123 456 7890

SJK Akatemia teki hienon työn ja selvitti tiensä Ykkösliigacupin finaaliin. Se kohtasi välieräottelussa Helsingin Pihlajamäen Algeco Areenallaa PK-35:n, ja vei ottelun nimiinsä lukemin 1–2.

PK–35 – SJK Akatemia 1–2 (1–1)
0–1 Ribeiro 24′
1–1 Rantanen 40′
1-2 Honkola 87′

SJK Akatemia teki ottelun ensimmäisen maalin Vinicius Ribeiron toimesta ennen kuin puoli tuntia oli pelattu. Kotijoukkue PK-35 tasoitti Daniel Rantasen maalilla ennen jakson loppua taukotilanteeksi lukemat 1–1. Toisella jaksolla helsinkiläisten Liam Lokake sai punaisen kortin. Eemeli Honkola teki SJK Akatemian voittomaalin 87. peliminuutilla, ja näin SJK Akatemia juhli voittoa ja aloittaa valmistautumisensa huhtikuun alkupuolella pelattavaa Ykkösliigacupin finaalia silmällä pitäen.

–Iso voitto hyvää vastustajaa vastaan! Pelinkuva oli odotetunlainen ja oli tosi hienoa saada vastaan tänään erilainen haaste kuin mitä on pelattu tähän asti. Jätkät ovat luoneet hyvän kilpailevan ympäristön ja puskevat toinen toisiaan positiivisella tavalla eteenpäin. Meillä on paljon kehitettävää vielä ja paljon opittavaa, mitä pitää vielä harjoitella. Analysoidaan ja tehdään kentällä hommia ja valmistaudutaan kohti finaalia ja kautta!, sanoo SJK Akatemian vastuuvalmentaja Arttu Aromaa.

SJK Akatemia: Kaunismäki Juho, Karkulowski Tobias (Lyyra Aleksi 86′), Armah Bob Nii, Dos Santos Ribeiro Vinicius, Helle Topias, Koivisto Tuomas, Atarah Artur, Nikkilä Jore (Kangaskokko Taavi 79′), Honkola Eemeli, Essel Emmanuel (Akansase Emmanuel 64′), Cisse Ibrahim Vaihdossa: Heinämäki Asseri, Yakubu Sayibu, Hyytinen Elias, Hautamäki Elari

SJK Akatemia kohtaa Ykkösliigacupin finaalissa voittajan lauantaina 23.3. klo 17:15  pelattavasta ottelusta FF Jaro – JäPS. Finaalin runkopelipäivä on 6.4.

Edustusjoukkue voitokkaana Virossa

SJK:n edustusjoukkue matkusti viikonloppuna eteläiseen naapurimaahamme Viroon ja Paiden kaupunkiin, jossa se pelasi harjoitusottelun Paide Linnameeskondia vastaan. Maajoukkuetehtävienkin takia supistunut joukkue voitti virolaisvastustajansa Pyry Hannolan ja Rasmus Karjalaisen maaleilla lukemin 1–2.

Paide Linnameeskond – SJK 1–2 (1–1)
0–1 Hannola 24′
1–1 Saarme 38′
1–2 Karjalainen 58′

–Peli oli hyvä. Aloitimme pelin rivakasti ja saimme jo ensimmäisen viiden minuutin aikana kolme hyvää tekopaikkaa. Paide pääsi vähitellen peliin mukaan ja sai aikaan keskityspaikkoja ja joitakin laukauksia, mutta ei mitään todella vaarallista. Prässäsimme heitä todella korkealta ja saimmekin painostuksellamme tilanteita aikaan – Erään tilanteen päätteeksi Pyry teki maalin. Sen jälkeen olimme melko dominoivia koko ensimmäisen jakson lopun ajan, ja meidän olisikin pitänyt tehdä toinen maali, mutta lopulta ennen taukoa Paide tasoitti. Toisella jaksolla organisoimme joukkuamme tiiviiksi. Voitimme pallon jatkuvasti itsellemme heidän puoliskollaan. Rasmus teki hienon maalin, ja sen jälkeen kontrolloimme pelin joka osa-aluetta. Osoitimme kypsyyttä ottelun lopussa, kun kykenimme pitämään pallonhallinnan ja pitämään pelin ohjakset käsissämme. Olisimme voineet saada vakuuttavammankin tuloksen, mutta kokonaisuutena suorituksemme oli yhtenäinen ja olen iloinen joukkueen ja taustavoimien puolesta. Treeniviikonloppu Virossa on sujunut hyvin, ja ensi viikonloppuna olemme taas valmiimpia, kun kohtaamme FC Hakan, kommentoi päävalmentaja Toni Lehtinen.

SJK avauskokoonpano: Hemmo Riihimäki, Oskari Väistö, Valentin Gasec, Jaime Moreno, Pyry Hannola, Salim Yussif, Ville Tikkanen, Markus Arsalo, Tuomas Kaukua, Dario Naamo, Kasper Paananen Vaihtopelaajat: Rasmus Karjalainen, Kingsley Ofori, Oliver Günes, Denis Cukici

SJK pelaa seuraavan harjoitusottelunsa, kauden kenraaliharjoituksena toimivan pelin OmaSp Stadionilla ensi viikon lauantaina 30.3. kello 14:45. Tuolloin SJK kohtaa FC Hakan. Liput otteluun maksavat 10€ (lapset 5€), ja kausikorteilla sekä kauden 2024 seurakausikorteilla pääsee sisään matsiin. Tervetuloa!