123 456 7890

SJK Akatemia olisi voinut iskeä enemmänkin maaleja kotikentällään, kun se kaatoi sarjan kärkipäähän povatun Jaron 1-0 luvuin perjantaina OmaSp Stadionilla. Ottelun ainokaisen teki 20-vuotias Miro Turunen, jolle maali oli uran ensimmäinen Ykkösessä. Syötön maaliin antoi ensimmäistä kertaa avauksessa Ykkösessä pelannut, vasta 17-vuotias Oskari Väistö. Ottelussa oli paljon hyvää, ja näillä esityksillä avauspisteet eivät taatusti jää ilman kavereita tulevissakaan otteluissa. SJK Akatemia pelaa seuraavankin Ykkösen ottelun OmaSp Stadionilla, kun perjantaina 21.4. vieraaksi saapuu sarjanousija SalPa. Ennen tuota SJK Akatemia pelaa harjoitusottelun maanantaina 17.4. Vasa IFK:a vastaan OmaSp Stadionilla, ja ottelu alkaa klo 19:00. Ykkösen pelien liput myynnissä Ticketmasterin kanavissa, harjoitusotteluun on vapaa pääsy.

SJK Akatemia – FF Jaro 1-0 (1-0)
1-0  8 min Miro Turunen

SJK Akatemia meni ottelussa johtoon, kun Miro Turunen sai erinomaisen pystysyötön Oskari Väistöltä puolustuslinjasta, sopivasti taskuun ja vauhtiin. Kareem Moses koitti estellä Turusta, mutta Turunen voitti kaksinkamppailun ja sijoitti pallon taka-alakulmaan, kun vasta 8 min oli pelattu. Maali oli Turusen uran ensimmäinen Ykkösessä. Myös ensimmäistä kertaa Ykkösessä avauksessa pelanneelle Väistölle syöttö oli uran ensimmäinen.

Ensimmäisellä puoliskolla SJK Akatemia oli enemmän niskan päällä, saaden enemmän vetoja ja useita kulmapotkuja. Jaro kuitenkin pääsi puoliajan loppua myöden mukaan otteluun. SJK Akatemia kuitenkin kesti ja vei tauolle pelin ansaitusti nimiinsä.

Toiselle puoliajalle Jaro tuli selvästi ärhäkkäämpänä, mutta siitä huolimatta heidän pelinsä oli sekavahkoa ja SJK Akatemia jatkoi tilanteita luoden. SJK Akatemia olikin lähempänä maalintekoa ja sai hyviä tilanteita. Peli olisi voinut päättyä selvemmin numeroin kotijoukkueelle.

Loistava esitys ennen kaikkea. Lukuunottamatta ensimmäisen jakson loppua, olimme mielestäni erinomaisia. Ja toisella jaksolla oli paljon paikkoja murtautua, sekä tehdä lisämaaleja, kommentoi elämänsä ensimmäisen Ykkösen pelin valmentanut Arttu Aromaa pelin jälkeen.

Olen niin ylpeä kaikista jätkistä keitä täällä on. Ne ketä on katsomossa, loukkaantuneena, ne ketä on penkillä ja ne ketkä ovat pelanneet tuossa mukana. Jätkä ovat painaneet muutaman viikon kyllä kovaa. On ollut erittäin kiva katsoa, miten hommat on joukkueella lähtenyt liikkeelle.

Joukkueessa teki debyytin monta nuorta pelaaja, ja Aromaan valmennettavia SJK:n B-nuorista. Ensimmäiset minuutit Ykkösessä pelasi Akseli Tervaniemi, Salim Yussif, Altti Hellemaa ja ensimmäistä kertaa avauksessa pelasi Oskari Väistö.

Monia tuttuja poikia oli, ja pojat esittivät kyllä loistavia esityksiä. Erityisesti Oskari Väistön mahtava esitys topparina. Ykkösen debyytti, topparina 90 minuuttia ja syöttöpiste mukaan. Jokainen jätkä, jotka tuli vaihdosta, toi lisävirtaa. Oli mahtava esitys, kiittelee Aromaa vielä loppuun.

SJK Akatemia: Otto Huuhtanen MV, Kaarlo Rintamäki, Nooa Lehtonen, Oskari Väistö, Babacar Fati, Denis Cukici, Salim Yussif (86’ Altti Hellemaa), Adam Mekki, Oliver Günes (73’ Akseli Tervaniemi), Weslen Júnior ja Miro Turunen (84’ Aleksi Heino).