123 456 7890

SJK kohtasi Norjan pääsarjajoukkue Tromsø IL:n pitkässä harjoitusottelussa Norjan Tromssassa, ja ottelu päättyi 3-3 tasapeliin. SJK oli mennä ottelussa johtoon jo alkupuolella peliä, saatuaan useita hyviä hyökkäyksiä ja kertaalleen Terry Yegbe puski kulmasta pystypuuhun. SJK pääsi lopulta johtoon puolen tunnin paikkeilla, kun Jaime Moreno sai hyvän pystysyötön boksiin keskikentältä, ja hän laittoi pallon taka-alakulmaan. Tromsø kuitenkin tasoitti hetkeä myöhemmin, ja ensimmäinen 45 minuuttinen päättyi 1-1 tilanteessa. Toisella 45 minuuttisella kotijoukkue Tromsø IL osui vielä kahdesti, näyttäen vievän ottelun. SJK kuitenkin tasoitti pelin vielä kolmannella 45 minuuttisella. Ensin Jere Streng puski pallon sisään heti tuon jakson alussa ja vain minuutti ennen pelin loppua, Diego Rojas pujotteli boksissa, laittaen pallon ristikkäiseen kulmaan. Kova ottelu, upeissa maisemissa auringon paistaessa, päättyi siten tasapeliin. Peliaikaa sai 22 pelaajaa ja peräti 7 pelaajaa pelasi vähintään 90 minuuttia. Myös debyyttejä nähtiin, kun SJK Akatemian pelaajia oli mukana reissussa. SJK pelaa seuraavan pelin jo ensi keskiviikkona 8.3. klo 17:00 Helsingissä, Bolt Areenalla, kun se kohtaa HJK:n harjoitusottelussa. Ottelu näkyy suorana maksullisesta HJK TV:sta. Seuraava kotiottelu on ensi lauantaina 11.3. klo 14:30, ja jos säät sallii, kohdataan TPS harjoitusottelussa OmaSp Stadionilla. Kylmän sään yllättäessä, peli siirretään Wallsport Areenaan. Veikkausliigan kausi alkaa kotiottelulla 5.4. FC Hakaa vastaan.

Otsikon kuva Yngve Olsen, luvaton käyttö kielletty

Tromsø IL – SJK 3-3 (1-1), (2-0), (0-2)
0-1 27 min Jaime Moreno
1-1 34 min Hilmir Rafn Mikaelsson
2-1 55 min Niklas Vesterlund
3-1 84 min Lasse Nilsen
3-2 92 min Jere Streng
3-3 134 min Diego Rojas

SJK lensi peliin sunnuntaina ja palaa takaisin vielä samana iltana.

 

– Tämä oli erittäin hyvä päätös, erittäin kovalle, työntäyteiselle ja intensiiviselle viikolle. Tulla kohtaamaan tänne Norjaan asti, erittäin vahva ja kova vastustaja. Pelaajat saivat isoja peliminuutteja, jotkut jopa pelasivat enemmän kuin 90 minuuttia. Joten tämä oli erittäin kova haaste ja hyvä testi meille. Varsinkin tässä vaiheessa pre-seasonia.  Samalla jotkut nuorista saivat erittäin hyvää kokemusta siitä, millaista on olla edustusjoukkueen mukana. Tämä on heille erittäin arvokasta tulevaisuuteen, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez ottelun jälkeen.

– Esitys oli meiltä myös hyvä. Varsinkin näin hyvää joukkuetta vastaan. Jotkin osat pelistä olivat jopa erittäin hyviä meiltä. Ja taas jotkin osat, kuten se miten päästimme maalit, on jotain mihin meidän pitää vielä kiinnittää huomiota ja siinä pitää meidän vielä kehittyä. Siten teemme itsellemme helpommaksi voittaa pelejä.

– Kokonaisuutena, mielestäni ensimmäiset 90 minuuttia me olimme pelissä hyvin mukana. Ja sitten viimeisellä 45 minuutin pätkällä me olimme mielestäni parempia. Pidimme enemmän palloa, olimme aggressiivisempia ja olimme askeleen heitä edellä. Se mahdollisti meille vielä 3-3 tasapelin pelistä mukaan, Gómez pohti.

– Eli, erittäin positiivinen ja tuottava viikko takana. Nyt tästä on hyvä jatkaa ensi viikkoon, jolloin pelaamme kaksi ottelua. Olemme hyvässä tilanteessa, ja kun parannamme vielä näissä asioissa, missä meillä on parannettavaa, olemme valmiita Veikkausliigan alkuun, päätti Gómez.

SJK: Ovie Ejeheri MV (75’ Markus Uusitalo MV), Martti Haukioja (75’ Murilo), Kingsley Ofori (105’ Salim Yussif), Terry Yegbe (107’ Martti Haukioja), Ville Tikkanen (90’ Markus Arsalo), Matej Hradecky (105’ Oleksandr Galych), Nooa Laine (66’ Valentin Gasc (133’ Denis Cukici)), Jake Dunwoody (90’ Vertti Hänninen), Pyry Hannola (90’ Jere Streng), Tuomas Kaukua (90’ Samson Ebuka) ja Jaime Moreno (75’ Diego Rojas).