123 456 7890

SJK Akatemia otti 3-2 voiton Helsingin IFK:sta ja ohittaa sillä TPS:n Ykkösen sarjataulukossa. Neljäs sija tietää pääsyä ensi viikolla alkaviin nousukarsintoihin. SJK Akatemia kohtaa niissä ensi lauantaina vierasottelussa kolmanneksi sijoittuneen MP:n ja sen ottelun voittaja saa vastaansa siitä seuraavalla viikolla toiseksi sijoittuneen Gnistanin. Tarkemmin aikatauluista tulossa SJK:n kanaville ensi viikon alusta. Pääseminen nousukarsintoihin on mahtava saavutus sarjan nuorimmalta joukkueelta, saavutus mihin ei mikään muu akatemiajoukkue ole Suomessa tiettävästi aiemmin yltänyt. Ottelun jälkeen nähtiin OmaSp Stadionilla myös tunteikkaat jäähyväiset, kun HIFK:n puolustuksessa pelannut, Suomen A-maajoukkueen entinen kapteeni Paulus Arajuuri lopetti uransa tähän otteluun.

SJK Akatemia – HIFK 3-2 (2-1)
1-0 23 min Kasper Paananen
1-1 25 min Aleksi Wahlman
2-1 45 min Olatoundji Tessilimi
3-1 46 min Kasper Paananen
3-2 77 min Antti Ulmanen

SJK Akatemia aloitti ottelun todella vahvasti, ja loi koko ensimmäisen vartin tilanteita vierailijan päätyyn. Niistä se sai kulmapotkuja, ja siten pidettyä entisestään paineen vastustajan boksissa. HIFK sai ensimmäisen puolittaisen paikkansa vasta reilun vartin pelin jälkeen. SJK Akatemia jatkoi vahvasti kuitenkin vielä tuonkin jälkeen.

Parinkymmenen minuutin jälkeen alkoi pelissä tapahtua. Ensin SJK Akatemia meni 1-0 johtoon, kun Kasper Paananen sai pallon kuudentoista kaarella, ja HIFK tasoitti pari minuuttia myöhemmin. Siinä ensin veto laidalta torjuttiin, mutta pallo karkasi eteen, ja Aleksi Wahlman ehti ensimmäisenä paikalle, laittaen pallon maaliin. Maali myös toi vierailijalle itseluottamusta, ja pelitilanteet tasoittuivat.

Juuri ennen taukoa Ola Tessilimi näytti nopeuttaan, ja juoksi kiinni maalivahdin lyhyen avauksen. Katkosta pallo pomppasi suoraan maaliin.

Tauon jälkeen SJK Akatemia teki 3-1 maalin, missä ensin pallo pelattiin oikealta laidalta ristiin takatolpalle Oliver Günesille. Tämä jatkoi heti maalin eteen, ja Kasper Paananen laittoi sisään. Tunnin pelin kohdalla Tiquinho pelattiin vapaaksi SJK Akatemian linjan taakse. Kokenut pelimies koitti sijoittaa pallon taka-alakulmaan, ohi Miguel Rodriguezin, mutta ulkosyrjällä lähtenyt sijoitus meni hieman ohi maalin.

Pelin loppua kohden HIFK sai vielä painetta kotijoukkueen päätyyn, ja se tuotti myös tulosta, kun Antti Ulmanen iski pallon aivan tolpan juureen, ja pisti ottelun vielä jännäksi. SJK Akatemian johto kuitenkin piti, ja joukkue eteni nousukarsintoihin.

Olen soittanut juuri vaimolleni kymmenen minuuttia sitten, että kausi vielä jatkuu, ja menemme pudotuspeleihin, nauraa SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve, joka tänään katseli toimitsijakiellon vuoksi ottelua katsomosta. Ottelun veti penkiltä käsin Arttu Aromaa.

Pojat olivat todella hyviä tänään, varsinkin ensimmäisen 15 minuuttia. Loimme paljon paikkoja, mutta emme saaneet maalia. Lopulta onnistuimme maalinteossa, ja he tasoittivat välittömästi. Onneksi saimme ennen taukoa vielä 2-1 maalin ja heti tauon jälkeen 3-1 osuman.

Kokonaisuutena olimme kuteinkin parempia tänään. Ja olemme tulleet joka viikko paremmiksi peli peliltä. Erityisesti hyökkäyspäässä. Ja on uskomaton saavutus, että olemme nyt nousukarsinnoissa. Siihen ei ole käsittääkseni mikään muu akatemia tai pelaajakehitysjoukkue pystynyt koskaan aiemmin, päätti Grieve.

SJK palkitsi Paulus Arajuuren urastaan jo ottelun alussa.

Ottelun jälkeen nähtiin vielä tunteikkaat jäähyväiset, kun Paulus Arajuuri päätti mahtavan peliuransa tähän otteluun. SJK Akatemia ja HIFK järjestivät Arajuurelle kunniakujan pois kentältä, yleisön laulaessa hänen nimeään.

Valtavasti onnea Paulus Arajuurelle hänen seuraaviin askeliin elämässä. Oli hienoa todistaa tällaisen legendan uran päätöstä, kommentoi SJK Akatemian valmentaja Grieve.

SJK Akatemia: Miguel Rodriguez MV, Tuomas Koivisto, Oskari Väistö, Ilari Kangasniemi, Bob Armah, Markus Arsalo (78’ Salim Yussif), Denis Cukici, Oliver Günes (78’ Elari Hautamäki), Kasper Paananen, Olatoundji Tessilimi (85’ Adam Mekki) ja Eemeli Honkola (90’ Kaarlo Rintamäki).