123 456 7890

OmaSp Stadionilla kohtasivat sunnuntaina 18.7.2021 Kakkosen C-lohkon ottelussa SJK Akatemia ja JBK.

SJK Akatemia sai jo ottelun ensimmäisellä kympillä aikaan useita vaarallisia tilanteita, ja ensimmäinen maali nähtiin ottelun 14. minuutilla, kun loistavan etenemisen boksiin tehnyt Oskar Pihlaja kaadettiin rangaistusalueella, ja Joonas Lepistö laittoi rangaistuspotkusta pallon ohi JBK:n maalia vartioineen Joas Snellmanin. 33. minuutilla SJK lisäsi johtoaan, kun Oskar Pihlaja laukoi komean vedon kohti takakulmaa ja huolimatta siitä, että Snellman sai sormiaan väliin, laukaus upposi maaliin.

Myös toinen puoliaika alkoi SJK Akatemian komennossa, ja heti puoliajan alussa Lepistö lisäsi Akatemian etumatkaa kolmeen maaliin. JBK:n ahdinko kasvoi entisestään, ja Kerho pääsi jatkuvasti maalintekopaikoille. 4-0 ladottiin tauluun, kun Valtteri Olsbo antoi loistavan syötön Lepistölle, joka karkasi linjan taakse ja chippasi pallon JBK:n maalivahti Snellmanin yli viimeistellen hattutemppunsa. 5-0 -maali oli suorastaan upeaa yhteispelaamista, kun Kingsley Ofori, Omar Adawi ja Valentin Gasc rakentelivat todella kauniin maalin, jonka viimeisteli Gasc. Maalinteko jatkui Olsbon keskittäessä pallon takatolpalle, jossa Adawi liukui palloon ja pisti sen maalipuiden väliin. JBK sai rikottua Akatemian nollapelin, kun Kevin Larsson päästettiin irtoamaan linjan taakse ja hän viimeisteli tyylipuhtaasti pallon ohi SJK-maalia vartioineen, pitkälti töiltä aiemmin ottelussa säästyneen Topi Säilynojan. Akatemia jatkoi takaiskumaalin jälkeen kuitenkin ottelua vahvasti, ja seuraavan maalin painoi verkkoon Kaarlo Rintamäki, sen jälkeen kun Ofori oli vienyt JBK:n puolustuksen kahville. Ofori ei suinkaan lopettanut tähän, vaan teki vielä itse komean yksilösuorituksen päätteeksi 8-1 maalin, joka oli myös runsasmaalisen ottelun viimeinen.

SJK Akatemia jatkaa C-lohkon kärjessä 4 pisteen erolla OTP:in, joka myös voitti ottelunsa Rovaniemi Football Academya vastaan lukemin 4-0.

SJK Akatemia – JBK 8-1 (2-0)
1-0 Lepistö 14’
2-0 Pihlaja 33’
3-0 Lepistö 46′
4-0 Lepistö 50′