123 456 7890

SJK Akatemia joutui taipumaan vieraskentällä, kun kotijoukkue MP nousi Ykkösen sarjakärkeen. Neljännellä sijalla jatkava SJK Akatemia ei ole vielä tällä kaudella pisteitä saanut vieraskentällä, ja harmillisesti sama trendi jatkui myös Mikkelissä. MP iski molemmilla puoliskoilla kertaalleen, eikä SJK Akatemia saanut murrettua puolustusta. Maalissa Otto Huuhtanen (kuvassa) myös joutui torjumaan useampaan kertaan, ja piti SJK Akatemiaa mukana ottelussa. Ykkösessä SJK Akatemia pelaa seuraavan kerran ensi viikon sunnuntaina 4.6. kun KPV saapuu OmaSp Stadionille vieraaksi Pohjanmaan alueen paikallismatsiin. Ottelu alkaa klo 18:00. Tuota ennen SJK Akatemia pelaa kotiottelun myös miesten Kolmosessa, kun se kohtaa tiistaina klo 19:00 Nykarleby IK:n.

MP – SJK Akatemia 2-0 (1-0)
1-0 22 min Väinö Vehkonen
2-0 67 min Benjamin Urgenc

Ottelun alku mentiin SJK Akatemian komennossa. Ja se pääsi muutamaan kertaan tuomaan palloa aivan kotijoukkueen maalille asti, mutta vetoja ei ensimmäisen 10 minuuttisen aikana nähty ja peli alkoi tasoittua. Ensimmäinen maalitilanne tuli 13. minuutin kohdalla, kun MP sai vapaapotkun ja sen jälkitilanteesta Eero Ylönen pääsi vetämään vasemmalta laidalta. Otto Huuhtanen kuitenkin torjui. Myöhemmin samassa tilanteessa, Joslyn Luyeye-Lutumba pääsi toiselta puolelta hyökkäykseen, mutta jälleen Huuhtanen oli hyvin mukana, katkaisten tilanteen vastaantulollaan.

MP teki ottelun avausmaalin 22. minuutilla, kun se sai ensin rajaheiton hyökkäyspäästä, ja vaikka se purettiin keskialueelle, tuli sieltä pitkä syöttö maalin eteen jääneelle Väinö Vehkoselle, joka laittoi pallon maaliin.

Maalin jälkeen peli kääntyi entistä vahvemmin kotijoukkueelle ja Huuhtanen joutui torjuntatöihin jälleen 35 minuutin kohdalla, kun Lauri Sahimaa veti kovaa kuudentoista rajalta. Vaarallisimmillaan MP oli erikoistilanteista, joita se sai useampia ja peli oli heillä kontrollissa taukoon asti. SJK Akatemian hyökkäyksiä MP puolusti kurinalaisesti useammalla miehellä, eikä SJK Akatemia päässyt murtautumaan hyökkäyskolmannekselle.

Toinen puolisko alkoi kotijoukkueelta vahvasti, ja SJK Akatemia ei saanut syöttöpeliään toimimaan. SJK Akatemia haki muutosta vaihtojen kautta.

Vaihdot eivät kuitenkaan auttaneet, ja tunnin pelin kohdalla MP:n Ylönen pääsi vetämään vaarallisesti boksista, mutta Huuhtanen torjui hienosti kulmaksi. Lisää vettä SJK Akatemian niskaan tuli 67 minuutin kohdalla, kun MP:n laitapuolustaja Benjamin Urgenc sai pallon hieman onnekkaasti omasta puolustuksesta lähteneestä kimmokkeesta linjan taakse, ja Urgenc veti pallon takakulmaan läheltä maalia.

SJK Akatemia sai painetta pelin lopulla, kun MP vetäytyi tiiviimmin puolustukseen, ja SJK Akatemia hyökkäsi isommalla riskillä. 88. minuutilla nähtiinkin SJK Akatemian pelin paras paikka, kun Akseli Heino pääsi hyvästä paikasta takatolpalta puskemaan, mutta MP:n maalivahti torjui yrityksen kulmaksi. Tuon jälkeen ei enää paikkoja nähty ja MP nousi Ykkösen sarjakärkeen kuudennen perättäisen tappiottoman ottelunsa myötä. SJK Akatemia jatkaa neljännellä sijalla.

– Menetimme tästä pelistä jo ennakkoon viitisen pelaajaa, ja sillä oli väkisinkin vaikutusta. Meiltä puuttui hyökkäyksestä myös voimaa voittaa kakkospalloja ja se näkyi. Emme päässeet myöskään pelin rytmiin mukaan tai saaneet murrettua heidän linjojaan. Siten emme saaneet tilanteita viimeiselle kolmannekselle tänään. Ei tietenkään voi olla millään tavoin tyytyväinen tähän tulokseen, mutta pakko sanoa, että MP oli tänään todella vahva ja fyysinen, sekä ansaitsi voittonsa, sanoi SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve ottelun jälkeen.

SJK Akatemia: Otto Huuhtanen MV, Matias Vainionpää, Tuomas Koivisto (58’ Deni Silverio), Oskari Väistö, Kaarlo Rintamäki, Markus Arsalo, Vertti Hänninen (46’ Altti Hellemaa), Adam Mekki (58’ Akseli Tervaniemi), Oliver Günes, Kasper Paananen (66’ Aleksi Heino) ja Miro Turunen (80’ Borry Sabally).