123 456 7890

SJK Akatemia varmisti Ykköseen nousuun tarvittavat pisteet voittamalla Kakkosen ottelussa FC Vaajakosken sunnuntaina 19.9. OmaSp Stadionilla klo 18:30 alkaneessa ottelussa reilun parinsadan silmäparin edessä. Ottelun tuloksen myötä SJK:n reservijoukkue SJK Akatemia pelaa kaudella 2022 vuoden tauon jälkeen uudelleen Miesten Ykkösessä.

SJK Akatemia – FC Vaajakoski 2-0 (2-0)
1-0 Nooa Laine 23′
2-0 Kingsley Ofori 27′

SJK Akatemia aloitti ottelun voimakkaalla prässillä ja vyörytyksellä kohti jyväskyläläisten maalia, ja FC Vaajakoski pääsi ensimmäistä kertaa palloa halliten SJK:n kenttäpuoliskolle vasta kun ottelua oli pelattu lähes 18 minuuttia. Tänä aikana Akatemia ei kuitenkaan saanut aikaan oikeastaan yhtäkään merkittävää maalintekopaikkaa, sillä vastustajan puolustuksesta ei tarvittavia rakoja löytynyt. Ensimmäinen kunnollinen Akatemian tilanne aukesi Kingsley Oforille, jonka vapautti maalintekopaikalle Omar Adawin läpisyöttö. Oforin laukaus meni kuitenkin hieman ohi takakulmasta. SJK Akatemia siirtyi 1-0-johtoon Nooa Laineen upealla lähes 30 metristä lähteneellä matalalla laukauksella, joka upposi vasenta tolppaa viistäen maalin perukoille. Seuraava maali tuli vain muutamaa minuuttia myöhemmin kun ajassa 27′ Oskar Pihlajan syöttö vasemmalta päätylinjalta löysi maalin eteen tekopaikoille kirmanneen Kingsley Oforin, joka sijoitti pallon varmasti maaliin. FC Vaajakosken ensimmäisen jakson huippuhetkiksi kelvollisen puolustuspelaamisen lisäksi kohosivat kolme kulmapotkua, joista sen suurempaa positiivista tulosta vierasjoukkue ei kuitenkaan saavuttanut.

Toinen puoliaika ei tuonut merkittävää muutosta pelinkuvaan, vaan ottelua jatkettiin SJK Akatemian hallinnassa. Kotijoukkue ei kuitenkaan onnistunut luomaan todella vaarallisia maalipaikkoja, ja Akatemian peli muuttuikin välillä hieman puskemiseksi. Sitä myöden myös vierailijoille avautui ensimmäiseen jaksoon verrattuna enemmän mahdollisuuksia pelinrakenteluun ja joutuipa kotijoukkueen maalivahti Topi Säilynoja jopa torjuntatöihinkin. Lisämaaleja ei ottelussa kuitenkaan nähty, ja näin ensimmäisen jakson kaksi maalia jäivät ottelun ainokaisiksi.

SJK Akatemia: Rintamäki Kaarlo, Pihlaja Oskar, Laine Nooa (Pahkala Tuukka 68′), Adawi Omar (Günes Oliver 68′), Sipola Sami, Laitinen Joel, Vainionpää Matias (Mustonen Veeti 46′), Olsbo Valtteri, Gasc Valentin, Säilynoja Topi, Ofori Kingsley

Huolimatta sarjanousun varmistumisesta Akatemialla on vielä pelejä pelattavana, ja seuraavaksi vastassa on FC Vaajakoski uudelleen vierasottelussa 25.9. klo 14:00. Seuraava kotiottelu pelataan 3.10. Närpiön Kraftia vastaan. Ottelun alkamisaika tarkentuu myöhemmin.

Valentin Gasc on ollut kuluvalla kaudella tärkeä palanen SJK Akatemian keskikentällä.

SJK U17 vankisti johtoaan P17 Ykkösessä

SJK U17 kohtasi aiemmin sunnuntaina klo 14:00 VPS J/2:n. Seinäjoen Keskuskentällä pelattu ottelu päättyi seinäjokisten 5-1-voittoon. Voitolla SJK:n ero seuraavana sarjataulukossa olevaan JJK Jyväskylään nousi jo 10 pisteeseen, samalla kun jyväskyläläiset hävisivät oman vierasottelunsa Kajaanin Hakaa vastaan lukemin 2-0. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Eemeli Honkola kahdella maalillaan, Lukas Eloranta, Rasmus Kujala sekä Akseli Tervaniemi.

5-1 Rekola 86′

SJK U17: Eloranta Lukas (Vuorenmaa Mikael 59′), Kotila Santeri (Haapoja Akseli 76′), Machaal Elias, Väistö Oskari (Ristilä Veeti 76′), Hyytinen Elias (Jalasvaara Aukusti 69′), Honkola Eemeli, Löytökorpi Eemeli, Kankaanpää Saku, Heikkilä Aapo, Tervaniemi Akseli, Kujala Rasmus (Eteläaho Frans 69′)
SJK:n osalta P17 Ykköstä pelataan vielä neljä ottelua, ja sarjan voittaja saa paikan P17 SM-karsintasarjaan kaudelle 2022. SJK U17 kohtaa seuraavassa ottelussaan vieraissa lauantaina 25.9.2021 klo 13.00 JJK:n