123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho sai loistavan alun Veikkausliiga-kauteen, kun SJK hoiteli kotonaan AC Oulun maalein 2-1. SJK:n voittomaalista vastasi Pyry Hannola, joka iski viimeinkin ensimmäisen osumansa liiganurmilla.

SJK–AC OULU 2–1 (1–0)
1–0 Kasper Paananen 10′
1–1 Yassin Daoussi 49′
2–1 Pyry Hannola 68′

SJK sai otteluun erinomaisen alun, kun ensimmäinen huippupaikka syntyi jo 2. minuutilla. Rasmus Karjalainen ja Pyry Hannola petasivat vasemmalta laidalta loistavan tontin Valentin Gascille, jonka boksin rajan tuntumasta lähtenyt laukaus painui kohti yläkulmaa, mutta Oulun maalivahti Calum Ward torjui tilanteen kulmaksi.

Myös Hannolan antama kulma oli kaataa kylmää vettä vieraiden niskaan, sillä puolustaja Ville Tikkanen pääsi puskemaan hyvästä paikasta ja pallo oli jo ylittää maaliviivan, mutta oululaisten puolustus siivosi pelivälineen viime hetkillä sivuun.

Kotijoukkueen energinen alku palkittiin 10. minuutilla Kasper Paanasen iskiessä Veikkausliiga-uransa ensimmäisen maalin. Tällä kertaa Hannola pelasi vahvasti Dario Naamon kanssa vasemmalla puoliskolla, mikä avasi 21-vuotiaalle Paanaselle tilaa keskustaan. Hyökkääjä tinttasi pelivälineen ykkösellä sisään ja juhli SJK:n kauden ensimmäistä osumaa.

Hannola oli itsekin lähellä maalintekoa ennen 20. minuutin täyttymistä, mutta liigauran ensimmäinen rysä jäi vielä odottamaan itseään. Karjalainen jatkoi pallon ovelasti pystyyn juosseelle Hannolalle, joka yritti ohittaa Wardin matalalla kudilla, mutta veskari venyi tielle.

Myös vierailla oli pari mehukasta paikkaa ensimmäisellä 45-minuuttisella, mutta SJK-debytantti Roope Paunio torjui tolppien välissä varmasti ja piti Oulun maaleitta.

Toisella jaksolla Oulu tuli kuitenkin alun vahvasti ja värkkäsi tasoitusmaalin nopeasti, sillä Yassin Daoussi pääsi puskemaan tasoituksen kulmapotkusta 49. minuutilla.

Isännät ottivat kuitenkin toisen jakson edetessä komennon takaisin ja iskivät voittomaalin 68. minuutilla. Asialla oli Hannola, jolle osuma oli ensimmäinen Veikkausliigassa. Taitava pelimies oli odottanut avausosumaansa pitkään, sillä hän debytoi pääsarjassa jo kaudella 2017. Alle ehti tulla 78 liigaottelua ilman maaleja.

Osuma tuli vieläpä näyttävällä tavalla: 22-vuotias Hannola asettui pallon taakse sivusta annetussa vapaapotkutilanteessa, ja kaikki odottivat miehen keskittävän palloa maalille, mutta SJK-tähti laukoi suoraan yllättäen Wardin totaalisesti.

Olemme toitottaneet Pyrylle, että olisiko jo aika tehdä ensimmäinen maali, naureskeli SJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen ja jatkoi:

Pyryllä on mahtava vasen jalka, ja hänellä on mahdollisuus tehdä paljon lisää maaleja. Hienoa, että ensimmäinen osuma tuli heti kauden avauksessa. Hän pelasi muutenkin hyvin ja oli iso osa myös meidän ottelun ensimmäistä maalia,

SJK loi loppupelin aikana vielä muutaman vaarallisen tilanteen, mutta Ward ei enää taipunut. Muun muassa vaihdosta sisään tullut SJK-debytantti Eetu Mömmö ja Karjalainen olivat lähellä maalintekoa.

Myös Oululla oli paikkansa lopussa, mutta SJK:n puolustus ja Paunio pitivät vieraat yhdessä maalissa.

Olimme odottaneet kauden ensimmäistä ottelua vesi kielellä, ja tämä on loistava tapa startata kausi. Saimme vahvan alun, ja olimme todella hyviä Kasperin maaliin asti. Sitten rytmimme rikkoutui hieman. Teimme helppoja virheitä, mikä hankaloitti hyökkäämistä. Roope piti meitä hienosti pystyssä muutaman kerran. Emme olleet parhaimmillamme toisella puoliajalla, kunnes teimme johtomaalin erikoistilanteesta. Sen jälkeen nollasimme vastustajan hyvin. Siitä pitää olla ylpeä, että pystyimme repimään sekä raastamaan ja puolustamaan omaa maalia mahtavasti, Lehtinen totesi.

Ottelun yleisömäärä oli 3418.

SJK:n kausi jatkuu tulevana perjantaina, jolloin seinäjokelaiset matkaavat Vaasaan VPS:n vieraaksi.

SJK: Roope Paunio, Kelvin Pires (69′ Fallou Ndiaye), Oskari Väistö, Ville Tikkanen, Dario Naamo (69′ Babacar Fati), Valentin Gasc, Markus Arsalo (69′ Lauri Laine), Pyry Hannola, Rasmus Karjalainen, Jaime Moreno, Kasper Paananen (60′ Eetu Mömmö)