelu on SJK Akatemian kotiottelu. Seuraava Ykkösen peli on lauantaina, ja silloin vierasottelussa vastassa on Toni Lehtisen valmentama JJK. Löydät kaikki pelit SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.

SJK Akatemia – SalPa 2-1 (1-1)
1-0 37 min Miro Turunen
1-1 43 min Michael John
2-1 58 min Oliver Günes

Pelin ensimmäisillä minuuteilla SalPa tuli vahvasti ja suoraviivaisesti, saaden samalla muutaman kulmapotkun SJK-Akatemian päätyyn. SJK Akatemia kuitenkin kesti alkurynnistyksen ja otti pallohallinnan sekä pelin kontrolliin.

SalPa sai 20 minuutin pelin jälkeen vaarallisesta paikasta vapaapotkun, aivan kuudentoista rajalta, kun SJK Akatemia menetti ensin pallon keskialueella, ja Oliver Günes joutui liukumaan vastahyökkäyksessä ollutta pelaajaa hieman myöhässä. Günes sai keltaisen, mutta SalPa ei saanut vetoa kohti maalia. Kotijoukkue puolestaan sai hyvän paikan, kun Salim Yussif riisti pallon keskialueelta ja syötti boksiin Günesille. Tämä ajautui kuitenkin hieman liian pieneen kulmaan, ja SalPa-maalivahti ehti peittämään tilanteen kulmaksi. Vierasjoukkue sai toisenkin paikan vapaapotkusta, mutta jälleen veto reippaasti yli maalin.

35. minuutilla Günes oli taas pallossa, ja hän antoi pallon boksiin oikealle laidalle, missä Weslen Júnior antoi sen mennä taakse Adam Mekille. Tämän yritys meni kuitenkin ohi maalin. SJK Akatemia meni johtoon Miro Turusen kauden toisella osumalla, kun Adam Mekki antoi hyvän matalan syötön laidasta maalin eteen. Turunen ohjasi pallon ensimmäisellä kosketuksella sisään.

SalPa kuitenkin tasoitti juuri ennen taukoa, kun se sai vapaapotkun aivan kuudentoista rajalta oikealta laidalta. Siitä keskitys takatolpalle, ja puolustaja Michael John nousi korkeimmalle, puskien pallon sisään.

Toisen puoliajan alussa, SJK Akatemia sai hyvin painetta SalPa:n maalille ja muutaman hyvän kulman, joista pari vetoakin. SJK Akatemia meni johtoon, kun 57 minuuttia oli pelattu. Pallo ensin laitaan vauhtiin Miro Turuselle, jonka matala syöttö löysi takatolpalta vapaana olleen Oliver Günesin. Günesillä oli aikaa ottaa pallo vielä haltuun ennen vetoa taka-alakulmaan.

70. minuutin kohdalla SJK Akatemian maalivahti Saku Kankaanpää loukkaantui, ja jäi maahan. Peli oli muutaman minuutin poikki, ja jouduttiin tekemään vaihto.
Kymmenen minuuttia ennen loppua, vaihdosta sisään tullut, ja koko viime kauden loukkaantumisen vuoksi missannut Borry Sabally tarjoili paikan Weslen Júniorille, mutta tämän veto yli maalin. Heti perään vierailijoiden Albijon Muzaci sai huippupaikan, mutta veto suoraan Topi Säilynojan syliin.

SJK Akatemia sai vielä pelin lisäajalla loistavan tilanteen, kun Sabally, Günes ja Turunen pääsivät yhtä puolustajaa vastaan vastahyökkäykseen. Günesin syöttö Turuselle meni kuitenkin pikkuisen liian eteen, eikä Turunen päässyt tekemään päivän toista maalia. SalPa-maalivahti oli jo ohitettu, kun hän tuli pitkälle ulos maalistaan vastaan. Ottelu päättyi tuon jälkeen, ja SJK Akatemia otti kauden toisestakin ottelusta voiton.

Olen tietenkin tyytyväinen voittoon. Meillä oli ensimmäisellä puoliajalla hieman tilanne, että näytimme hyvältä palloa hallitessamme, teimme hyviä ratkaisuja, mutta puolustuksellisesti olimme hieman ongelmissa. Teimmekin muutoksia tauolla, vaihdoimme 4-3-3 muodostelmaan, ja halusimme keskikentän pohjalta pidempiä palloja, jotta voimme sitten voittaa ylhäällä kakkospalloja. Laitapelaajien pelaaminen korkealla auttoi meitä saamaan myös tilanteenvaihdoksia ja saimme mielestäni venytettyä heidän muotoaan hyvin, sanoi SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve pelin jälkeen.

Mielestäni olisimme myös ansainneet tilanteista ainakin yhden rangaistuspotkun, mutta kokonaisuutena me dominoimme ottelua toisella puoliajalla, ja ansaitsimme voiton, Greive jatkoi.

Peli oli ajoittain varsin fyysinen, kun SalPan isot pelaajat rynnivät maalille ja taklauksia nähtiin puolin ja toisin. SJK Akatemia kuitenkin vastasi siihen hyvin.

Tämä oli siinä mielessä hyvä oppitunti myös nuorille pelaajillemme. Sillä he tuskin ovat kovin usein joutuneet vastaamaan vastaavaan fyysiseen kamppailuun. Siksi olimmekin valmistautuneet tähän otteluun hakemalla harjoituksissa paljon kakkospallojen ja irtopallojen voittamista. Aina kun onnistuimme noissa pelissä, saimme tilanteenvaihdon ja pääsimme karkuun. Tietenkin meidän tulee vielä parantaa näissä, ja saada omat tilanteet puhtaammiksi, mutta kokonaisuutena en voisi olla paljoa tyytyväisempi nyt, Grieve sanoi vielä lopuksi.

SJK Akatemia: Saku Kankaanpää MV (74’ Topi Säilynoja MV), Noa Lehtonen, Matias Vainionpää (46’ Oskari Väistö), Kaarlo Rintamäki, Babacar Fati, Denis Cukici, Salim Yussif (46’ Altti Hellemaa), Adam Mekki (70’ Borry Sabally), Oliver Günes, Weslen Júnior (85’ Tuomas Koivisto) ja Miro Turunen.