123 456 7890

Ykköscupiin valmistautuva SJK Akatemia kohtasi Oulussa pelatussa harjoitusottelussa Veikkausliigan AC Oulun, ja oli napata pelistä maalittoman tasapelin. Harmillisesti AC Oulu onnistui kuitenkin aivan ottelun lopussa, kun pelattiin jo lisäaikaa. Luonnollisesti kotonaan pelannut liigajoukkue oli vahva, ja loi enemmän tilanteita, mutta myös SJK Akatemia sai paikkoja. Eemeli Honkola pääsi puskemaan kulmasta hyvin, ja Aleksi Heino tykitti pariinkin kertaan hyvin kohti AC Oulun maali. Toisesta näistä AC Oulun maalivahti pelasti pallon aivan tolpan juuresta kulmaksi. Hyviä otteita esitti myös SJK Akatemian maalilla Saku Kankaanpää (kuvassa), joka pelin lopulla teki todellisen gamesaver tuplatorjunnan, ensin etukulmasta ja vielä pomppivasta irtopallosta takatolpalta. Akatemian urakkaa ei helpottanut yhtään se, että ensimmäisen puoliajan lopulla hyökkääjä Weslen Júnior joutui aikaiseen suihkuun toisella keltaisella. Joukkueet pelasivat kuitenkin toisen puoliajan tasakentällisin. Peli oli SJK Akatemian kolmas kohtaaminen Veikkausliigan joukkueen kanssa tälle talvea. Joukkue näyttää olevan jo hyvin valmiina tammikuun lopulla alkavaan Ykköscupiin.

AC Oulu – SJK Akatemia 1-0 (0-0) 
1-0 90+2 min Onni Suutari

Edelleen haluan kiittää AC Oulua siitä, että saimme tämän mahdollisuuden pelata heitä vastaan, sanoo SJK Akatemian valmentaja Brian Page heti alkuun.

AC Oulu näytti nopeasti pelin alussa olevansa vahvempi joukkue, ja se hallitsi peliä. Mutta kun kestimme alkurynnistyksen, saimme enemmän palloa haltuumme. Ja pystyimme myös aiheuttamaan heille ongelmia. 

Näytimme yhtenäisyyttä, mutta pystyimme myös pelaamaan peliämme. Samalla pakotimme heitä tekemään kovasti töitä pelissä, luoden samalla muutaman tekopaikan itsekin. 

Harmillisesti AC Oulu onnistui tekemään maalin lisäajalla, mutta kokonaisuutena tämä oli meille hyvä testi, ja hyvä ottelu. Jokainen pelaaja teki hyvin töitä, ja sai isot minuutit pelissä. Tästä on hyvä jatkaa parin viikon päästä alkavaan Ykköscupiin Jaroa vastaan, päätti Page.

SJK Akatemia: Saku Kankaanpää MV, Oskari Väistö (60’ Eeneli Löytökorpi), Tuomas Koivisto (46’ Lukas Eloranta), Joona Lahdenmäki (46’ Noa Lehtonen), Otto Kemppainen (60’ Daniel Hietala), Elias Machaal (46’ Topias Helle), Denis Cukici (65’ Elias Machaal), Weslen Júnior (46’ Elias Hyytinen), Eero Lamberg (46’ Aleksi Heino (75’ Babacar Fati)), Adam Mekki (60’ Akseli Tervaniemi) ja Miro Turunen (46’ Eemeli Honkola)