123 456 7890

SJK Akatemia otti toisen peräkkäisen voittonsa Ykkösessä kaatamalla vieraskentällä järvenpääläisen JäPS:n 3-1. SJK:n maaleista vastasivat Kasper Paananen, Weslen Júnior ja Miro Turunen. Akatemian pelit Ykkösessä jatkuvat sunnuntaina, jolloin joukkue matkustaa Gnistanin vieraaksi.

JäPS – SJK Akatemia 1-3 (1-2)
0-1 15 min Paananen
0-2 21 min Weslen Júnior
1-2 35 min Mohamed
1-3 74 min Turunen

OTTELUN VIDEOKOOSTE

Järvenpään keskuskentän louhikkoinen nurmi ei luonut edellytyksiä pallolliselle juhlalle, mutta Akatemia selätti hankalat olosuhteet ja pelasi väkevän ottelun napaten kolme sarjapistettä ansaitusti.

Voitto nosti SJK:n Ykkösen neljänneksi ohi HIFK:n. Yhdeksästä ottelustaan kuusi voittoa ja 18 sarjapistettä kerännyt Akatemia on tasapisteissä kolmantena olevan Gnistanin kanssa. Sarjakärki MP:llä on kasassa 22 pistettä ja toisena olevalla EIF:lla 20 pistettä.

SJK tuli JäPS-otteluun vahvasti ja loi ensimmäisen tilanteensa jo 20 sekunnin pelin jälkeen, kun Weslen Júnior laukoi pomppivaan palloon. JäPS-maalivahti Janne Laiho oli hereillä ja torjui tilanteen kulmaksi, joten kotijoukkue selvisi vielä säikähdyksellä.

Miro Turunen sai vieraiden toisen potentiaalisen paikan 10. minuutilla, kun hyökkääjä murtautui oikealta boksiin ja laukoi kohti etukulmaa, mutta Laiho torjui tilanteen jälleen kulmaksi.

Viitisen minuuttia myöhemmin Laiho joutui kuitenkin antautumaan: Weslen Júnior nosti pallon näppärästi isäntien puolustuslinjan yli Kasper Paanaselle, joka pääsi lähelle maalia ja sijoitti pelivälineen tarkasti pienestä kulmasta sisään.

Vieraiden toinen osuma syntyi vain kuusi minuuttia myöhemmin, ja tällä kertaa asialla oli Weslen Júnior, joka iski kauden yhden komeimmista osumista. Taitava hyökkääjä tykitti pallon kaukaa vasemmalla jalalla JäPS-maalin takakulmaan.

Kotijoukkue sai tärkeän kavennuksen vielä ennen taukoa, kun Hussein Mohamed sai pallon boksissa ja löysi pienen tilan Otto Huuhtasen vartioiman maalin etukulmasta.

SJK tuli myös toiselle jaksolle vahvasti eikä joutunut missään vaiheessa ongelmiin järvenpääläisten kanssa. Akatemian kolmas maali oli hyvin lähellä hieman ennen 70. minuutin täyttymistä, kun Paanasen vahva prässi toi Miro Turuselle huipputontin, mutta hyökkääjän kuti pysähtyi Laihon jalkatorjuntaan.

Hetken päästä JäPSillä oli tilaisuus painaa peli tasoihin. Veikkausliigastakin tuttu Enoch Banza sai pallon suoraan juoksuun, ja vahva maalintekijä lähetti painavan laukauksen kohti SJK-maalin takakulmaa, mutta seinäjokelaisten onneksi kuti painui hiukan yläriman yli.

Kun JäPS ei käyttänyt tilaisuuttaan, Akatemia käytti ja siirtyi pari minuuttia myöhemmin 3-1-johtoon. Tuomas Koivisto puolusti omassa päässä vahvasti, riisti pallon ja siirsi sen viereensä Deni Silveriolle, joka lähetti pitkän syötön JäPSin kenttäpuoliskolle. Kotijoukkueen puolustus yritti pelata pallon alas Laiholle, mutta maalivahti ei saanut syöttöä kiinni, ja Turunen pääsi tuikkaamaan pelivälineen tyhjään rysään.

JäPS sai lopussa painetta Akatemian päätyyn, mutta todelliset huippupaikat jäivät vähiin seinäjokelaisten erinomaisen puolustuspelin ansiosta.

Akatemian illan ainoa huono uutinen oli se, että Weslen Júnior otti ottelussa kauden neljännen keltaisen korttinsa, mikä tarkoittaa sitä, että taituri on seuraavan ottelun pelikiellossa.

SJK pelaa seuraavan kerran Ykköstä sunnuntaina 11.6., jolloin edessä on taas etelän reissu. Tällä kertaa bussi vie Helsinkiin Gnistanin vieraaksi. Ottelu Gnistania vastaan alkaa klo 16:00.

SJK Akatemia: Otto Huuhtanen, Oskari Väistö, Kaarlo Rintamäki, Babacar Fati (71’ Deni Silverio), Denis Cukici, Adam Mekki, Tuomas Koivisto, Salim Giabo Yussif, Weslen Júnior (90’ Eemeli Honkola), Kasper Paananen (90’ Altti Hellemaa) ja Miro Turunen (85’ Oliver Günes).