123 456 7890

SJK Akatemia nousi upeasti 2-2 tasapeliin, oltuaan kahden maalin takaa-ajo tilanteessa tauolla. Kasper Paananen (kuvassa) kavensi heti toisen puoliajan alkuun suoraan kulmapotkusta, ja vaihdosta sisään ensimmäiseen Ykkösen otteluunsa tullut Emmanuel Essel rakensi paikan Miro Turuselle, joka teki kauden 7. maalinsa. Pelissä teki myös toinen pelaaja debyyttinsä, kun maalivahti Juho Kaunismäki joutui tulemaan ottelun loppuhetkillä kenttäpelaajana sisään. SJK Akatemian avausmaali merkittiin ensin Olatoundji Tessilimille, mutta pelin jälkeen tuomaristo vaihtoi sen Paanaselle, nähtyään pallon menneen sisään suoraan kulmasta. SJK Akatemia pelaa seuraavan ottelun Ykkösen ylemmässä loppusarjassa perjantaina 22.9. klo 18:30, kun TPS saapuu vieraaksi OmaSp Stadionille. Ennen tuota, SJK Akatemian Kolmosen lohkon voittanut, ja siten sarjanousun Kakkoseen jo varmistanut joukkue isännöi tiistaina 19.9. klo 19:00 VPS Akatemiaa OmaSp Stadionilla, kauden viimeisessä kotiottelussaan. Kolmosen otteluun on vapaa pääsy, Ykkösen ottelun liput ennakkoon Ticketmasterin kanavista.

MP – SJK Akatemia 2-2 (2-0)
1-0 12 min Joslyn Luyeye-Lutumba
2-0 33 min Joslyn Luyeye-Lutumba
2-1 48 min Kasper Paananen
2-2 74 min Miro Turunen

Ottelun kuudennella minuutilla MP:n Otto Ruoppi pääsi vetämään ruuhkasta, kulman jälkeen, mutta SJK Akatemian maalissa pelannut Miguel Rodriguez venyi hyvin torjuntaan takatolpan juurelta.

Rodriguez torjui myös 12 minuutilla MP:n yrityksen, mutta irtopalloon ehti ensimmäisenä Joslyn Luyeye-Lutumba, joka törkkäsi pallon läheltä sisään. SJK Akatemian Markus Arsalo pääsi koittamaan kaukaa, noin 30 metristä suoraa vapaapotkua 20 minuutin pelin jälkeen, mutta vaikka veto oli hyvä, meni se sen verran keskelle, että MP-maalivahti nappasi pallon.

MP pääsi jo 2-0 johtoon puolentunnin pelin jälkeen. Avausmaalinkin tehnyt Luyeye-Lutumba pääsi vetämään kulman jälkitilanteesta, matalan vedon alueen ulkopuolelta, ja se upposi takakulmaan. Luyeye-Lutumba oli tehdä vielä hattutempun ensimmäisellä puoliajalla, kun pallo tuli hänelle vapaaseen paikkaan taka-alueelle. Sieltä tullut veto kilpistyi kuitenkin SJK Akatemian puolustukseen.

Olatoundji Tessilimi oli päästä vielä ennen taukoa kaventamaan, mutta MP-maalivahti ja puolustus hoiti tilanteen.

Tauolla SJK Akatemia teki pari vaihtoa, ja heti kun peliä jatkettiin, tuli kulmapotku oikealta laidalta. Vaihdosta sisään tullut Kasper Paananen laittoi sen maalin eteen, ja se pomppasi takatolpan kautta sisään. Maali merkittiin ensin maalin edessä olleelle Olatoundji Tessilimille, mutta vaihdettin pelin jälkeen Paanaselle. Paananen oli vielä tasoittaa ottelun hetkeä myöhemmin, mutta ei saanut osumaa maalin eteen tulleeseen keskitykseen.

70. minuutin kohdalla MP:llä oli hyvä pakka mennä kahden maalin johtoon, kun Santeri Stenius pääsi laukomaan kohti taka-alakulmaa, mutta Rodriguez sai kättä sen verran väliin, että siitä tuli vain kulma. Kulmasta MP sai myös pienen ruuhkan maalin eteen, mutta tilanne hoidettiin.

Emmanuel Essel teki debyytin Ykkösessä ja antoi heti syötön tasoitusosumaan.

SJK Akatemia otti noin 20 minuuttia ennen loppua sisään uutena seuraan liittyneen Emmanuel Esselin. Essel on 19-vuotias ghanalainen laituri, joka tulee seuraan SJK:n yhteistyöseura Vision FC:sta lainasopimuksella. Essel olikin heti vakuuttava debyytissään, tullen loistavasti sisään vasemmalta laidalta, ja keskitys löysi takatolpalta Miro Turusen. Turunen pökkäsi pallon sisään, tasoittaen pelin. Heti maalin jälkeen MP sai vapaapotkun aivan rangaistualueen rajalta, mutta siitä veto meni SJK Akatemian onneksi vain muuriin.

Kun pelattiin jo ottelun viimeistä minuuttia, sai puolustaja Oskar Väistö iskun kasvoihinsa keskityspallon tavoittelussa. Väistö ei pystynyt jatkamaan, ja sisään jouduttiin ottamaan kakkosmaalivahtina ollut Juho Kaunismäki. Kaunismäelle siten hieman erikoinen debyytti Ykkösessä, kenttäpelaajana.

Aloitimme ensimmäisen puoliajan huonosti. Meidän olisi pitänyt pystyä pitämään nolla omissa, mutta päästimme kahdesti erikoistilanteesta maalit. Siinä oli ensimmäiset ja toisetkin kontaktit meillä, ja olisi pitänyt saada siivottua pallo. Mutta hyvä veto heidän pelaajaltansa 2-0 maalissa. Ja jouduimme heti kahden maalin takaa-ajoon, harmitteli SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve ottelun jälkeen.

Teimme tauolla vaihtoja, vaihdoimme kahteen toppariin, ja kahteen laitapakkiin. Nostimme myös Armahin kymppipaikalle toiseksi kärjeksi. Kasper Paananen tuli myös sisään, ja hyvin tulikin, sillä saimme heti kavennuksen alkuun. Hyvä kulmapotku. Olen siihen erittäin tyytyväinen. Muutenkin koko toinen puoliaika oli hyvä meiltä. En muista MP:ltä juurikaan tilanteita erikoistilanteita lukuun ottamatta.

Sitten Emmanuel tuli sisään debyyttinsä, ja alle kymmenen minuutin päästä hän rakensi meille maalin. Lopussa tuntui, että olisimme voineet nousta vielä vaikka voittoon, mutta harmillisesti jouduimme kymmenelle miehelle, ja Väistö joutui tulemaan vaihtoon. Samalla saatiin meidän kakkosmaalivahdillemme debyytti Ykkösessä hyökkääjän, nauroi Grieve.

Lukuun ottamatta ensimmäistä puoliaikaa ja viimeistä kymmenminuuttista, olen todella tyytyväinen otteluun. Kun tullaan kahden maalin takaa tasoihin, on pakko olla tyytyväinen, päätti Grieve.

SJK Akatemia: Miguel Rodriguez MV, Tuomas Koivisto (46’ Kaarlo Rintamäki), Oskari Väistö (90+3’ Juho Kaunismäki), Ibrahim Cissé, Bob Armah, Artur Atarah (46’ Kasper Paananen), Denis Cukici, Markus Arsalo (74’ Adam Mekki), Oliver Günes, Olatoundji Tessilimi (71’ Emmanuel Essel) ja Miro Turunen.