123 456 7890

SJK Akatemia nousi jo kahden pisteen päähän kärjestä, kun se kaatoi SalPan vierasottelussa. Miro Turunen avasi maalihanat, kun pelattiin jo ensimmäisen puoliskon viime hetkiä. Toisen puoliskon alkuun Eemeli Honkola teki toisen maalinsa Ykkösessä ja SalPa sai aivan ottelun lopussa kavennettua pelin, mutta ei noustua tasoihin tai ohitse. SJK Akatemia on edelleen kolmantena, mutta nyt ero kärjessä olevaan kaksikkoon on enää kaksi pistettä. Samalla ero seitsemäntenä olevaan SalPaan kasvoi jo 16:sta pisteeseen. Siten tavoitteena oleva paikka kuuden parhaan joukossa on jo melko lähellä. SJK Akatemian näkee seuraavan kerran kotipelissä vasta sunnuntaina 23.7. klo 18:00, kun EIF saapuu Ykkösessä OmaSp Stadionille. Ennen tuota SJK Akatemia matkaa Ykkösessä KäPa:n vieraaksi, ja Kolmosessa Esse IK:n vieraaksi.

SalPa – SJK Akatemia 1-2 (0-1)
0-1 45 min Miro Turunen
0-2 46 min Eemeli Honkola
1-2 88 min Albijon Muzaci

Meillä oli melko hyvä ensimmäinen puoliaika. Ensin puolustimme hyvin ja sitten dominoimme ottelua. He saivat ainoat vaaratilanteet vastaiskuista. Ja sitten laatua tarvittiin lisää, meiltä löytyi sitä, ja saimme avattua pelin. Oliver Günes nousi hienosti keskeltä ja antoi laitaan Babacar Fatille, joka taas löysi Miro Turusen. Se oli erinomainen tilanne, sillä koko viikon olimme harjoitelleet juuri niitä tilanteita, miten pelaamme Mirolle pallon takatolpalle, sanoi SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve. 

On myös hienoa, että hän sai siitä sen maalin, sillä se työmäärä mitä hän on tehnyt meille koko kauden, on ollut todella kovaa. Hän ei ole saanut niin paljoa maaleja, mutta hän on tehnyt joukkueelle töitä sitäkin enemmän. Olemme hänen maalistaan erityisen iloisia. Lisäksi hienoa, että Eemeli Honkola teki heti maalin toisen jakson alkuun. 

Olen erittäin tyytyväinen vierasvoittoon, mutta olisi tietenkin ollut hyvä pitää myös nollat omissa. Me vaihdoimme pelissä myös alakerran viiden miehen linjaan, ja halusimme siten saada yhden ekstramiehen sinne, kun he alkoivat laittamaan palloa boksiin. Halusimme myös voittaa kakkospallot tällä tavoin. 

Lopulta he tekivät sen yhden, mutta se oli jo niin lopussa, eikä heillä oikeastaan ollut tilanteita kovin montaa. Me olisimme taas voineet iskeä lisää vastahyökkäyksistä, ja olisikin pitänyt olla niissä parempia. Mutta pakko olla todella tyytyväinen siihen, että olimme 2-0 johdossa ja dominoimme peliä, saaden kolme pistettä mukaan. Nyt olemme kahden pisteen päässä kärjestä, joten kiitollinen pitää olla, Grieve päätti.

SJK Akatemia: Saku Kankaanpää MV, Kaarlo Rintamäki, Noa Lehtonen, Oskari Väistö, Babacar Fati, Markus Arsalo, Altti Hellemaa (68’ Adam Mekki), Oliver Günes, Kasper Paananen (85’ Borry Sabally), Eemeli Honkola (56’ Tuomas Koivisto) ja Miro Turunen.