123 456 7890

Entistäkin nuoremmalla ryhmällä Turun Palloseuraa vastaan Ykkösessä lähtenyt SJK Akatemia, kärsi tappion Turun Veritas Stadionilla. Entiset maajoukkuemiehet Kasper Hämäläinen ja Riku Riski laittoivat ensimmäisellä puoliajalla shown pystyyn ja TPS johti tauolla jo 4-1 luvuin. Babacar Fati iski SJK Akatemian 1-1 tasoitusmaalin, Kasper Paanasen upeasta syöstä. Toisella jaksolla SJK Akatemia pyöritti enemmän peliä, mutta TPS-puolustus ei murtunut. SJK Akatemian avauksessa teki Ykkösen debyyttinsä 17-vuotias Jore Nikkilä, pelaten tunnin verran. SJK Akatemia pelaa seuraavan pelinsä heti huomenna tiistaina klo 19:00, kun Kolmosen kärkikamppailussa OmaSp Stadionille saapuu Korsnäs FF. Myös Ykkösessä pelit jatkuvat jo tulevana lauantaina, ja silloin OmaSp Stadionille saapuu sarjan kärjessä oleva MP. Ottelu alkaa 16:00 ja portit sekä palvelut auki klo 15:00. Liput Ykkösen peliin ennakkoon Ticketmasterin kanavista. Kolmosen peliin on vapaa sisäänpääsy.

TPS – SJK Akatemia 4-1 (4-1)
1-0  4 min Daniel Rantanen
1-1  9 min Babacar Fati
2-1 19 min Riku Riski
3-1 28 min Kasper Hämäläinen
4-1 38 min Samba Benga

SJK Akatemia sai heti ikävän alun peliin, vaikka se loikin ensimmäiset minuutit tilanteita kotijoukkueen päätyyn. Omassa päässä annettu harhasyöttö päätyi suoraan TPS-pelaajalle, ja pallo siirrettiin Daniel Rantaselle kuudentoista kaarelle. Rantanen veti pallon heti ristikkäiseen taka-alakulmaan, kun vasta 4 minuuttia oli pelattu.

Kauaa ei kuitenkaan ottelu vanhentunut, kun SJK Akatemia kuittasi. Ja hienosti nopealla hyökkäyksellä kuittasikin, kun ensin Tuomas Koivisto avasi alhaalta keskiympyrään Kasper Paanaselle, ja Paananen antoi upean pystysyötön puolustajien välistä Babacar Fatille. Fati kirmasi läpi laidasta, laittoi pallon ohi Jere Koposen ja juoksi tuulettamaan maaliaan yhdessä kulmalipulla lämmittelemässä olleen Miro Turusen kanssa. Samassa kulmauksessa olleet TPS-kannattajat eivät tuosta pitäneet, luulleen Fatin tuuletellen maaliaan heille.

Entinen maajoukkuepelaaja Riku Riski pääsi vetämään 2-1 maalin, toisen maajoukkuepelaajan, eli Kasper Hämäläisen syötöstä, kun ensin entinen SJK-pelaaja Samba Benga oli katkaissut alakerrassa SJK Akatemian hyökkäyksen. Benga pelasi pallon nopeasti ylös, Hämäläinen siirsi sen takaviistoon, ja Riski veti yläkulmaan. Sama kaksikko oli asialla kolmannessakin maalissa. Nyt Riski syötti samaan paikkaan Hämäläiselle, kuin omassa aiemmassa maalissaan, ja Hämäläinen veti etuyläkulmaan.

Toisessa TPS-maalissa mukana ollut Samba Benga pääsi puskemaan vielä ensimmäisellä puoliajalla oman kauden avausmaalinsa kulmapotkusta, nousten korkeimmalle lähellä maalia ja puski 4-1 lukemat voimalla sisään. Hieman ennen taukoa Alhaji Gero pääsi karkuun SJK Akatemian puolustukselta, mutta Saku Kankaanpää tuli maalista sen verran vastaan, että Geron sijoitus osui vain tolppaan. Vahva ensimmäinen puoliaika sarjan kokeneimpiin ja suurimpiin ennakkosuosikkeihin kuuluvalta TPS:lta.

