123 456 7890

Lauantai-iltapäivällä Helsingin Bolt Arenalla pelatussa ottelussa nähtiin SJK:lta vaihteleva suoritus, ja Töölöstä tuliaisina Seinäjoelle kulkeutuu yksi piste.

HIFK – SJK 2-2 (1-0)
1-0 Oma maali 18′
1-1 Tuco 66′
1-2 Håkans 78′
2-2 Hernandez 90’+5

Ensimmäisen jakson käynnistyessä kentällä nähtiin virkeä ja aggressiivisesti etenevä SJK. Denys Oliinyk pääsi kokeilemaan vapaapotkusta maalintekoa jo kolmen minuutin jälkeen, mutta veto meni suoraan päin HIFK-maalivahti Markus Uusitaloa. Peli tasoittui kuitenkin nopeasti, ja HIFK otti jopa hieman peliä hallintaansa. 18 minuutin jälkeen epäonninen palautus SJK-puolustuksesta maalivahdille upposi suoraan omaan maaliin. Kumpikaan joukkue ei saanut ensimmäiseen puoleen tuntiin rakenneltua merkittävän hyviä maalintekopaikkoja. Jake Dunwoody pääsi verämään vaarallisen laukauksen 30′ minuutin pelin jälkeen, mutta SJK:n maalivahti Jesse Öst torjui näyttävästi vedon kulmaksi. Jälkitilanteessa myös Kei Kamara pääsi kokeilemaan, mutta jälleen Öst veti pidemmän korren. Puoliajan lopussa nähtiin potentiaalinen maalintekotilanne SJK:lta, kun Ville Tikkanen pääsi lataamaan kovan pommin vapaapotkun purkupalloon. Veto kimposi kuitenkin ylähirrestä väärään suuntaan. Puoliajalle siirryttiin siis tilanteessa 1-0.

Murilo kamppailemassa pallosta HIFK:n Jusif Alin kanssa. Kuva: Niklas Günsberg

Toisella jaksolla SJK sai rangaistuspotkun Sakari Mattilan rikottua boksissa Tucoa. Markus Uusitalo kuitenkin torjui Denys Oliinykin ampuman vedon. Pian SJK kuitenkin onnistui tasoituksessaan, kun Tuco pääsi ohjaamaan Murilon keskityksen sisään ajassa 66′. Reilua kymmentä minuuttia myöhemmin Daniel Håkans pääsi vetämään laadukkaan laukauksen joka upposi maaliin 78. peliminuutilla. Tuuletuksesta päätellen pallo saattoi lennossaan ottaa osuman Denys Oliinykiin, mutta maali merkittiin kuitenkin Håkansille, jolle osuma oli kauden ja koko Veikkausliigauransa toinen. SJK näytti jo marssivan voittoon ja varmistavan europelipaikan kaudelle 2022, mutta HIFK tuli tasoihin lisäajan neljännellä minuutilla, kun Hernandez pääsi irtopalloon SJK-maalin edessä. SJK sai vielä hetken paineistettua HIFK-päätyä, mutta maalipaikoille ei päästy, ja näin ottelu päättyi pistejakoon 2-2. Ottelussa nähtiin myös jälleen uusi Veikkausliigan debyytti, kun SJK Akatemiassa aiemmin loistanut Valtteri Olsbo pääsi kellottamaan ensimmäiset pääsarjaminuuttinsa.

Meillä oli hieman hankalat lähtökohdat, sillä meillä oli jonkin verran poissaoloja. Olen kuitenkin todella tyytyväinen siihen, miten Mehu ja Masa pelasivat toppariparina. Pelisuunnitelmamme alkoi toimia paremmin toisella puoliajalla, kun vain jaksoimme olla kärsivällisiä. Voiton menettäminen lopussa harmittaa, mutta pisteeseenkin voi lopulta olla tyytyväinen, summasi ottelun jälkeen päävalmentaja Jani Honkavaara.

SJK: Öst, Arciero (Backaliden 85′), Hetemaj, Tikkanen (Olsbo 90’+2), Vainionpää, Murilo, Arthur (Håkans 46′), Hannola (Wilson 73′), Jervis, Tuco, Oliinyk
Vaihdossa: Viitala, Wolsztynski, Lepistö

SJK:n seuraava ottelu pelataan vajaan viikon kuluttua perjantaina 22.10. Tuolloin OmaSp Stadionilla kohdataan Tampereen Ilves. Liput otteluun voit ostaa Seinäjoen keskustan SJK Storesta ja täältä.