123 456 7890

Kapteeni Noa Lehtosen maali ja Saku Kankaanpään rankkaritorjunta, toivat SJK Akatemialle 1-0 voiton Pietarsaaresta Ykkösessä. Kotijoukkue Jaro oli vahva ensimmäisen puolituntisen, mutta SJK Akatemia pääsi peliin mukaan ja varsinkin toisen puoliajan alku meni SJK Akatemialle. Voittomaali tuli kulmapotkun jälkitilanteesta, ja aivan ottelun lopulla Kankaanpää torjui Jarolle tuomitun pilkun. Voiton myötä SJK Akatemia vankisti asemiaan kuuden parhaan joukossa, ja se on neljäntenä tasapisteissä kolmantena paremmalla maalierolla olevan EIF:n kanssa. SJK Akatemian takana viidentenä oleva HIFK hävisi kierroksen oman ottelunsa ja ero kasvoi viiteen pisteeseen. SJK Akatemia pelaa Kolmosessa ottelun jo huomenna torstaina, ja seuraava Ykkösen ottelu on ensi viikon tiistaina OmaSp Stadionilla pelattava JJK-ottelu.

FF Jaro – SJK Akatemia 0-1 (0-0)
0-1 57 min Noa Lehtonen

Saku Kankaanpää torjui pilkun 86. minuutilla

Ensi minuuteilla Jaro sai pallon linjan taakse Markus Kronholmille, jonka yritys meni kuitenkin sivuverkkoon. Saku Kankaanpää tuli myös hyvin peittämään etukulmaa. Seuraava tilanne tuli puolestaan SJK Akatemialle, kun Kasper Paananen antoi hyvän syötön puolustuslinjan väliin pilkun kohdille, mutta siellä Oliver Günes ei aivan yltänyt jatkamaan. Kentällä Jaro hallitsi tapahtumia suurimman osan ensimmäistä puoliaikaa, ja SJK Akatemia sai aikaan muutamia puolittaisia vastahyökkäyksiä.

Jaro sai pallon maaliin 37. minuutin kohdalla, mutta tilanne oli paitsio ja maalia ei hyväksytty. Guillermo Sotelo pääsi tuossa tilanteessa ensin vetämään läheltä, ja Kankaanpää torjui hyvin, mutta pallo jäi elämään maalin eteen. Siihen ensimmäisenä tullut Jim Myrevik oli paitsiossa. Tuon jälkeen Paananen hankki SJK Akatemialle vapaapotkun hyvältä paikalta, mutta siitä veto ei mennyt maaliin asti.

Babacar Fati antoi keskityksen maalille viitisen minuuttia ennen taukoa, ja Paananen syöksyi puskemaan. Samalla Jaron-maalivahti Hannes Käldström tuli palloa vastaan, ja kaksikko törmäsi toisiinsa. Onneksi molemmat pystyivät pienen huollon jälkeen peliä jatkamaan. Vielä tuon jälkeen SJK Akatemia sai keskialueelta pallon nostolla ylärimaan, ja ennen taukoa Miro Turunen pääsi vetämään, mutta Käldström torjui.

Jos Jaro hallitsi pelin ensimmäistä puolituntista, loi SJK Akatemia tilanteita viimeisen vartin. Tauolle mentiin kuitenkin 0-0 tilanteessa.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin, kun peliä oli pelattu 57 minuuttia. SJK Akatemia sai kulman ja se tuli etutolpalle. Siellä Miro Turunen sai puskettua pallon maalin edustalle korkeana. Jaron maalivahti koitti tulla nyrkkeilemään sitä pois, mutta pallo tippui hänen käsistään irtopalloksi. SJK Akatemian kapteeni Noa Lehtonen pääsi palloon ensimmäisenä ja hän veti voimalla verkkoon.

Heti maalin jälkeen Oliver Günes tuli hyvin laidalta, ja koitti sijoittaa pallon etualakulmaan. Pallo tuli Jaron maalivahdin kautta maalin eteen, ja siellä Eemeli Honkola ei aivan osunut palloon, ja se osui takatolppaan mennen yli päätyrajan. Siitä tulleesta kulmasta Oskari Väistö koitti saksipotkulla palloa sisään, mutta se meni vain maalin katolle.

SJK Akatemian viedessä toista puoliaikaa, alkoi tunteet kotijoukkueen puolella hieman käymään kuumana. Ja pieniä torikokouksia nähtiin tilanteiden jälkeen. Ei mitään suurempaa kuitenkaan. Jaro joutui myös hyökkäämään isommalla riskillä, mikä tarjosi SJK Akatemialle paikkoja vastahyökkäyksiin.

86. minuutilla nähtiin tuomarilta ratkaisu, joka oli kostautua SJK Akatemialle. Jaron pelaaja laukoi pallon suoraan SJK Akatemian pelaajan käteen boksin rajan tuntumassa, ja tuomari näytti pilkkua. Saku Kankaanpää nousi kuitenkin tilanteen sankariksi, torjuen rangaistuspotkun. SJK Akatemian puolustus siivosi vielä irtopallon pois alueelta.

Ottelu päättyi SJK Akatemian 1-0 voittoon, ja samalla se nousi tasapisteisiin kolmantena olevan EIF:n kanssa.

Tämä oli testiä loppuun asti, sillä Saku sai torjuttua pilkun ja pidettyä pelin 1-0:ssa. Jaro sai kenties pelin alussa painetta, tai oikeastaan saivat hallintaan keskialueen, mutta eivät saaneet maalia. Toisella jaksolla me sitten hallitsimme peliä täysin. Ja me loimme useita paikkoja, ja erikoistilanteita, joista olisi voinut tulla maaleja, sanoi SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve pelin jälkeen.

Lopulta me puolustimme todella hyvin, ja pidimme voiton. Olimme myös hallintajaksoilla todella hyviä, varsinkin toisella puoliskolla. Aina kun pääsimme lähelle heidän boksiaan, olisimme voineet iskeä. Ensimmäisellä jaksolla ehkä heidän muotonsa toi meille hieman vaikeuksia, mutta me muutimme tilannetta, ja saimme myös vastahyökkäyksiä. Kun meillä oli toisella jaksolla pallo, olimme heitä vahvempia, ja kun menetimme pallon, me saimme sen heiltä pois helpommin.

Me todella dominoimme toista puoliskoa, ja sitten otimme vielä Saballyn ja Mekkin kentälle tuomaan lisää voimaa. Olen erittäin tyytyväinen esitykseen.

Ja tämä oli hyvä alku toiselle puolelle runkosarjaa. Olemme nyt viiden pisteen karkumatkalla, ja viiden pisteen päässä kärjestä. Jatkamme tästä, ja katsotaan mitä vielä saamme aikaan, päätti Grieve.

SJK Akatemia: Saku Kankaanpää MV, Kaarlo Rintamäki, Babacar Fati, Noa Lehtonen, Oskari Väistö, Markus Arsalo, Salim Yussif, Oliver Günes (78’ Tuomas Koivisto), Kasper Paananen (88’ Akseli Tervaniemi), Eemeli Honkola (75’ Adam Mekki) ja Miro Turunen (88’ Borry Sabally).