123 456 7890

Ykkösen ottelu SJK Akatemia ja Käpylän Pallon välillä päättyi 5-3 kotijoukkueen voittoon. Melkoinen maali-ilottelu alkoi heti ensimmäisellä puoliajalla, kun tauolla peli oli jo 3-2. Toisella puoliskolla KäPa nousi tasoihin, mutta SJK Akatemia onnistui tappamaan pelin kahdella lisäosumalla, ja piti pisteet kotona kahden nuoren joukkueen kohtaamisessa. Voiton myötä SJK Akatemia nousi tasapisteisiin pelin vähemmän pelanneen Gnistanin kanssa, joka johtaa Ykköstä. SJK Akatemia pelaa seuraavaksi vierasottelut miesten Kolmosessa ja Ykkösessä, kun se matkustaa ensin Kolmosessa torstaina Mustasaareen Korsnäs FF:n vieraaksi ja lauantaina Ykkösessä Tammisaareen EIF:n vieraaksi. Seuraava Ykkösen kotiottelu on sunnuntaina 21.5. pelattava SJK Akatemia – TPS.

5-3 90+3 min Babacar Fati

KäPa aloitti pelin vahvasti, ja sai painettua pelin SJK Akatemian päätyyn. Kymmenen minuutin kohdalla KäPa pääsi myös vetämään aivan vitosen viivalta keskeltä, mutta Otto Huuhtanen torjui kulmaksi. Kulma hoidettiin, mutta hetkeä myöhemmin vierailija sai sivuvaparin, josta pallo pelattiin boksiin. Se jäi elämän maalin eteen, ja ruuhkasta Roope Huhtala pääsi vetämään pallon verkkoon.

SJK Akatemia sai kuitenkin maalin jälkeen otteen ja tasoitti pelin komealla sommitelmalla, jossa lopulta Oliver Günes antoi pallon pystyyn aivan kuudentoista kaarelle Adam Mekkille, ja tämä pamautti hienon vedon maaliin. 2-1 maali syntyi SJK Akatemian nopeasta vastahyökkäyksestä vierailijan erikoistilanteen jälkeen. Günes, Mekki ja Weslen Júnior pääsivät kolmella kahta vastaan hyökkäykseen, ja Mekki lopulta siirsi pallon sivuun niin, että Weslen Júnior laittoi tyhjiin.

Weslen Júnior hankki vapaapotkun hyökkäystilanteessa noin 20 metristä, ja siitä Markus Arsalo täräytti suoraan komean vaparin yläkulmaan. KäPa ei kuitenkaan lannistunut, vaan sai jälleen kulmapotkun ja siitä jälleen kovan maalinedusruuhkan, mistä taas Roope Huhtala pääsi törkkäämään pallon sisään.

Heti toisen puoliskon alkuun KäPa tasoitti, kun pallo tuotiin oikealta ylös ja matala keskitys maalille muutti hieman suuntaa puolustajasta, tullen takatolpalla olleelle Thomas Lahdensuolle. Tämä veti hyvin ja pallo upposi ristikkäiselle puolelle maalia.

Kun pelattiin ottelun 68. peliminuuttia, pääsi Kasper Paananen ensin oli nousemassa boksiin pallon kanssa keskeltä, mutta puolustaja ehti häiritsemään, ja pallo tuli mukaan nousseelle Denis Cukicille. Cukici veti taka-alakulmaan ja 4-3 taululle. Muutama minuutti johtomaalin jälkeen, SJK Akatemia oli lisätä johtoa, kun Weslen Júnior syötti pallon toiselta laidalta boksiin juosseelle Kasper Paanaselle. Tämän ohjaus nousi ylärimaan, ja pomppasi siitä takaisin ala, mutta ei kuitenkaan maalin sisään. Hyvän avauksen tilanteeseen antoi Markus Arsalo keskikentän pohjalta.

SJK Akatemialla oli toinenkin paikka tappaa ottelu, kun Altti Hellemaa nousi hyvin keskikentältä ja tarjosi Weslen Júniorille paikan läpiajoon. Tämän yritys kuitenkin epäonnistui. Hellemaa tarjosi vielä ottelun viime minuuteilla paikan Akseli Tervaniemelle, mutta hänen vetonsa meni päin KäPa-maalivahtia.

Lopulta SJK Akatemia tappoi pelin viimeisellä minuutilla, kun Kasper Paananen nosti pallon boksin kaarelle, ja siellä Babacar Fati otti pallon upeasti alas ja veti alakulmaan. Maali-iloittelu päättyi 5-3 lukemiin kahden nuoren joukkueen välillä.

Tämä oli taatusti viihdyttävä peli katsoa. Tietenkin harmittaa, että kun olimme jo 3-1 johdossa, päästimme heidät vielä tasoihin. Meillä oli siinä useampia lähes tyhjän maalin paikkojakin, joista peli olisi pitänyt jo ratkaista. Vaikka maaleja tulikin, niin pystyimme mielestäni puolustamaan hyvin, ja saamaan vastahyökkäyksiä ja niistä tuli myös tulosta. Yksi maali tuli erikoistilanteesta, pohti SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve pelin jälkeen.

Kokonaisuutena olen kuitenkin tyytyväinen, miten pelimme ja pelaajamme kehittyvät tällä hetkellä. Maalien lisäksi olen tyytyväinen siihen, miten välillä pelasimme, kun jouduimme alakynteen ja prässin alle. Heillä oli välillä kovasti virtaa siihen. Vaikka olemmekin nuorin joukkue sarjassa, niin KäPa ei taatusti ole paljoa vanhempi, varmaan noin 20 vuoden kieppeillä keski-ikä.

He prässäsivät todella hyvin ja hallitsivat välillä palloa myös hyvin. Ja meidän nuori ryhmämme joutui siinä koetukselle, varsinkin lopussa. Voimme olla tyytyväisiä, että emme antaneet heille neljättä maalia. Ja onneksi pystyimme iskemään vastaan, sekä lopulta tappamaan pelin, Grieve päätti.

SJK Akatemia: Otto Huuhtanen MV, Kaarlo Rintamäki, Babacar Fati, Tuomas Koivisto, Matias Vainionpää, Markus Arsalo, Denis Cukici, Adam Mekki (70’ Akseli Tervaniemi), Oliver Günes (54’ Altti Hellemaa), Weslen Júnior (89’ Noa Lehtonen) ja Miro Turunen (54’ Kasper Paananen).

Valmentaja Stevie Grieve videolla ottelun jälkeen.