123 456 7890

SJK Akatemian ja KTP:n välinen kamppailu kotkassa tarjosi Ykkösliigan seuraajille huikeaa viihdettä, kun ehkä hienoinen altavastaaja SJK Akatemia onnistui esiintymään varsinkin ensimmäisellä jaksolla isännän ottein, ja pelin lopussa tulemaan hienosti tasoihin.

Honkola 90′ +5

Ensimmäisellä jaksolla Seinäjoen Jalkapallokerhon Akatemiajoukkue esiintyi todella vahvasti ja oli jopa peliä hallitseva joukkue. Se onnistui pakottamaan kotijoukkue KTP:n virheisiin, voitti kaksinkamppailuja ja irtopalloja sekä onnistui luomaan vastustajaansa enemmän maalipaikkoja. Ottelun avausmaali nähtiin parinkymmenen minuutin jälkeen, kun Akatemian nigerialaisen Nathaniel Tahmbin pusku löysi tiensä KTP:n maaliin. Kotkalaisten tasoitusosumassa nähtiin SJK-näkökulmasta hieman huonoa tuuria, kun Aleksi Tarvosen puskun purku maaliviivalta SJK-puolustuksen toimesta suuntautui väärään suuntaan ja pallo ohjautui maaliin.

Toisella jaksolla ensimmäisenä matsin suitsia piti käsissään kotkalaisten ryhmä. Kymmenen minuutin pelin jälkeen seinäjokiset kuitenkin kaivoivat käyttöönsä ensimmäisellä jaksolla nähdyn asenteen ja saivat jälleen vastustajansa alakynteen. 2–1-maali nähtiin kuitenkin Akatemian omassa päässä, kun tunnin pelin jälkeen Aleksi Tarvonen oli jälleen pahanteossa ja pääsi etenemään vasemmalta boksiin ja onnistui sijoittamaan pelivälineen verkkoon. Kerhon nuoret pelaajat eivät tästä kuitenkaan lannistuneet, vaan jatkoivat kotijoukkueen paineistusta ja tilanteiden luontia, mutta maalit jäivät uupumaan. KTP lisäsi johtoaan Tabi Mangan onnistuttua rangaistuspotkussa ajassa 82′. Akatemia pystyi lisäajalla tulemaan upeasti tasoihin, kun ensin Gabriel Oksasen takatolppaan osuneen kaukolaukauksen kävi viimeistelemässä rysään vaihdosta kentälle otettu Eemeli Honkola. Honkola onnistui toistamiseen vain reilun minuutin kuluttua ja hiljensi Arto Tolsa Areenan yleisön ja sinetöi ottelun loppulukemat 3–3.

–Mieletön ottelu. Vaikka tuossa hieman juhlittiinkin tasuria niin kyllä silti harmittaa, olisi ollut voittokin otettavissa ja sitä me lähdimme tänne hakemaan. Hieno vieraspiste kuitenkin ja voi olla ylpeä joukkueesta, kommentoi Akatemian Tuomas Koivisto Ruutu-lähetyksen haastattelussa.

SJK Akatemia pelaa seuraavan ottelunsa tulevana lauantaina 24.8. klo 16:00 OmaSp Stadionilla, jolloin se kohtaa Turun Palloseuran. Otteluun liput myy Ticketmaster.