123 456 7890

Kasper Paananen ja Oliver Günes osuivat, kun SJK Akatemia kaatoi hyvällä joukkue-esityksellä Ykkösen sarjakärki MP:n. Samalla ilahdutti vahva puolustuspeli, ja maalivahti Saku Kankaanpään nollapeli. Pelissä teki myös Ykkösen debyyttinsä 19-vuotias puolustaja Ibrahim Cissé. Voitto nosti SJK Akatemian takaisin neljänneksi sarjassa, sekä vankisti paikkaa YkkösLiigassa ensi kaudeksi. Vielä on runkosarjaa neljä ottelua pelaamatta, ja ero seitsemäntenä olevaan SalPaan on kymmenen pistettä, joten ainakin yksi voitto tarvitaan. Seuraava Ykkösen ottelu on lauantaina 12.8. kun SJK Akatemia matkustaa KPV:n vieraaksi. Kolmosessa SJK Akatemia matkaa vielä ennen tuota Vaasaan torstaina 10.8. ja kohtaa siellä FC Kiiston. Löydät kaikki SJK Akatemian tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista, SJK Akatemian alasivulta.

SJK Akatemia – MP 2-0 (1-0)
1-0 41 min Kasper Paananen
2-0 83 min Oliver Günes

Pelin alku oli tunnustelevaa, ja molemmat pitivät omat hetkensä palloa. Ensimmäinen tilanne tuli vasta 13 minuutin pelin jälkeen, kun MP sai vapaapotkun noin 25 metristä. Siitä veto kuitenkin yli muurin ja maalin.

Pallo osui vierasjoukkueen tolppaan MP:n oman pelaajan pitkän syötön jälkeen, ja MP-maalivahti otti pallon sen jälkeen käsiinsä. Koska syöttö lähti oman pelaajan kautta, protestoi SJK Akatemian vaihtopenkki ja pelaajat tilannetta. Hetkeä myöhemmin erotuomari Kalle Mäkinen kävikin antamassa fyysiikkavalmentaja Mikko Kujalalle katsomokomennuksen.

Puolen tunnin kohdalla Miro Turunen pääsi karkuun, mutta MP-maalivahti Jonne Uronen tuli ulos alueeltaan katkaisemaan. Kasper Paananen pääsi vielä yrittämään kaukaa, mutta MP:n Samuel Hölttä oli ehtinyt maalinedustalle katkaisemaan.

40 minuutin pelin jälkeen Babacar Fati sai pallon keskialueella, ja hän nousi kohti vetosektoria. Tie tuli kuitenkin tukkoon, ja Fati pökkäsi pallon vieressä olleelle Kasper Paanaselle. Paananen veti kuudentoista kaaren luota upean vedon maaliin, ja taukoluvuiksi 1-0.

Toiselle puoliajalle MP tuli kovalla tahdolla tasoittaa peli, ja se onnistuikin pakottamaan SJK Akatemiaa puolustuskannalle. Varsinaisia tilanteita se ei saanut, mutta kovaa painetta. SJK Akatemia kuitenkin kesti.

Tunnin pelin jälkeen Miro Turunen pelattiin vapaaksi linjan taakse. MP-pelaaja repi häntä paidasta, mutta ei saanut pysäytettyä. Lopulta boksissa hän onnistui taklaamaan Turusen irti pallosta, mutta ei rangaistuspotkun arvoisesti. Kymmenisen minuuttia tuosta, Oliver Günes leikkasi hienosti boksin rajalta sisään, ja vaikka veto olikin hyvä, oli Urosen torjunta parempi.

SJK Akatemia sai jälleen otetta ottelun loppua kohden ja samalla paikkoja. Yhden niistä järjesteli Günes hyvällä keskityksellä maalin eteen, missä Fati ei aivan ylettynyt palloon. Fati myös toi pallon tilanteessa ensin ylös hyvällä juoksulla.

85. peliminuutilla Olivers Günes toi pallon boksiin ja hassutti MP-puolustuksen, sekä laittoi pallon taka-alakulmaan. Jälleen hieno maali SJK Akatemialta.

Pari minuuttia ennen loppua, MP sai sivuvapaapotkun, josta pallo pelattiin maalille. Saku Kankaanpää nousi palloon, saaden sen käsiinsä ilmassa, mutta MP:n Samuli Hölttä ajoi täysiä päin, kaataen Kankaanpään. Tilanteessa hieman tunteet kuumenivat, ja siitä keltainen molemmille joukkueille vielä ennen loppuvihellystä.

Tuntuu, että olimme tänään taas enemmän omia itsejämme. Erittäin ehjä esitys. Olimme puolustuspäässä kompakteja ja loimme pallolliseen hyvin painetta. Voitimme myös kakkospalloja, ja teimme oikeastaan kaikkea sitä, mistä puhuimme ennen peliä, sanoi SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve ottelun jälkeen.

Pelasimme hieman puolustavammalla muodolla, koska tiesimme, että MP on hyvä juuri tilanteenvaihdoissa. Pelasimme myös lyhyempiä syöttöjä ja enemmän leveänä, ettei vastustaja pääse käyttämään vahvuuksiaan. Pystyimme dominoimaan peliä keskikentällä, mutta emme tässä pelissä ottaneet yläkerrassa kenties niin paljon riskejä mitä yleensä. Pitää kunnioittaa vastustajaa.

Olen erittäin tyytyväinen koko otteluun, ja olen tosi tyytyväinen myös siihen, että teimme asioita mitä puhuimme tauolla, eli pidimme pelin tiiviinä ja pelasimme tarkasti. Ja sitten toinen maali vielä helpotti asiaa. Kun joukkue tekee kentällä asioita, joita olemme käyneet läpi treeneissä, voin valmentajan olla vain tyytyväinen, päätti Grieve.

SJK Akatemia: Saku Kankaanpää MV, Kaarlo Rintamäki, Oskari Väistö, Ibrahim Cissé, Babacar Fati, Salim Yussif, Denis Cukici, Oliver Günes (89’ Tuomas Koivisto), Kasper Paananen (75’ Adam Mekki), Weslen Júnior (83’ Tuukka Pahkala) ja Miro Turunen.