123 456 7890

Otteluraportin tarjoaa Meltex.

SJK:lla oli paikat tasoittaa ottelu toisella puoliajalla, mutta HJK kesti ja piti ensimmäisen puoliajan johtonsa loppuun saakka. HJK:n voittomaalin teki Anthony Olusanya ensimmäisen puoliajan alkupuolella.. Samassa tilanteessa SJK:n maalivahti Jesse Öst loukkaantui, ja joutui tulemaan vaihtoon. Runkosarjaa on jäljellä vielä kaksi peliä, ja SJK on nyt kuudentena, kiinni ylemmän loppusarjan paikasta. Se vaatii kuitekin vähintään vielä voiton jommastakummasta, tai molemmista jäljellä olevista otteluista. SJK:n seuraava ottelu on OmaSp Stadionilla lauantaina 3.9. klo 17:00 pelattava Pohjanmaan derby, SJK vs. VPS. Päivä on samalla Superlauantai, ja ottelun jälkeen OmaSp Stadionin Hetki-areenan lavalle nousee Klamydia, Me Viikatoineet ja DJ Cream. Ottelulipuilla ja kausikorteilla pääsee K18-iltatapahtumaan ilmaiseksi. Liput otteluun sekä tapahtumaan Lippu.fi-kanavissa ja Torikeskuksen SJK Storessa.

HJK – SJK 1-0 (1-0)
1-0 19 min Anthony Olusanya

Aivan pelin alussa SJK sai pari kertaa pallon hyvin HJK:n alueelle ja niistä myös ottelun ensimmäisen kulman. Peli kuitenkin kääntyi kotijoukkueelle ensimmäisen kympin jälkeen selvästi, ja HJK pakotti SJK:n puolustusasemiin.

SJK sai vielä 18. minuutilla tilanteen, kun Pyry Hannola laittoi vaparin keskialueelta kohti takatolppaa, ja siellä oli Kingsley Ofori, mutta hän ei yltänyt palloon ja se meni päädystä yli. Siitä HJK-maalivahti Conor Hazard antoi nopean avauksen laitaan Anthony Olusanyalle, joka voitti kaksinkamppailussa Matej Hradeckyn. Olusanya leikkasi keskelle ja veti kovan pommin kohti yläkulmaa. Jesse Öst sai hieman käsiä väliin, mutta ei pystynyt estämään 1-0 maalia. Samassa tilanteessa Öst myös loukkaantui, ja hänet jouduttiin vaihtamaan Markus Uusitaloon. Samalla alkanut ukkosmyrsky toi oman mausteensa otteluun.

27. minuutin kohdalla HJK:n Niko Peltola ajoi todella rumasti Tuomas Kaukuaa jaloille, ja sai keltaisen. Punainenkaan ei tilanteesta olisi ollut väärys. SJK sai vaparin, mutta sen HJK onnistui purkamaan. Ofori pääsi muutama minuutti myöhemmin vetämään todella kovaa alueen ulkopuolelta, mutta Peltola sai siihen päätään hieman väliin, eikä veto mennyt maalille asti vaan kulmaksi.

Puoliajan lopulla HJK sai vielä pari vaarallista vastahyökkäystä, joita varsinkin Pyry Soiri järjesteli vasemmalta laidalta. Ensimmäisellä puoliajalla molemmat joukkueet saivat kuitenkin vain yhden vedon yhteensä maalia kohti, ja se oli Olusanyan tehty maali.

HJK sai vielä toisen puoliajan alkuun vaaraa aikaan, ja pari tilannettakin, mutta sen jälkeen peli alkoi kääntyä SJK:lle.

Tunnin pelin kohdalla SJK sai ensimmäisen hyvän tilanteensa, kun ensin Jake Jervis sai jatkettua pitkän avauksen kuudentoista rajalla Nooa Laineelle alle. Laine veti, mutta HJK-puolustaja ehti blokkaamaan. Pallo tuli vielä Kingsley Oforille, joka jatkoi sen alle Tuomas Kaukualle. Kaukua veti heti, mutta veto meni hieman alakulmasta ohi.

SJK sai heti perään toisen hyvän paikan, kun ensin Hannola antoi pallon laitaan Oforille ja jatkoi itse juoksua eteenpäin. Ofori antoi pallon pystyyn ja Hannola keskitti maalin eteen. Siellä oli Jake Jervis, joka koitti kantapäällä jatkaa palloa maaliin, mutta Conor Hazard ehti eteen.

SJK teki pari vaihtoa tilanteiden jälkeen, ja kentälle tuli debyyttiotteluunsa SJK Akatemian laitapuolustaja Babacar Fati sekä Matias Vainionpää. Vaihtojen myötä pelin hallinta siirtyi entistä enemmän SJK:lle. HJK sai kuitenkin muutamia nopeita tilanteenvaihtoja, mutta ei niistä suurempaa vaaraa aikaan.

SJK:n paras tilanne tuli 69. minuutilla kun Diego Rojas keskitti maalin eteen, ja Jervis pääsi puskemaan kovaa kohti maalia. Conor Hazard kuitenkin torjui.

Jervis pääsi koittamaan myös kulmapotkusta puolittaista saksaria tai volleyta, kun Mehmet Hetemaj antoi pallon maalin eteen takatolpalta. Jervisin yritys ei kuitenkaan onnistunut, ja tilanne kuivui kasaan. Sama mies sai ottelun viimeisen laukauksen, kun pelattiin jo lisäaikaa. Ensin Diego Rojas syötti, ja Jervis laukuoi, mutta HJK-maalivahti torjui. Ja niin ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon.

Olemme pettyneitä tähän tulokseen. Tuntuu, että annoimme liikaa heille tilaa, ja emme olleet ollenkaan omia itsejämme ensimmäisellä puoliajalla. Tietenkin tämä johtuu osin myös siitä, että meillä on varsinkin puolustuksessa paljon loukkaantumisia ja jouduimme vähän muokkaamaan pelipaikkoja, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez ottelun jälkeen.

Saimme luotua ensimmäisen puoliajan lopulla muutaman tilanteen, mutta vasta toisella puoliajalla me aloimme parantaa peliämme.

Pystyimme hallitsemaan peliä toisella jaksolla ja olimme ehkä hieman heitä parempia. Toki meidän painostuksemme tarjosi heille vastahyökkäysmahdollisuuksia. Mutta me loimme muutaman hyvän paikan, joista olisimme voineet saada maalin ja jotain mukaamme pelistä, harmitteli Gómez.

Nyt menemme kuitenkin nopeasti eteenpäin ja keskitymme kahteen viimeiseen runkosarjan pelin, joista aiomme ottaa pisteitä ja varmistaa ylemmän loppusarjan paikan, sanoi Gómez vielä loppuun.

SJK: Jesse Öst MV (19’ Markus Uusitalo MV), Matej Hradecky, Mehmet Hetemaj (84’ Jake Dunwoody), Niko Markkula (66’ Babacar Fati), Kingsley Ofori, Moshtagh Yaghoubi (66’ Matias Vainionpää), Nooa Laine, Pyry Hannola, Diego Rojas, Tuomas Kaukua (84’ Samson Ebuka) ja Jake Jervis.