Toisen puoliajan ensimmäinen tilanne nähtiin vasta tunnin pelin jälkeen, kun TPS:n Linus Rönnberg pääsi vetämään kuudentoista kaarelta, mutta Kankaanpää venyi hyvään torjuntaan. Toisella puoliskolla peli tasoittui, kun SJK Akatemia toi vaihtojen myötä lisävoimaa ja sai pidettyä enemmän palloa. Varsinaisia maalipaikkoja ei meinannut tulla, kun TPS puolusti vahvasti.

78. minuutilla Otto Kemppainen pääsi murtautumaan boksiin, mutta hänet kaadettiin. Erotuomari ei kuitenkaan tilanteessa vääryyttä nähnyt ja peliä jatkettiin kulmalla. Tuon jälkeen SJK Akatemia sai vielä tukun kulmia lisää, mutta ei päässyt enempää hätyyttämään Koposen vartioimaa TPS-maalia.

En ole hirveän pettynyt, sillä pelissä oli paljon positiivisia elementtejä tuloksesta huolimatta. Vietimme suuren osan pelin ensimmäisestäkin puoliajasta hyökkäyskolmanneksella. Siinä oli kenties pilkunkin paikka ennen 2-1 maalia, ja vielä 3-1 tilanteessakin me saimme hyvin keskityksiä ja paikkoja. Mutta täytyy antaa krediittiä TPS:lle, sillä heidän viimeistelynsä oli tänään täysin armotonta. Maalit olivat heiltä huippuluokkaa, ja erikoistilanteet vaarallisia. He myös pystyivät pelaamaan prässimme ohi pitkillä syötöillä, joista he voittivat kakkospallot, sanoi ottelun katsomosta toimitsijakieltonsa vuoksi katsonut SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve pelin jälkeen. Penkillä ottelua johti pikakomennuksella SJK Akatemian talenttivalmentaja Mika Ojala, kun Arttu Aromaa oli vaimonsa tukena synnytyksessä.

Mutta on vain erittäin vaikea kritisoida joukkuettamme, jonka keski-ikä oli tänään vain 18,5 vuotta. He eivät vain ole fyysisesti vielä tarpeeksi vahvoja voittamaan kakkospalloja tämmöistä vastustajaa vastaan, Grieve lisäsi.

Toisella jaksolla pystyimme pitämään palloa vielä enemmän, ja saimme hyvää syöttöpeliä aikaan. Meillä on kuitenkin puolustuksen kanssa tekemistä, kuten olemme puhuneet jo aiemminkin. Mutta hyökkäyssuuntaan meillä oli monia positiivisia ratkaisuja, kaksi tilannetta, mistä olisi voinut saada pilkun, ja kertaalleen Oskari Väistön pusku siivottiin lähes maaliviivalta. 

Lopulta ei voi kuitenkaan olla pelaajille vihainen, sillä mielestäni 4-1 ei anna oikeaa kuvaa tästä pelistä. Positiivina asioita on myös ne, että Miro Turunen ja Denis Cukici ovat taas takaisin loukkaantumisen jälkeen, nuori Jore Nikkilä teki debyytin vaikeassa paikassa ja pärjäsi hyvin. Eli, tulokseen voi olla pettynyt, mutta pelissä oli niin paljon positiivisia juttuja. Ainoastaan puolustuspelaamista pitää pystyä kehittämään, ja toivottavasti onnistumme siinä jo ensi lauantaihin mennessä, päätti Grieve.

SJK Akatemia: Saku Kankaanpää MV, Tuomas Koivisto, Joona Lahdenmäki (46’ Adam Mekki), Oskari Väistö, Otto Kemppainen, Babacar Fati, Topias Helle (46’ Oliver Günes), Markus Arsalo (60’ Denis Cukici), Jore Nikkilä (60’ Tuukka Pahkala), Kasper Paananen ja Eemeli Honkola (46’ Miro Turunen)