123 456 7890

SJK Akatemia haki 2-1 voiton Paraisilta, ja varmisti samalla Ykkösen sarjapaikan ensi kaudelle. SJK Akatemia nousi 1-0 tappiolta voittoon toisella puoliajalla, kun ensin Vertti Hänninen tasoitti komealla vapaapotkulla, ja heti perään Terry Yegbe teki kauden ensimmäisensä. Pelissä nähtiin myös SJK-debyytti, kun hyökkääjä Aleksi Heino tuli vaihdosta kentälle ottelun loppuminuuteiksi. Sarjapaikka varmistui siis kierros ennen loppua ja se on ensimmäinen kerta sitten kauden 2009, kun mikään reservijoukkue onnistuu tuossa. SJK:lle seurana SJK Akatemian paikka Ykkösessä on erittäin tärkeä saavutus myös, sillä jatkossakin SJK pystyy tarjoamaan Suomen parhaan pelaajapolun nuorille pelaajille. Kauden päätösottelu SJK Akatemia – PK-35 pelataan ensi lauantaina 8.10. klo 16:00 OmaSp Stadionilla. Samana päivänä stadionilla vietetään Apollo Charity Night tapahtumaa. Tervetuloa!

Pargas IF – SJK Akatemia 1-2 (1-0)
1-0 35 min Yoonis Muse
1-1 72 min Vertti Hänninen
1-2 76 min Terry Yegbe

Kotijoukkue Pargas IF aloitti ottelun vahvasti ja prässäsi kovaa ylhäältä asti. Se hieman ehkä yllätti SJK Akatemiaa, joka ei saanut heti peliään käyntiin. Noin vartin pelin jälkeen kuitenkin se sai pidettyä palloa pidempiä jaksoja, ja siten pelin kontrolliin. Muutama hyvä tilannekin syntyi, mutta viimeistely-yritykset olivat vielä heikkoja.

SJK Akatemian painettua peliä toiseen päätyyn, sai PIF vastahyökkäyksen ja siitä vapaapotkun aivan kuudentoista kaaren päältä. Yoonis Muse ampui siitä pallon yläkulmaan ja kotijoukkueen 1-0 johtoon. SJK Akatemia painosti koko puoliajan loppuun, ja sai muutaman hyvän maalipaikankin, kun Oskar Pihlaja, Valentin Gasc ja Kaarlo Rintamäki kaikki pääsivät kertaalleen yrittämään. Kaikki yritykset kuitenkin ohi tai PIF-maalivahdin syliin. Myös jokainen rajaheitto hyökkäyspäästä loi vaaraa kotijoukkueen maalille, kun Terry Yegbe linkosi ne aina maalin eteen boksiin.

Toisen puoliajan SJK Akatemia puolestaan aloitti todella vahvasti ja piti tempoa huomattavasti kovempana. Se loi useita paikkoja ja kovaa painetta kotijoukkueen päätyyn, mutta PIF kesti ja purki palloa ulos alueelta.

Ottelussa piti mennä aina 75. peliminuutille asti, kunnes SJK Akatemia onnistui maalinteossa. Se tuli vapaapotkusta, joka tuli kuudentoista kulmalta. Vertti Hänninen laukoi siitä upean vedon, joka nousi koko matkan ja upposi verkkoon. Eikä mennyt kauaa, kun SJK Akatemia sai rajaheiton hyökkäyspäästä, ja siitä Terry Yegbe antoi yllättäen lyhyen heiton alaviistoon. Pallo tuli sen jälkeen takaisin Yegbelle kuudentoista kulmalle, ja Yegbe veti. Veto ei ollut kovin kova, mutta yllätti PIF-maalivahdin ja meni maaliin etutolpan juuresta.

SJK Akatemia piti palloa ja varmisteli ottelun loppuminuutit, pitäen voiton itsellään. Voitto tarkoittaa SJK Akatemialle säilymistä Ykkösessä myös kaudelle 2023. Saavutus on mahtava nuorelle joukkueelle, ja ensimmäinen kerta sitten kauden 2009, kun mikään akatemia- tai reservijoukkue siinä onnistuu. Tuolloin siinä onnistui HJK:n Klubi04. Saavutuksen arvoa nostaa se, että nyt pelataan 12 joukkueen sarjaa, ja tippujia on kolme, kun 2000-luvulla joukkueita oli kaksi enemmän ja vain kaksi joukkuetta tippui suoraan Kakkoseen. SJK Akatemia pelaa vielä yhden ottelun tämän kauden Ykkösessä, kun se kohtaa ensi lauantaina PK-35:n OmaSp Stadionilla.

Tässä mennään! En ole varma mitä sanoisin, nauroi heti alkuun SJK Akatemian valmentaja Brian Page. 

Ei ehkä parhaita esityksiämme, mutta esitys, joka näyttää, että olemme kasvaneet tämän kauden aikana ihmisinä, joukkueena ja ryhmänä. Olemme kasvaneet, koska meidän piti kasvaa. Olemme taistelleet, juosseet, tehneet töitä ja kamppailleet takaisin. Ja tänään, kun paineet olivat meillä ja meillä oli kaikki pelissä tässä ottelussa, eikä heillä ollut enää mitään paineita, yhdessä me taistelimme sen tuloksen mitä meidän piti täältä ottaa. 

Olen supertyytyväinen koko ryhmään. Koko vuoden ajan, he ovat aina tehneet sen mitä pitää ja se näyttää millaisia nuoria miehiä ja yksilöitä he ovat. Pelaajina kaikki tietää, miten lahjakkaita he ovat, Page jatkoi. 

Nyt menemme viimeiseen viikkoon rentoutuneina, ja varmoina siitä, että jatkamme tässä sarjassa myös ensi kaudella. Pystymme rakentamaan sen varaan ja jatkamaan työn tekoa. Tulemme taatusti nauttimaan tästä viimeisestä viikosta, ja toivomme, että viimeiseen peliin tulee paljon ihmisiä juhlimaan meidän saavutustamme meidän kanssamme, heittää Page toiveen SJK-väelle. 

Hyvä tulos, hyvää työtä ja olen superonnellinen, sanoi Page vielä lopuksi. 

SJK Akatemia: Tuomas Pöyhönen MV, Sami Sipola, Joona Lahdenmäki, Berat Akdogan (71’ Tuomas Koivisto), Kaarlo Rintamäki, Terry Yegbe, Denis Cukici, Valentin Gasc (85’ Tuukka Pahkala), Oliver Günes (55’ Vertti Hänninen), Oskar Pihlaja (85’ Aleksi Heino) ja Jonathan Muzinga (55’ Weslen Júnior).

RUUDUN VIDEOKOOSTE OTTELUSTA