123 456 7890

Otteluraportin tarjoaa Meltex

Rangaistuspotkusta tullut maali ratkaisi FC Inter – SJK ottelun kotijoukkueelle. SJK lähti otteluun passiivisesti, joitain avainpelaajia lepuuttaen ja tasapeli olisi riittänyt varmistamaan viidennen sijan Veikkausliigassa. Tauolle mentiinkin 0-0 tilanteessa, mutta toisen puoliajan alussa Inter sai rangaistuspotkun ja siitä maalin. Tuon jälkeen alkoi kentällä keltaisten korttien sade ja niitä nähtiinkin lopulta 11. Punainen kortti nousi kolme kertaa, kun Interin Noah Nurmi ja David Accam saivat toiset keltaiset. Aivan ottelun loppuhetkillä vielä SJK:n Pablo Andraden peli päättyi punakorttiin toisen keltaisen myötä.

Vaikka Veikkausliiga nyt päättyi, pelit jatkuvat heti ensi keskiviikkona 19.10. klo 18:00 Eurolopputurnauksen puolivälierässä, jossa SJK kohtaa AC Oulun. Ottelun voittaja etenee europudotuspelien välierään ja häviäjän kausi päättyy. Mahdollinen välierä pelataan lauantaina 26.10. SJK:n kausikortit käyvät myös europudotuspelien kotiotteluihin. Muut ennakoliput myynnissä Lippu.fi kanavista ja Torikeskuksen SJK Storesta.

FC Inter – SJK  1-0 (0-0)
1-0 56 min Matias Tamminen rp.

SJK lähti otteluun kierrättämällä pelaajaryhmää, sekä melko passiivisella taktiikalla. Se puolusti koko ensimmäisen puoliajan matalalta ja haki ainoastaan nopeita vastahyökkäyksiä. Inter sai pitää palloa ja yrittää etsiä paikkoja SJK:n puolustuksesta.

Heti pelin alussa SJK sai kulman, mutta Inter siivosi sen varmasti pois boksistaan. Myös Interillä oli vaikeuksia päästä tilanteisiin ensimmäisen vartin aikana, ja kaukaa lähteneet vedot sujahtivat päätykatsomoon.

19. minuutilla Inter sai kulmasta pallon vaarallisesti aivan maalin eteen, ja pallo jäi hieman elämään vitosen viivan tuntumaan. Alfie Bates kuitenkin pääsi purkamaan. Hetkeä myöhemmin Inter sai pallon maaliin, mutta tilanteessa Interin Joel Rodriquez oli ehtinyt paitsioon. Myös Matias Tamminen oli paitsiossa, kun Petteri Forsell koitti hakea häntä linjan takaa pitkällä syötöllä.

Puolen tunnin pelin jälkeen SJK sai tilanteen, kun ensin Babacar Fati toi oikeaa laitaa pallon ylös ja antoi sen takaviistoon. Sieltä keskitys takatolpalle, missä Interin Juho Hyvärinen ja Pablo Andrade löivät päät yhteen. Kumpikaan ei kuitenkaan loukkaantunut tilanteessa.

Ensimmäisen puoliajan vaarallisin paikka tuli yllättäen, kun pallo tuli Petteri Forsellille boksiin, ja tämä pääsi vetämään loistopaikalta. Kapteeni Mehmet Hetemaj oli kuitenkin paikalla ja hän liukui hienosti vedon eteen, blokaten pallon. Vielä ennen taukoa, sai Inter kulmapotkusta puskun, joka oli tulla yläriman alle. Markus Uusitalo kuitenkin sai käden eteen ja torjui sen yli maalin.

Toinen puoliaika alkoi Interin kannalta hyvin, kun se sai noin kymmenen minuutin pelin jälkeen rangaistuspotkun. Pilkku tuli, kun ensin Petteri Forsell laittoi pallon boksiin ja siellä Juho Hyvärinen oli ehtimässä siihen. Pablo Andrade kuitenkin liukui ja osui Hyväristä jaloille. Pilkun laittoi sisään Matias Tamminen.

Mehmet Hetemaj sai keltaisen kortin 68. minuutilla, kun hän ajoi kovaa Forsellia keskialueella. Siitä tunteet kuumenivat niin, että Hetemaj’n lisäksi vaihdosta sisään tullut Moshtagh Yaghoubi, Interin maalivahti Walter Viitala ja Inter-puolustaja Noah Nurmi saivat keltaiset. Aluksi erotuomari Oliver Reitala ei tajunnut keltaisen olleen Nurmen toinen, ja pienen selvittelyn jälkeen, Reitala huomasi virheensä ja nosti punaisen kortin Nurmelle.

