123 456 7890

SJK Akatemia otti suurinumeroisen voiton Kokkolan GBK:sta, OmaSp Stadionilla pelatussa harjoitusottelussa. Kuutti Matila teki hattutempun ja häntä säesti maalinteossa puolustajat Valtteri Olsbo ja Aapo Kuivila. Nuorella ryhmällä matkassa ollut SJK Akatemia, oli varsinkin ensimmäisellä puoliajalla ylivoimainen ja järjesteli hyvällä liikkeellä ja syöttelyllä useita tilanteita. Toisella jaksolla 4-0 maalin jälkeen, peli hieman herpaantui ja vaikka SJK Akatemia lisäsi vielä johtoaan sai GBK:kin muutaman tilanteen isäntien maalille. GBK myös teki ottelun viimeiseksi jääneen 5-1 maalin. Seuraavaksi SJK Akatemia kohtaa harjoitusottelussa toisen Kokkolan joukkueen, eli KPV:n. Tuo ottelu pelataan Kokkolassa tiistaina 23.6. klo 18.30. Ykkösen kausi alkaa 27.6. kotiottelulla EIF:a vastaan.

5-1 73 min Petteri Jokihaara

Ensimmäinen puoliaika oli SJK Akatemian hallintaa, eikä vierailija päässyt montaakaan kertaa hätyyttelemään isäntien puolustusta tai Mehdi El Moutacimin vartioimaa maalia. Sen sijaan SJK Akatemia sai monta hyvää hyökkäystä ja ensimmäistä kertaa palloa kaivettiin maalista 8 minuutin pelin jälkeen.

Kaarlo Rintamäki nousi siinä hyvin oikean puolen kulmalipulta, pitkin päätyrajaa kohti maalia, antaen syötön maalin edustalla odottaneelle Kuutti Matilalle. Matila nosti pallon yhdellä kosketuksella etukulmaan. Seuraava maali tuli vastahyökkäyksestä, laitapakki Valtteri Olsbon läpiajosta vasemmalta laidalta. Olsbo sijoitti pallon GBK-vahdin längistä sisään, saatuaan ensin hyvän vapauttavan syötön Omar Adawilta.

Adawi ja Olsbo olivat järjestelemässä myös kolmatta osumaa. Ensin Robbie Malolo vapautti laidasta Olsbon etenemään ja Adawi tuli tuplaamaan hänen nousuaan laitaan. Olsbo antoi pallon Adawille ja tämän tarkka keskitys tuli suoraan maalin eteen Kuutti Matilalle. Matila jatkoi jälleen yhdellä kosketuksella pallon sisään. Tauolle mentiin SJK Akatemian 3-0 johdossa.

SJK Akatemia teki tauolla neljä vaihtoa ja se hieman sekoitti peliä aluksi, mutta joukkue sai nopeasti saman vaihteen päälle kuin ensimmäiselläkin jaksolla. 4-0 maali syntyi kulmapotkusta, jonka antoi Arjanit Krasniqi tarkasti etutolpalle. Aapo Kuivila jatkoi sen mainiosti takavasaralla sisään.

Myös GBK sai ensimäiset kunnon paikkansa toisella puoliskolla ja noin tunnin pelin jälkeen Mehdi El Moutacim joutui pariinkin otteeseen torjuntatöihin. GBK sai myös pari kulmaa, joista pienen paineenkin SJK Akatemian maalille.

5-0 maali tuli Mehdi El Moutacimin pitkän avauksen seurauksena. Pallo tuli GBK:n puolustajien väliin ja siihen ehti ensimmäisenä Kuutti Matila. GBK-vahti tuli vastaan ja Matila sai pienen siirron jälkeen laittaa pallon tyhjään maaliin. Samalla syntyi miehen hattutemppu ottelussa.

SJK Akatemian ote herpaantui hieman suuren johdon myötä, ja GBK pääsi kaventamaan tilanteen 5-1:een noin vartti ennen loppua. El Moutacim ehti tulla vastaan palloa, kun se karkasi puolustajilta GBK:n hyökkääjälle ja tämä veti siitä pallon sisään rangaistusalueen ulkopuolelta. 5-1 jäi myös ottelun loppuluvuiksi.

SJK Akatemia: Mehdi El Moutacim MV (80’ Aleksi Luoma), Valtteri Olsbo (45’ Daniel Säily), Kaarlo Rintamäki (45’ Joel Laitinen), Aapo Kuivila, Onni Heinonen, Joona Lautamaja, Oskari Sallinen (78’ Severi Vuorela), Robbie Malolo (45’ Juuso Takanen), Arjanit Krasniqi (70’ Nicolas Kivimäki), Omar Adawi (45’ Oskar Pihlaja) ja Kuutti Matila.