123 456 7890

SJK Akatemia hävisi kauden ensimmäisen ottelunsa Ykkösessä OmaSp Stadionilla. EIF nousi voittonsa turvin sarjataulukossa myös SJK Akatemian ohi yhdellä pisteellä kolmanneksi. Kokenut, ja vahva vierailija käytti hyväkseen miesylivoimansa tylysti, kun SJK Akatemia sai punaisen kortin kahdella keltaisella jo ensimmäisellä puoliskolla. Punaista katseli myös SJK Akatemian valmentaja tauolla, erimielisyyksistään tuomarin kanssa. SJK Akatemia kohtaa Ykkösessä seuraavaksi TPS:n Turussa maanantaina 31.7. ja sitä ennen Kolmosessa Sundom IF:n torstaina Vaasassa. Seuraavat kotipelit ovat Kolmosen SJK Akatemia – Korsnäs FF tiistaina 1.8. ja Ykkösen ottelu SJK Akatemia – MP lauantaina 5.8.

SJK Akatemia – EIF 0-4 (0-1)
0-1 34 min Tabi Manga
0-2 67 min Noah Lundström
0-3 78 min Abdoulaye Kanté
0-4 90+2 min August Björklund

Vierasjoukkue aloitti ottelun vahvasti, saaden paineen SJK Akatemian päätyyn, ja pari erikoistilannettakin. 10. minuutin kohdalla Abdoulayé Kanté pelattiin vapaaksi, ja hän pääsi vetämään boksista, mutta Saku Kankaanpää torjui. Jatkotilanteesta tuli vielä uusi veto, mutta maaliviivalle ehtinyt Kaarlo Rintamäki torjui pallon rinnallaan.

Hetkeä myöhemmin Eemeli Honkola pelattiin vastahyökkäykseen, ja hän juoksi kohti maalia rinnatusten EIF-puolustaja Tabi Mangan kanssa. Kokenut Manga onnistui estämään Honkolan harhautusyrityksen, ja maalivahti Ramilson Almeida poimi syntyneen irtopallon. EIF:n alkurynnistyksen jälkeen, SJK Akatemia alkoi saada pelinsä käyntiin ja pallon haltuun enemmän.

SJK Akatemian pallonhallinta tuotti myös vetoja. Ensin Oliver Günes pääsi koittamaan kuudentoista rajalta, mutta pallo otti kimmokkeen puolustajasta. Sitten Markus Arsalo veti muutaman minuutin päästä kauempaa, ja hyvä veto lähtikin, mutta se meni metrin pari maalin yli.

Puolen tunnin kohdalla EIF meni kuitenkin johtoon. Ensin Salim Yussif kaatoi keskialueella, laidalla EIF:n pelaajan, ja siitä syntyneestä sivuvaparista Tabi Manga puski pallon sisään. Yussif sai rikkeestään keltaisen. Ja kun peliä jatkettiin, taklasi Yussif laidassa toista EIF pelaajaa, ja erotuomari nosti hänelle heti toisen keltaisen. Näin nuorenmiehen peli päättyi aikaiseen suihkukomennukseen.

Pari minuuttia ennen taukoa EIF sai tilanteen sekä vedon, ja irtopallosta vielä toisen. Molemmissa kuitenkin Kankaanpää ehti eteen.

Kun joukkueet menivät tauolle, oli SJK Akatemian valmennusjohdolla ja tuomarilla erimielisyyksiä ottelun tilanteista. Erotuomari Lassi Liukkola antoi ensin keltaisen valmentaja Stevie Grievelle, ja perään suoran punaisen. Näin ottelun veti loppuun Arttu Aromaa ja Grieve katseli peliä katsomosta.

Toisen puoliajan alkuun SJK Akatemia joutui EIF:n pyöritykseen, mutta kesti hienosti ja Kankaanpää myös torjui yritykset. Alivoimasta huolimatta se onnistui pyörittämään peliä.

