123 456 7890

Perjantai-illan huippukamppailussa Seinäjoen Jalkapallokerho kohtasi vierasottelussa Töölön Bolt Arenalla Helsingin Jalkapalloklubin. Ottelu oli varmasti yksi SJK:n kauden viihdyttävimpiä, ja lisäksi tulosta huomioon ottamatta yksi parhaista esityksistä HJK:ta vastaan vierasottelussa. Huolimatta vahvasta taistelusta, SJK joutui taipumaan 4–1-tappioon.

HJK–SJK 4–1 (1–1)
0–1 Fallou Ndiaye 5′
1–1 Lucas Lingman 33′
2–1 Luke Plange 78′
3–1 Luke Plange 83′
3–1 Luke Plange 90’+4

SJK aloitti ottelun vahvasti prässäämällä raivokkaasti korkealta, ja aiheutti jo ensimmäisten hetkien aikana useampia tilanteita Klubi-maalille. Jo reilun neljän minuutin jälkeen Kerho tarjoili vastustajalleen kylmää kyytiä, kun Fallou Ndiaye pääsi puskemaan Valentin Gascin antaman kulmapotkun lähietäisyydeltä sisään helsinkiläisten verkkoon. HJK sai kasattua rivinsä ja otti pallonhallinnan itselleen. Se oli lähellä tehdä nopeahkon tasoitusmaalin, kun Michael Boamah puski vapaapotkuna lähetetyn pallon tolppaan ennen kuin 10 minuuttia oli täynnä. Rikkonaisen vaiheen jälkeen molempien pelaamiseen tuli hieman rauhallisuutta, ja kumpikin joukkue sai omat hetkensä ja joitakin lupaavan näköisiä tilanteita vastustajan hyökkäyspäässä. HJK sai tasoitusmaalinsa rangaistuspotkusta puolen tunnin pelin jälkeen, kun Salim Yussif rikkoi rangaistusalueella. Lucas Lingman ampui pallon sisään ja peli oli tasan 1–1. Kerho vaikutti olevan tasoitusmaalin jälkeen hieman pinteessä, mutta jakson loppua kohti se kykeni luomaan vielä muutaman hyvän tekopaikan Elmo Henrikssonin vartioimalle HJK-maalille. Erikoistilanteita lukuunottamatta SJK sai ensimmäisellä puoliajalla pidettyä vastustajansa melko hyvin poissa omasta boksistaan, ja olisi itse pelaamistaan tilanteista voinut tehdä lisääkin maaleja. Tauolle siirryttiin kuitenkin tasatilanteessa.

Toisella jaksolla ottelu jatkui yhtä vauhdikkaana kuin ensimmäiselläkin. Kun jaksoa oli pelattua vajaa viisi minuuttia, nopeudestaan tunnettu HJK:n Topi Keskinen pääsi irti keskikentällä ja kiihdytti vapaasti täyteen vauhtiin. Seinäjoen Otto Kemppaisella ei kuitenkaan ollut mitään ongelmia pysyä Keskisen vauhdissa. Roope Paunio tuli maaliltaan vastaan, ja Keskinen koetti nostaa pallon kaukaa maaliin. Yritys meni kuitenkin ohi maalin. SJK vaikutti jakson vanhetessa yhä enemmän vaaralliselta, ja maalintekoa pääsi kokeilemaan eri tilanteissa useampikin pelaaja. Kun maalia ei syntynyt, myös HJK pääsi paremmin takaisin peliin mukaan. HJK teki 2–1-johtomaalin ajassa 78′, kun Luke Plange ohjasi takakulmalta Santeri Hostikan matalan keskityksen sisään. Plange teki noin viiden minuutin jälkeen toisen maalinsa, kun HJK sai seinäjokisten kulman päätteeksi käännettyä pelin nopeasti vastahyökkäykseen. Kevin Kouassivi-Benissan osoitti syöttönsä vapaata kaistaa edenneelle Plangelle, joka pääsi pyssyttämään pallon maaliin. HJK:n maalien jälkeen ottelu muuttui jälleen rikkonaiseksi, eikä SJK oikein saanut loppukiriään käyntiin. HJK kaunisteli loppulukemiksi 4–1 ja Plange viimeisteli hattutemppunsa, kun hän pääsi irtopalloon, kiersi SJK-vahti Roope Paunion, ja laittoi pallon reppuun.

–Olimme hyviä 82 minuuttia. Saimme hyvän alun. Kasperilla [Paananen] oli hyvä paikka ja Fallou [Ndiaye] teki meille maalin. En tiedä oliko se alitajuista, mutta sen jälkeen HJK sai enemmän syöttöjä, pallon ja alueen hallintaa ilman että he kuitenkaan kulmapotkuja lukuunottamatta saivat aiheutettua suurta uhkaa, ja selvisimme vaiheesta kohtalaisen kunniakkaasti. Teimme ensimmäisen jakson puolivälissä hieman muutoksia ja yritimme vahvistaa keskikenttää. Sitten he saivat rangaistuspotkun ja tasoituksen, jonka jälkeen olimme vielä paljon heidän boksissaan ja sen ympärillä. Emme kuitenkaan saaneet maalia. Otimme Markuksen [Arsalo] sisään, ja saimme peliä paremmin kontrolliin ja olimme parempi joukkue. Rasmuksella [Karjalainen] oli hyvä paikka tehdä maali, mutta sitä ei syntynyt. Lopussa he saivat pari palloa linjamme taakse ja olivat kaksi maalia edellämme. Olemme iloisia ensimmäisestä 82 minuutista ja todella, todella pettyneitä viimeiseen kymmeneen minuuttiin keskittymisemme osalta. Olimme liian avoimia ja liian leveällä. Peli karkasi meiltä. Emme tehneet maaleja paikoistamme, mutta he tekivät. Ei hyvä tulos, mutta peli näytti meille paljon asioita joita voimme ottaa mukaan tuleviin peleihin, sanoo SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve.

SJK: Paunio Roope, Fati Babacar, Karjalainen Rasmus (Mömmö Eetu 73′), Gasc Valentin, Hannola Pyry, Kemppainen Otto, Tikkanen Ville, Yussif Salim, Giabo (Arsalo Markus 46′), Naamo Dario, Paananen Kasper (Laine Lauri 65′), Ndiaye Fallou Vaihdossa: Riihimäki Hemmo, Väistö Oskari, Kaukua Tuomas, Ofori Kingsley

SJK:n seuraava ottelu pelataan keskiviikkona 12.6., jolloin OmaSp Stadionilla vastassa on sarjanousija EIF Tammisaaresta. Liput klo 18:00 alkavaan otteluun myy Ticketmaster.