123 456 7890

SJK ja KuPS valmistivat toisiaan ensi viikolla alkavaan Veikkausliigaan hyvätasoisella harjoitusottelulla OmaSp Stadionilla. Ottelun maalit nähtiin ensimmäisellä puoliajalla, mutta molemmilla oli tilanteita pitkin ottelua ja välillä pelattiin sopivasti myös fyysisesti. KuPS meni ensin johtoon hieman SJK:n avustuksella, kun maalivahti Ovie Ejeherin lyhyt avaus meni harmillisesti suoraan Jasse Tuomiselle, eikä maajoukkuemies erehtynyt tyhjästä maalista. SJK kuittasi osuman reilu kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Jere Streng pääsi läpi hyvän pystysyötön jälkeen, ja sijoitti pallon ohi Johannes Kreidlin. Streng oli pistää SJK:n johtoon vain hetkeä myöhemmin, mutta sijoitus meni hieman yli takakulman. Streng loukkasi itseään ensimmäisellä puoliajalla sen verran, että joutui tulemaan vaihtoon. Loukkaantuminen ei ainakaan alustavasti ole semmoinen, että se pitäisi hänet ulkona kauden avauksesta. Strengin tilalle tullut Samson Ebuka laittoi pallon kertaalleen maaliin toisella puoliajalla, mutta lippu oli ehtinyt ylös laidalla paitsion osoitukseksi. SJK:lta puuttui ryhmästä vielä maajoukkuereissuilta palaamassa olevat Jaime Moreno ja Nooa Laine, sekä loukkaantumisesta toipuva Matias Vainionpää. Veikkausliigan kausi alkaa kotiottelulla ensi viikon keskiviikkona 5.4. klo 18:00. Silloin OmaSp Stadionille saapuu vieraaksi FC Haka. Liput otteluun ja kausikortit Ticketmasterin kanavista.

SJK – KuPS 1-1 (1-1)
0-1   8 min Jasse Tuominen
1-1 20 min Jere Streng

Mielestäni varsinkin ensimmäisellä puoliajalla meiltä varsin ehjä esitys. Jouduimme välillä puolustamaan hieman matalalla, mutta tulimme hyvin heidän prässinsä läpi ja onnistuimme toisaalta itsekin prässäämään heitä ylhäältä erittäin hyvin, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

Meillä oli siinä alussa useampi paikka, mistä olisimme voineet mennä johtoon, mutta harmillisesti, me päästimmekin itse ensimmäisen maalin. Ymmärrän kyllä, että jotkut katsomossa saattoivat siinä turhautua, mutta pelaamme siten, että maalivahti pelaa hieman riskilläkin ylhäällä ja saamme siten pallohallinnan. Siten me saimme maalinkin toiseen päähän, eikä kukaan enää yhtäkkiä muistakaan koko maalivahtia. Sellaista sattuu, ja se tietenkin harmittaa, sillä olisimme voineet voittaa tämän ottelun. Tiedämme, että jos emme pidä omaa päätä puhtaana, on vaikea voittaa pelejä.

Olimme kuitenkin todella vahvoja ensimmäisellä puoliajalla, Gomez muistuttaa.

Toiselle puoliajalle heidän piti sitten tehdä jotain, ja heidän piti saada peliin kontrollia. Ja sen he myös tekivät. Mutta me sopeuduimme siihen hyvin, ja pääsimme uudelleen mukaan peliin. Kenties jopa olimme hieman enemmän kontrollissa. Sitten loppua kohden pelistä tuli liian avointa, useiden vaihtojenkin myötä.

Me pidimme mielestäni kuitenkin hyvän intensiteetin ja aggressiivisuuden loppuun saakka. Tämä oli erittäin hyvä peli, erittäin kilpailullinen kamppailu. Ja tämän myötä voin sanoa, että olemme valmiita Veikkausliigan alkuun, totesi Gómez vielä loppuun.

SJK: Ovie Ejeheri MV, Terry Yegbe (74’ Martti Haukioja), Ville Tikkanen, Matej Hradecky, Murilo (65’ Pablo Andrade), Kingsley Ofori (65’ Otto Kemppainen), Jake Dunwoody, Valentin Gasc (74’ Vertti Hänninen), Pyry Hannola, Diego Rojas (65’ Tuomas Kaukua) ja Jere Streng (35’ Samson Ebuka).