123 456 7890

Otteluraportin tarjoaa Meltex.

Muuten varsin tasainen kamppailu ratkesi kahteen Lee Erwinin maaliin Valkeakoskella. Veikkausliigan maalipörssiä johtava Erwin teki molemmat maalinsa ottelun toisella puoliajalla. SJK pysyy tappiosta huolimatta viidentenä, kun takana oleva FC Inter kohtaa HJK:n vasta myöhemmin sunnuntai-iltana. Ero neljäntenä olevaan FC Hakaan kuitenkin kasvoi jo yhdeksään pisteeseen, eikä SJK voi enää ohittaa heitä. Siten SJK pelaa kauden jälkeen varmuudella Eurolopputurnauksessa ensin puolivälierässä, ja sen voittamalla pelit jatkuvat mahdolliseen välierään ja finaaliin. Viides sija on tavoittelemisen arvoinen, sillä sen kautta saa kotiedun puolivälierän lisäksi myös välierään. SJK pelaa seuraavan Veikkausliigan ottelun reilun viikon päästä maanantaina 10.10. ja silloin OmaSp Stadionille saapuu vieraaksi mitalikamppailussa oleva FC Honka. Otteluun käy edellisessä kotiottelussa käyttämättä jääneet alakoululaisille jaetut otteluliput, joten tervetuloa taas kaikki lapset otteluun. Jos ei itselle ole lipulla käyttöä, niin kannattaa antaa lippu koulukaverille. Muut ennakkoliput Lippu.fi-kanavista ja SJK Storesta.

FC Haka – SJK 2-0 (0-0)
1-0 56 min Lee Erwin
2-0 75 min Lee Erwin

Haka ja SJK olivat tasanneet kaikissa edellisissä tämän kauden kohtaamisissa maalit, ja samalla meiningillä jatkettiin ensimmäisellä puoliajalla, ja peli oli varsin tasaista vääntöä. SJK sai kuitenkin ainoat laukaukset kohti maalia, mutta niistä ei suurta vaaraa ollut Haka-maalivahti Aatu Hakalalle. Parhaalla pelipäällä tuntui olevan SJK:sta Pablo Andrade, joka toi useampaan kertaan palloa laidasta ylös, ja antoi hyviä keskityksiä maalille. Hakan puolustaja Luiyi De Lucas oli kuitenkin hänkin pelipäällä, ja hän voitti suurimman osan keskityksistä.

SJK:n paikat ensimmäisellä puoliajalla tuli Jake Dunwoodylle ja kahdesti Jake Jervisille. Kertaalleen Dunwoodyn veto myös blokattiin boksissa, ja yksi Jervisin yrityksistä meni ohi maalin.

Haka ja SJK Tehtaan kentällä. Jutun kaikki kuvat Jussi Rämä, luvaton käyttö kielletty.

Toisen puoliajan alussa Haka sai hieman enemmän painetta SJK-päätyyn, mutta ei kuitenkaan suurta vaaraa. Ensimmäinen maali syntyi, kun Logan Rogerson antoi laidasta pallon Lee Erwinille kuudentoista kaarelle. Erwin pelasi pienellä käännöllä edessä olleen Alfie Batesin ulos tilanteesta, ja veti komean laukauksen etuyläkulmaan. Jesse Öst ei käsiä olisi eteen saanut, sen verran tarkka tuo veto oli.

SJK koitti hakea vaihdoilla lisää maalintekovoimaa, kun flunssasta pelikuntoon toipunut Tuomas Kaukua tuli kentälle. Diego Rojas pääsi kertaalleen vetämään kohti maalia, mutta jälkeen veto oli helppo torjuttava maalivahti Aatu Hakalalle. Haka sai omista tilanteistaan kulmapotkuja ja siten piti painetta SJK-päädyssä.

Ottelun ratkaisu syntyi jälleen Lee Erwinin toimesta. Nyt Erwin sai pallon SJK:n vasemmalla laidalla nopeasta pystysyötöstä. Hän otti pari nopeaa askelta sisäänpäin, ohittaen SJK:n puolustajan, ja tarkka laukaus aivan takatolpan juureen vei Hakan 2-0 johtoon.

Vaikka SJK yritti vielä hakea kavennusta ja maaleja, ei se saanut vetoja kohti Haka-maalia, kun De Lucasin johtama puolustus pelasi vahvasti. Niinpä Haka otti jo viidennen voiton putkeen, eikä se ole kesäkuun jälkeen hävinnyt kotonaan kuin sarjakärjessä olevalle HJK:lle. Voitto nostaa Hakan entistä vahvemmin mukaan jopa pronssimitalitaistoon, kun Honka hävisi samaan aikaan oman ottelunsa. Haka on heistä vain pisteen päässä. SJK ja kuudentena oleva FC Inter ratkovat viimeisissä otteluissa viidennen ja kuudennen sijan.

Pettynyt tulokseen, ja pettynyt osittain esitykseemme. Ei mitään pois Hakalta, joka on hyvä joukkue ja se käytti tehokkaasti paikkansa mitä se sai. Se oli tänään joukkueiden ero. He rankaisivat meitä paikoistaan, ja me emme pystyneet käyttämään hyödyksi omia paikkojamme, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez ottelun jälkeen. 

Pidimme ehkä enemmän palloa hyökkäyskolmannekselle, mutta he pystyivät käyttämään hyödyksi vastahyökkäyksiään, missä he ovat todella hyviä. Me kuitenkin pystyimme ensimmäisellä puoliajalla pitämään heidät pois paikoilta. Harmittaa, että teimme joitain virheitä, ja meidän pitää saada ne nyt pois kahden seuraavan viikon aikana, Hyvä, että ne virheet kuitenkin tulee nyt, eikä toivottavasti vasta sitten kauden jälkeen pelattavassa Eurolopputurnauksessa. Meidän pitää nyt analysoida pelimme ja virheet ja saada pelimme hyvään iskuun kauden viimeisille kahdelle viikolle, päätti Gómez. 

SJK: Jesse Öst MV, Matias Vainionpää, Matej Hradecky, Kingsley Ofori, Pablo Andrade (75’ Babacar Fati), Alfie Bates (62’ Tuomas Kaukua), Jake Dunwoody (75’ Samson Ebuka), Nooa Laine (76’ Mehmet Hetemaj), Pyry Hannola (82’ Felipe Aspegren), Diego Rojas ja Jake Jervis