123 456 7890

Vierailija EIF osoittautui SJK Akatemiaa kovemmaksi OmaSp Stadionilla pelatussa Ykkösen ottelussa. Tulos tosin hieman mairittelee vieraita, sillä peli oli melko tasainen, mutta EIF-onnistui hieman onnellakin kampeamaan maalit. Tappion myötä SJK Akatemian piste-ero kuuden parhaan joukkoon on nyt neljä pistettä, ja kun pelejä on runkosarjassa enää yksi jäljellä, on varmaa, että pelit jatkuvat runkosarjan jälkeen alemmassa loppusarjassa. Jännitettävää riittää siten vielä pitkälle syksyyn. Runkosarjan päätöskierros pelataan ensi lauantaina 3.9. klo 16:00 ja silloin SJK Akatemia matkustaa Lappeenrantaan PEPO:n vieraaksi. Loppusarjojen ohjelmat pitäisi olla selvillä viimeistään maanantaina 5.9.

SJK Akatemia – EIF 0-3 (0-1)
0-1 13 min Oskari Sallinen
0-2 68 min oma maali
0-3 88 min Bruno Miguel

Peli alkoi tunnustellen, eikä kumpikaan ottanut sitä varsinaisesti kontrolliinsa. SJK Akatemia sai ensimmäiset hyökkäykset, mutta ei niistä kunnon maalipaikkoja.

Seitsemännellä minuutilla SJK Akatemia sai hyvän vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi Weslen Júnior kaatui maalin edessä, kun EIF-puolustaja tuli kovaa olkapää olkapäähän. Hetkeä myöhemmin Oskar Pihlaja pelasi pihalle laitapuolustajan ja leikkasi keskelle. Pihlajan sijoitus osui tolppaan, ja pomppasi siitä ulos kentältä.

EIF meni johtoon 13. minuutilla, kun pallo pelattiin parilla nopealla syötöllä SJK Akatemian vasempaan laitaan, ja sieltä matalana maalin eteen. Oskari Sallinen liukui puolustajien välistä ja läheltä maalia pallon sisään.

Myös SJK Akatemia sai pallon sisään, kun ensin Weslen Júnior nappasi pallon keskialueella ja pelasi sen Oskar Pihlajalle. Pihlaja veti itse, mutta veto tuli suoraan päin EIF:n maalivahti Hemmo Riihimäkeä. Siitä tuli vielä irtopallo, jonka Weslen Júnior laittoi sisään. Lippu oli kuitenkin laidalla pystyssä paitsion merkiksi, eikä maalia hyväksytty.

Peli eteni tasaisena taukoa kohti, mutta EIF sai pari kertaa pallon samalla tapaa maalin eteen, kuin avausmaalissa. Näillä kerroilla SJK Akatemian puolustus kuitenkin kesti. Puoliajan loppupuolella Simon Lindholm sai pallon ja hän murtautui voimalla läpi SJK Akatemian puolustuksen. Veto lähti kohti taka-alakulmaa, ja se oli jo ohittanut maalivahti Tuomas Pöyhösen, kun Sami Sipola teki uskomattoman hienon pelastuksen maaliviivalta ja tauolle mentiin vierailijan yhden maalin johdossa.

Toiselle puoliajalla EIF tuli vahvempana, ja painoi pelin SJK Akatemian päätyyn. Se sai pallon myös SJK Akatemian maalin pystytolppaan, kun Valdrin Rashica veti alueen ulkopuolelta.

Tunnin pelin kohdalla SJK Akatemialla oli pari mahdollisuutta tasoitukseen, kun ensin EIF:n maalivahti Hemmo Riihimäki veti päin Weslen Júnioria ja hänellä oli tyhjä maali edessään. Tuomaristo kuitenkin näki pallon osuneen hänen käteensä ja peli vihellettiin poikki. Heti perään SJK Akatemia rakenteli hyvän hyökkäyksen. Ensin Sipola antoi pallon pystyyn laitaan Pihlajalle, ja tämän keskitys tuli takatolpalle. Siellä kuitenkaan Valtteri Olsbo ei saanut palloon kunnon osumaa ja veto meni päädystä yli.

Myös Muzinga pääsi vetämään, kun ensin Weslen Júnior toi pallon laidasta nopeaan vastahyökkäykseen. Hän antoi pallon Pihlajalle ja tämä jatkoi Muzingalle kuudentoista kaarelle, mutta veto meni reippaasti ohi maalin.

