123 456 7890

SJK teki uutta seurahistoriaa Veikkausliigan ja Ykkösen osalta, pelaamalla jo seitsemännen pelinsä kauden alusta ilman tappioita. Ja jälleen voitto sekä nollapeli tuliaisena Kotkasta. SJK meni johtoon Jaime Morenon kauden viidennellä osumalla, ja Jere Streng sinetöi voiton toisella puoliskolla uransa toisella Veikkausliiga osumalla. Veikkausliiga jatkuu jo perjantaina, kun SJK ja KuPS kohtaavat huippuottelussa Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Se on samalla kärkikamppailu, ja SJK voisi voitolla nousta sarjakärkeen, vaikka sillä on kaksi peliä muita vähemmän pelattuna. Ottelu alkaa klo 18:00 ja liput peliin myynnissä Ticketmasterin kanavissa.

KTP – SJK 0-2 (0-1)
0-1 44 min Jaime Moreno
0-2 62 min Jere Streng

Pelin ensimmäinen hyvä tilanne tuli Matej Hradeckyn pitkästä avauksesta, joka löysi vauhtiin päässeen Jaime Morenon kärjestä. Moreno huomasi maalivahti Rasmus Leislahden tulevan ulos alueelta, ja hän koitti heti sijoittaa pallon kaukaa maaliin. Harmillisesti pallo osui vain pystypuuhun.

Myös KTP sai pallon pystytolppaan, kun Gerogios Manthatis pääsi vetämään kovaa boksin rajalta, ja SJK:n Valentin Gasc laittoi päänsä väliin. Gascin pään kautta se pomppasi kovaa tolppaan ja takaisin peliin, SJK:n selvitessä vain säikähdyksellä.

Hradecky pääsi 38.minuutilla puskemaan hyvästä paikasta takatolpalta Murilon lähettämästä sivuvaparista, mutta pusku suuntautui liian alas ja pomppasi Leislahden käsien ulottuville. Pari minuuttia tuosta, Terry Yegbe pääsi puskemaan kulmasta ristiin takatolpalle, missä Jere Streng olisi ollut varmassa maalipaikassa, mutta KTP-puolustaja pääsi pelastamaan tilanteen lähes maaliviivalta.

Lopulta SJK meni johtoon 44 minuutilla, ja asialla Jaime Moreno, joka sai kaukaa laidasta lähteneen vaparin maalin eteen, ja siitä sijoitus ohi Leislahden. Morenon kauden viides maali ja hieno vapaapotkukuvio, jossa huijattiin koko KTP-ryhmä luulemaan, että pallon antaa Murilo, mutta sen antoikin Gasc. 0-1 luvuissa mentiin tauolle.

Toisen puoliajan ensimmäinen maalipaikka tuli kotijoukkueelle kulmasta, kun kovan ruuhkan takaa KTP-pelaaja veti matalana kohti maalia, mutta Ovie Ejeheri nappasi pallon varmasti syliinsä.

SJK sai jälleen vaparin samoilta etäisyyksiltä laidasta, mistä avausmaalikin syntyi. Nyt pallo pelattiin kuitenkin ensin Tuomas Kaukualle ja tämä nosti sen takatolpalle. Siellä Hradecky koitti vetää volleysta, mutta veto yli maalin.

Jere Streng teki kauden ja uransa toisen Veikkausliigamaalin, kun Terry Yegbe avasi pitkällä täyteen vauhtiin ehtineelle Strengille. Streng vielä harhautti toisessa päässä KTP-puolustajan ja maalivahdin, sekä laittoi pallon takatolpan juureen.

Maalin jälkeen SJK jäädytti peliä, ja teki useita vaihtoja, säästellen miehitä perjantaina odottavaan KuPS-peliin.

Ottelun lopulla vielä vaihdosta sisään tullut Diego Rojas oli lähellä tehdä vielä maalin, kun hän nosti hienosti pallon koko puolustuksen yli, hakien takakulmaa. Pallo kuitenkin väärältä puolelta tolppaa ohi. SJK:n peli piti loppuun saakka, ja näin SJK teki uutta seurahistoriaa Ykkösen ja Veikkausliigan peleissä, aloittamalla kauden seitsemällä tappiottomalla ottelulla.

Olen erittäin tyytyväinen joukkueen esityksestä. Jälleen erittäin vahva peli, kurinalainen peli, ja sellainen ottelu, joka pitää pelata, kun tullaan kauas kotoa vieraskentälle. Erityisesti yhtä vaikeinta joukkuetta vastaan, yhdellä vaikeimmista vieraspaikkakunnista, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez ottelun jälkeen.

KTP on hyvin samanlainen joukkue kuin me, se prässää hyvin ylhäältä ja he tekevät pelin vaikeaksi vastustajalle. Mutta me mielestäni valmistauduimme siihen hyvin ja sopeuduimme siihen pelissä myös, ollen kontrollissa. Eli pojat pistivät tänään pystyyn todella hyvän esityksen.

On myös mahtava jatkaa tätä hyvää kauden alkua, mitä olemme tähän asti tehneet. Olemme erittäin keskittyneitä siihen, että tulemme jatkamaan tätä. 

Hieman harmittaa kuitenkin se, että joillain joukkueilla on eri määrät pelejä pelattuna, ja siksi me emme nyt nousseet sarjakärkeen. Se olisi ollut pelaajille hieno palkinto edes hetkeksi aikaa, että he saisivat kauden alusta kunniaa. Harmittaa myös se, että nyt me pelaamme näin kovalla tahdilla toisen ottelun perjantaina, erittäin kovaa joukkuetta vastaan, joka on saanut vielä kaksi extrapäivää lepoa. Mutta, olemme tienneet, että tämä ei ole helppoa, harmitteli Gómez.

Jotta voimme nousta ylöspäin, meidän tulee pitää huolta, että olemme valmiita perjantaina. Nyt matkustamme pitkän matkan kotiin, pari päivää lepoa ja palautusta, ja sitten valmistamme joukkueen niin, että olemme kilpailukykyisiä. Me emme voi vaikuttaa kuin siihen, miten harjoittelemme ja palaudumme, ja katsomme mihin se vie meidät. 

Mutta, tänään olen kokonaisuutena erittäin tyytyväinen esityjkseemme ja pelaajiimme, sanoi Gómez vielä lopuksi.

SJK: Ovie Ejeheri MV, Matej Hradecky, Ville Tikkanen, Terry Yegbe, Kingsley Ofori (70’ Otto Kemppainen), Murilo, Valentin Gasc (77’ Nooa Laine), Jake Dunwoody, Tuomas Kaukua (85’ Diego Rojas), Jere Streng (77’ Samson Ebuka) ja Jaime Moreno (70’ Pyry Hannola).