123 456 7890

SJK Akatemian kausi Ykkösliigassa alkoi Järvenpään Palloseuraa vastaan pelatulla kotiottelulla 13.4.2024 klo 16:00. Aurinkoinen kevätsää OmaSp Stadionilla tarjosi loistavat olosuhteet kauden starttiin. Ottelu oli akatemialle tyypillisesti vauhdikas ja yleisö pääsi nauttimaan rohkeasta jalkapallosta sekä todistamaan SJK Akatemian 2–1-voittoa.

SJK Akatemia – JäPS 2–1 (0–1)
0–1 Holopainen 25’
1–1 Honkola 53’
2–1 Honkola 56’

Ensimmäisellä jaksolla kamppailu oli tasaista, eikä varsinaisia huippupaikkoja nähty montaakaan. JäPS siirtyi ottelussa johtoon vajaan puolen tunnin jälkeen vapaapotkusta, kun Justus Holopaisen matala veto kuudentoista rajan ulkopuolelta upposi muurin vierestä maaliin. Molemmissa päissä maalivahdit joutuivat torjuntatöihin, mutta enempää maaleja ei ennen puoliaikataukoa enää nähty.

Toisella jaksolla SJK teki tasoitusmaalin ajassa 53′ kun Bob Armah antoi hyvän läpisyötön boksin rajalta Eemeli Honkolalle, joka sijoitti pallon rysään. Akatemia meni johtoon vain pari minuuttia edellisestä maalista, kun Honkola laittoi takakulmalta pallon maaliin Salim Yussifin loistavasta matalasta keskityksestä. SJK Akatemia vaikutti tauon jälkeen hypänneen pelissä kuskin paikalle, ja kykeni luomaan useita hyviä hyökkäyksiä, samalla kun se piti JäPS:n pois vaarallisemmilta tekopaikoilta. Avausmaalin syöttänyt Armah otti kuitenkin toisen keltaisen kortin 70 minuutin pelin jälkeen, ja Akatemia joutui pelaamaan loppupelin alivoimalla. Se kuitenkin säilytti johtoasemansa, ja vaikka järvenpääläiset painostivat ottelun loppuminuuteilla rajusti, ei Akatemia antanut vastustajan tulla tasoihin. Siten SJK Akatemian kauden avausottelu päättyi 2–1-kotivoittoon.

–Ensimmäisellä jaksolla pääsimme hyvin murtautumisalueille, mutta viimeinen suoritus jäi aina vähän uupumaan, ja tästä syystä emme pystyneet tekemään maaleja. Puoliaikatauolla kävimme yhdessä läpi että jatketaan vain samoja juttuja, ja toisella puoliajalla saimmekin sitten ne vaaditut maalit aikaiseksi. 70 minuutin jälkeen punainen kortti muutti tietenkin pelin luonteen, mutta jätkät taistelivat upeasti ja antoivat kaikkensa. Se on juuri se mitä tuossa tilanteessa tarvitaan, kommentoi SJK Akatemian vastuuvalmentaja Arttu Aromaa.

SJK: Rodriguez Acurcia Miquel Antoni, Essel Emmanuel (Yakubu Sayibu 73′), Karkulowski Tobias, Armah Bob Nii, Helle Topias (Nikkilä Jore 79′), Koivisto Tuomas, Atarah Artur, Yussif Salim Giabo (Hautamäki Elari 63′), Honkola Eemeli (Hänninen Onni 78′), Cukici Denis, Cisse Ibrahim Vaihdossa: Hyytinen Elias, Kivelä Atte

SJK Akatemia jatkaa kauttaan tiistaina Suomen Cupissa Sundom IF:ia vastaan. Seuraava Ykkösliigan ottelu on edessä lauantaina 20.4. OmaSp Stadionilla, jolloin vastustajaksi Seinäjoelle kello 16:00 alkavaan otteluun saapuu Pietarsaaren FF Jaro. Liput otteluun myy Ticketmaster.