Tuon jälkeen EIF sai erikoisen 0-2 maalin. Rashica veti kaukaa SJK Akatemian alueen ulkopuolelta, ja vetoa oli blokkaamassa oma puolustaja. Pallo nousi siitä korkealle ilmaan, ja tippui lähes kohtisuoraan kohti maalin ylärimaa ja maalia. Siellä oli Tuomas Pöyhönen paikalla, mutta pallo tuli niin suoraan ylhäältä alas, että se meni hänen käsiensä välistä maahan ja pomppasi maaliin.

SJK Akatemia sai vielä painetta maalin jälkeen EIF-päätyyn, mutta ei vetoja aikaiseksi. Pelin viimeisillä minuuteilla EIF kaunisteli pelin 0-3:een kulmapotkusta. Pallo tuli siinä etutolpalle, ja siellä Bruno Miguel puski sen sisään.

Mielestäni se oli hyvä jalkapallo-ottelu. Molemmat joukkueet tarvitsivat voiton, päästäkseen kuuden parhaan joukkoon, ja siten molemmat myös hakivat täysillä voittoa. Pelin alussa me painoimme pelin heidän päätyynsä, mutta harmillisesti he maalasivat ensimmäisestä hyökkäyksestään. Se oli kuitenkin hyvin tehty maali, ja he löysivät siinä hyvin toisensa. Kun sitä on pelin päällä, ja sitten toinen iskee, niin se monesti tappaa yrityksen. Mielestäni me kuitenkin jatkoimme hyvin senkin jälkeen ja aiheutimme heille vaikeuksia. He kuitenkin saivat paikkoja hyvillä vastahyökkäyksillä, harmitteli SJK Akatemian valmentaja Brian Page ottelun jälkeen.

Toinenkin puoliaika alkoi tasaisesti, mutta sitten he saivat kimmokkeesta tulleen maalin. Pallon, joka nousee kolmisenkymmentä metriä ilmaan, ja menee suoraan ilmasta maalivahdin käsien ja yläriman välistä sisään. Se maali vei meiltä ilmat pihalle. Meidän oli pakko yrittää avata rohkeammin peliä ja hakea maalia. Sitten he saivat lopussa vielä kulmasta maalin.

Mielestäni pelin tulos ei ole oikeutettu kenttätapahtumiin nähden. Peli oli paljon tasaisempi. Mutta kun vastassa on kurinalainen ja kokenut joukkue, tällaistä voi sattua, jatkoi Page.

Meillä on kuitenkin isoja pelejä vielä tulossa. Kuusi ottelua jäljellä kautta. Pelejä, joista uskomme pystyvämme saamaan positiivisia tuloksia. Meillä oli ennen kauden alkua asetettuja tavoitteita, ja voimme edelleen tavoittaa niistä useamman. Olemme auttaneet erinomaisesti edustusjoukkuetta, ja neljä meillä aloittanutta pelaajaa pelaa säännöllisesti nyt Veikkausliigaa. Tämä on mielestäni kunniaksi kaikille meidän pelaajillemme. Ei vain heille, jotka ovat nousseet ylös, vaan myös muille, jotka ovat päivittäisessä työssä tukeneet ja auttaneet heitä pääsemään sinne, muistuttaa Page.

Me olemme edelleen voimissamme. Olemme tietenkin nyt pettyneitä, mutta me taistelemme sarjapaikasta edelleen. Onnittelut Ekenäs IF:lle, joka tämän tuloksen myötä varmisti paikkansa ylemmässä loppusarjassa. Me jatkamme alemmassa, mutta jatkamme kuten ennenkin. Analysoimme tämän pelin, ja menemme seuraavaan PEPO-otteluun, ja teemme siellä kaikkemme, että saamme hyvän tuloksen.

Teemme myös kaikkemme, että jatkamme Ykkösessä myös ensi kaudella, Page sanoi vielä lopuksi.

SJK Akatemia: Tuomas Pöyhönen MV, Sami Sipola, Joona Lahdenmäki, Terry Yegbe, Kaarlo Rintamäki (64’ Oliver Günes), Valtteri Olsbo (77’ Tuomas Koivisto), Denis Cukici (77’ Tuukka Pahkala), Vertti Hänninen (81’ Tuukka Pahkala), Oskar Pihlaja, Jonathan Muzinga (81’ Adam Mekki) ja Weslen Júnior.

Ruudun videokooste SJK Akatemia – EIF -ottelusta.