123 456 7890

Otteluraportin tarjoaa Lakeuden Sisäilmamestarit.

SJK kärsi kolmannen peräkkäisen tappion Veikkausliigassa, kun seinäjokelaiset hävisivät tiistaina kotonaan OmaSp Stadionilla FC KTP:lle 2–3.

OTTELUN LEHDISTÖTILAISUUS

SJK lähti KTP:n kimppuun kahden ottelun tappioputkessa, sillä alla oli kirvelevät tappiot HJK:lle ja VPS:lle, ja vaisu putki sai jatkoa tiistaina. SJK on sarjassa yhä kolmantena kolmen pisteen päässä kärkijoukkue KuPSista.

Tiistain koitos ratkesi vasta lisäajalla, kun KTP iski voittomaalin pari minuuttia ennen loppua. Osumasta vastasi Willian Pozo-Venta

SJK sai otteluun salama-alun, kun 1–0-maali syntyi jo ensimmäisellä peliminuutilla. Avaukseen noussut wingback Otto Kemppainen teki oikealla laidalla hienosti tilan itselleen ja lähetti matalan keskityksen maalille, jossa Diego Rojas jatkoi pelivälineen suoraan ykkösellä vieraiden maaliin.

Aikainen osuma muutti ainakin KTP:n ottelusuunnitelmaa. Joukkue joutui pelaamaan normaalia hyökkäävämmin, ja se siirsi hallinnan lievästi vieraille. KTP olikin tehdä tasoituksen nopeasti, kun Willis Furtado pääsi tälläämään vapaapotkusta noin 25 metristä ja lähetti pelivälineen SJK-maalin yli ylärimaa hipoen. Kerhon maalilla debytoinut 20-vuotias Miguel Rodriguez selvisi vielä säikähdyksellä.

KTP:n yritteliäisyys avasi SJK:lle tiloja hyökkäyksessä, ja hieman ennen kymmenettä minuuttia Rojas oli päästä iskemään illan toisensa. Murilo teki vahvan nousun vasemmalta laidalta ja pelasi pallon maalin eteen Rojasille, mutta chileläinen ei saanut kunnon osumaa, ja tilanne kuivui kasaan.

KTP:n avausjakson paras rynnistys loppui nopeasti, ja ote siirtyi pikkuhiljaa kotijoukkueelle, joka loi ensimmäisellä 45-minuuttisella useamman laatutontin. Nooa Laine sai pallon maaliin asti 23. minuutilla, kun nuori keskikenttämies laukoi pelivälineen boksin rajalta alakulmaan, mutta osuma hylättiin Jaime Morenon oltua paitsioasemassa.

SJK:n avausjakson viimeinen laatupaikka tuli Valentin Gascille, jonka laukaus ohitti KTP-vahti Matias Niemelän, mutta kotkalaispuolustus siivosi pallon viime hetkillä sivuun.

Kotijoukkue sai kylmän suihkun heti toisen jakson alussa, kun pieni lepsuilu puolustuksessa avasi tilan KTP:n Furtadolle, joka ei jättänyt käyttämättä tilaisuuttaan. Taitava pelimies tykitti pallon vasurilla tarkasti vasempaan yläkulmaan, ja Rodriguez joutui antautumaan ensimmäistä kertaa Veikkausliiga-nurmilla.

SJK ei kuitenkaan hätkähtänyt, vaan kuitti tuli paria minuuttia myöhemmin. Maalintekijänä toimi Laine, ja tällä kertaa hän sai pitää osumansa. Murilo pelasi kulman lyhyenä, ja Pyry Hannola siirsi pallon viisaasti viereensä Laineelle, jonka tarkka laukaus upposi Niemelän vartioiman maalin takakulmaan.

Kerhon epäonneksi KTP onnistui nousemaan takaisin rinnalle, ja tällä kertaa se ei päästänyt SJK:ta enää ohi. Juho Lehtiranta sai pallon vapaaseen tilaan SJK:n maalin eteen, ja nuorukainen iski varmoin ottein 2–2-rysän.

SJK:lla oli viimeisen puolen tunnin aikana useampi potentiaalinen paikka, mutta KTP kesti. Rojas sai parikin tonttia, Valentin Gasc yhden.

KTP:n Pozo-Venta hiljensi OmaSp Stadionin 92. minuutilla iskemällä illan viimeisen. SJK paineisti lopun hanakasti, mikä avasi kotkalaisille isoja tiloja, ja lopulta Kerhon rynnistys kostautui.

–Tämä oli suuri pettymys mutta myös hankala ottelu. Sopeuduimme vastustajan peliin, ja yritimme parhaamme. Hyökkäyspelimme oli todella hyvää. Me emme kuitenkaan halua, että voittoon vaadittaisiin kolme-neljää osumaa, SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez viittasi SJK:n heikohkoon puolustuspeliin.

SJK on päästänyt kahdeksassa viime ottelussaan 15 maalia.

–Tilanne on hieman sama kuin harjoituskaudella. Kommunikaatio on heikkoa, ja keskittymisemme ei ole sataprosenttisella tasolla. Meidän on taas keskityttävä paremmin, puhuttava enemmän boksissa ja löytää alkukauden tasomme.

SJK:n seuraava ottelu pelataan tämän viikon sunnuntaina, jolloin Kerho vierailee KuPSin luona.

–Nyt meidän täytyy palautua – niin fyysisesti kuin henkisestikin. Olemme hävinneet kolme ottelua putkeen, ja niin ei ole käynyt moneen moneen kuukauteen. Emme harmittele tilannetta, vaan laitamme katseen eteenpäin.

–Hyvä asia on se, että olemme yhä loistavassa tilanteessa sarjassa. Meidän täytyy vain oppia virheistämme nopeasti ja parantaa peliämme. Meillä on nyt metsästys päällä, Gómez linjasi lopuksi.

SJK:n seuraava kotiottelu pelataan OmaSp Stadionilla tiistaina 26.8.2023 klo 17:00 IFK Mariehamnia vastaan. Liput otteluun myy Ticketmaster.

SJK: Miguel Rodriguez, Murilo, Yegbe Terry, Tikkanen Ville, Kemppainen Otto, Hradecky Matej, Laine Nooa (74′ Kingsley Ofori), Hannola Pyry, Valentin Gasc, Diego Rojas (80′ Jere Streng), Jaime Moreno