Tunnin kohdalla Kasper Paananen veti upeasti, kaukaa alueen ulkopuolelta. Harmillisesti pallo ylärimaan ja siitä pomppasi alaspäin. Ja kun pallo tuli takaisin keskialueelle, veti Weslen Júnior kaukaa, mutta nyt Almeida torjui. Pallo jäi elämään, ja Paananen ehti siihen ensin, mutta tuomari Liukkola vihelsi pelin poikki, nähtyään Paanasen rikkoneen.

67. minuutilla EIF iski toisen osuman, kun ensin pallo pelattiin kovaa ja matalana päätyviivalta etutolpalle. Ja siellä Noah Lundström sai nostettua sen ohi Kankaanpään.

EIF onnistui tekemään kolmannen maalinsa kulmapotkusta, joka annettiin matalana etutolpalle. Sieltä Abdoulayé Kanté ohjasi sen takavasaralla sisään pienestä kulmasta, kun peliä oli kulunut 78 minuuttia. Vierailija sai pallon maaliin heti neljännenkin kerran, mutta lippu oli ylhäällä laidalla paitsion merkiksi.

Lopulta neljäs osuma tuli ottelun lisäajalla, kovan ruuhkan keskeltä, läheltä maalia. Ottelu päättyi tuon jälkeen.

Näin hyvää jengiä vastaan kun joutuu miehen alivoimalle, niin kyllä se on kovaa taistelua. Kyllä tää peli ratkesi siihen punaiseen korttiin. EIF vei siinä alkua, mutta sitten seuraava 20 minuuttinen oli meidän. Sai ne siinä sen yhden erikoistilannemaalin, mutta muuten kyllä tämä oli meidän peli siinä ekalla jaksolla. Mutta ei voi mitään. Pitää mennä vaan eteenpäin. Seuraavana Tepsi Turussa. Ei tämä nyt niin suuri pettymys ole lopulta, pitää vain jatkaa, sanoi SJK Akatemian puolustaja Tuomas Koivisto pelin jälkeen Ruudun haastattelussa.

SJK Akatemian valmentaja oli pelin jälkeen pettynyt, mutta näki myös paljon hyvää.

Ihmiset voivat katsella videolta jälkikäteen tilanteet, joista näkee, että peli oli pilalla puolen tunnin jälkeen. Mutta mielestäni joukkue reagoi punaisen jälkeen todella hyvin. Ja pelasimme hyvin taukoon asti myös vajaalla. Ja toisen jakson alussa me jopa dominoimme peliä hetken, ja meidän olisi pitänyt saada maali, sanoi SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve ottelun jälkeen.

Toki meidän olisi pitänyt puolustaa paremmin, mutta EIF:n vahvuudet ovat erikoistilanteet ja tilanteenvaihdot. He saivat luotua niistä boksiin tilanteita. Kyllä meidän olisi ne pitänyt paremmin puolustaa. 

Mutta, kuten sanoin, pojat vastasivat loistavasti siihen, että joutuivat alivoimalle. Tauolla vaihdoimme systeemia, ja siten saimme joitain todella hyviä liikkeitä meiltä. Asioita, joita voimme ottaa tästä mukaan kehittyäksemme, Grieve pohti.

Lopulta kuitenkin tulokseen ja joihinkin ratkaisuun olen pettynyt, totesi Grieve lopuksi.

SJK Akatemia: Saku Kankaanpää MV, Kaarlo Rintamäki (56’ Adam Mekki), Topias Helle, Noa Lehtonen, Tuomas Koivisto, Markus Arsalo, Salim Yussif (36’ ulosajo toisella keltaisella), Oliver Günes, Weslen Júnior, Kasper Paananen (77’ Borry Sabally) ja Eemeli Honkola (46’ Oskari Väistö).

RUUDUN VIDEOKOOSTE OTTELUSTA