SJK vaihtoi kentälle hyökkäävämpiä pelaajia, ja saikin enemmän pelin haltuunsa, mutta kunnon paikkoja ei tullut. Kun peliä oli enää parisen kymmentä minuuttia jäljellä, sai Nooa Laine sen verran jaloilleen, että hänet jouduttiin vaihtamaan kentältä hetkeä myöhemmin.

Ottelun lisäajalla SJK nosti palloa Interin boksiin, mutta vedot kilpistyivät Interin pelaajiin tai menivät ohi maalin. Myös maalivahti Markus Uusitalo nousi mukaan ylös, kun SJK haki tasoitusta. Sitten Inter sai vastahyökkäyksen ja nopea David Accam kaadettiin. Samassa tilanteessa Accam hyppäsi kuitenkin kahdella jalalla suoraan Diego Rojasia jaloille. Inter sai kyllä vapaapotkun, mutta Accam lähti suihkuun toisella keltaisellaan.

Aivan ottelun viime hetkillä, SJK keskitti pallon boksiin ja sinne ryntäsi Pablo Andrade. Hän tuli hieman liian kovaa maalivahti Viitalaa päin ja siitä hänellekin illan toinen keltainen ja suihkukomennus. Ottelu päättyi heti tuon jälkeen.

Interin voitto tarkoittaa sitä, että SJK jää Veikkausliigassa lopulta kuudenneksi. Se ei vaikuta ensi keskiviikon europudotuspelien puolivälierään, vaan SJK pelaa joka tapauksessa kotiottelun OmaSp Stadionilla. Vastaan tulee seitsemänneksi sijoittunut AC Oulu. Jos SJK voittaa puolivälierän, saa se vastaan lauantaina 22.10. pelattavassa välierässä voittajan toisesta puolivälieräottelusta FC Inter – VPS. Jos VPS voittaa tuon ottelun ja SJK on jatkossa, pelataan välierä SJK:n kotikentällä. Jos voittaja on FC Inter ja SJK on jatkossa, pelataan välierä Turussa Interin kotikentällä. Välierän voittaja etenee finaaliin, joissa toisena joukkueena on Veikkausliigassa neljänneksi sijoittunut FC Haka. Europudotuspelien finaalit pelataan kaksiosaisina, ja niissä välierän voittaja aloittaa kotona keskiviikkona 26.10. ja toinen osa pelataan Valkeakoskella sunnuntaina 30.10.

Olen pettynyt ja tulos oli pettymys myös. Tulimme tänne siinä uskossa, että otamme kolme pistettä, mutta jäimme vajaaksi tavoitteesta, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez ottelun jälkeen.

Ennen peliä me teimme päätöksen yhdessä, että tämä ei ole se peli mihin laitamme kaikki paukut, sillä meidän tavoitteemme on vielä pitkän matkan päässä. Meillä on muutama peli vielä tulossa, toivottavasti, nopealla tahdilla tulevina päivinä, ja meidän piti ottaa se huomioon. Emme saaneet kuitenkaan sitä tulosta, mitä olisimme täältä halunneet ja se on valitettavaa, Gómez jatkoi.

Nyt me kuitenkin aloitamme palautumisen, ja pyrimme saamaan kaikki pelaajat valmiiksi ensi viikon otteluihin. Tämä peli ei merkitse siten mitään, vaan kaikkein tärkeimmät pelit alkavat ensi viikolla. Eli keskitymme nyt ensi viikon peliin meidän omien kannattajiemme edessä, missä olemme olleet vaikeita voitettavia viimeisten kuukausien aikana. Laitamme kaikki paukut siihen peliin, ja jos meidän pitää nyt sen jälkeen mennä uudelleen Turkuun ensi lauantaina, niin me teemme sen ja hoidamme silloin pelin.

Lupaan sen, että ensi keskiviikon pelistä tulee hemmetinmoinen taistelu, ja olemme taatusti eri näköisiä siinä ottelussa kuin tänään. Siirrämme siis katseet siihen ja kaikki paukut keskiviikkoon, korostaa Gómez vielä loppuun.

SJK: Markus Uusitalo MV, Ville Tikkanen, Matej Hradecky, Pablo Andrade (90+7´ulosajo toisella keltaisella), Babacar Fati (68’ Martti Haukioja), Mehmet Hetemaj (68’ Jake Jervis), Alfie Bates (61’ Moshtagh Yaghoubi), Nooa Laine (76’ Vertti Hänninen), Jake Dunwoody, Tuomas Kaukua ja Samson Ebuka (61’ Diego Rojas).