123 456 7890

Tampereen Ratina oli kaatosateen liukastama, eikä hienouksia nähty, kun SJK ja Ilves tasasivat pisteet. SJK kuitenkin näytti luonnettaan, nousemalla tasapeliin. Molempien osumat tulivat rangaistuspotkuista, ja molemmat joukkueet saivat myös yhden suoran punaisen kortin. SJK joutui ensin tappiolle ottelussa, mutta nousi tasapeliin Jaime Morenon rangaistuspotkulla. Harmillisesti Moreno sai myös suoran punaisen ottelun lisäajalla, otettuaan yhteen Ilves-pelaajan kanssa. SJK:n seuraava ottelu pelataan ensi lauantaina 8.7. klo 17:00 Seinäjoen OmaSp Stadionilla, ja silloin vastaan tulee FC Honka. Liput edullisemmin ja ilman jonottamista Ticketmasterin kanavista. Sarjataulukossa SJK on kolmanentena, ja kaksi peliä muita joukkueita vähemmän pelanneena, joten asetelmat ovat edelleen loistavat.

Ilves – SJK 1-1 (0-0)
1-0 55 min Petteri Pennanen rp.
1-1 70 min Jaime Moreno rp.

Kovassa vesisateessa alkanut ottelu sujui varovasti ensimmäisen 10 minuutin ajan, ja ainoa tilanne oli Ilveksen kaukaa lähteneestä keskityksestä tullut kulmapotku kuuden minuutin kohdalla. SJK myös siivosi kulman pois alueeltaan.

11. minuutilla tapahtui, kun ensin Jere Streng pääsi puskemaan Murilon keskityksestä läheltä maalia, mutta se meni etutolpan puolelta ohi. Heti perään toisessa päässä Adam Larsson pääsi ohjaamaan vitosen viivalta ja keskeltä Felipe Aspegrenin ohjausta, mutta SJK:n maalissa Ovie Ejeheri torjui. Liukas ja märkä kenttä piti pelin vaikeana molemmille joukkueille, kun välillä pallon vauhti hidastui lätäköissä tai jalat lähtivät alta.

Ilves sai vapaapotkun aivan kuudentoista alueen rajan tuntumasta, kun Oiva Jukkolaa rikottiin. Petteri Pennanen ja Santeri Haarala olivat sitä juonimassa, mutta Haaralan veto meni muutaman metrin ohi maalin. Puolen tunnin kohdilla SJK sai ensin sivuvaparin, ja sen jälkeen useamman kulmapotkun. Ilves kuitenkin kesti painostuksen. Tauolle mentiin 0-0 tilanteessa.

Otteluraportin kuva Jimi Soinila, luvaton käyttö kielletty.

Toisen puoliskon alussa Murilo ja Streng pelasivat laidalla seinän, ja Streng pääsi myös vetämään, mutta veto yli maalin. Heti perään Samson Ebuka pääsi vapaaksi linjan taakse, mutta tuomaristo katsoi samassa tilanteessa olleen Strengin olleen paitsiossa.

54. minuutilla Ilves nosti pallon SJK maalille, ja Ovie Ejeheri lähti palloa vastaan. Samalla hän liukastui, ja osui hieman Ilveksen Adam Larssonin jaloille. Erotuomari antoi siitä rangaistuspotkun ja siitä Petteri Pennanen teki 1-0.

Tunnin pelin kohdalla SJK sai hyvän tilanteen, missä Ebuka pääsi puskemaan kohti alakulmaa, mutta Ilveksen maalivahti Otso Virtanen teki hyvän torjunnan aivan maaliviivan tuntumasta. Hetkeä myöhemmin Felipe Aspegren tuli selvästi Ebukaa selkään rangaistualueella, ja Ebuka kaatui, mutta erotuomari ei antanut pilkkua, ja peli vain jatkui.

69. Minuutilla SJK sai tilanteen, ja parikin kertaa vedon kohti maalia. Erotuomari katsoi Ilveksen puolustaja Mohammed Umarin pysäyttäneen pallon maaliviivalla kädellään, joten hän sai siitä suoran punaisen kortin ja pallo laitettiin rangaistuspilkulle. Siitä Jaime Moreno tasoitti pelin 1-1:een. Jake Dunwoody pääsi muutama minuutti tasoituksen jälkeen puskemaan, mutta Virtanen torjui. Peli myös kuumeni puolin ja toisin, kun jokaisen tuomarin vihellyksen jälkeen oli joukkueilla sanottavaa ja SJK loi jatkuvasti vaaraa Ilveksen päätyyn.

Kun pelattiin lisäaikaa, oli Jaime Moreno kaksinkamppailussa Ilveksen Aspegrenin kanssa, ja siinä huitaisi kädellään Aspgrenia takaraivoon. Erotuomari keskusteli avustavan kanssa ja suora punainen myös Morenolle. Ottelu päättyi 1-1 pistejakoon.

Kuten puhuimme etukäteen, halusimme joukkueen näyttävän tässä ottelussa luonnettaan, ja mielestäni siinä onnistuttiin vaikeissa olosuhteissa, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez pelin jälkeen.

Mielestäni pelaajat taistelivat kovaa, näyttivät tahtoa, yhtenäisyyttä ja aggressiivisuutta. Ja me teimme paljon töitä, että olisimme saaneet pelistä kolme pistettä, jotka olisimme myös ansainneet. Harmillisesti pari pientä nukahdusta johtivat tilanteisiin, joista sitten myös päästimme maalin. Ensimmäisellä puoliajalla Ovie Ejeheri torjui ensimmäisen tilanteen, mutta toiselle puoliskolla heidän tilanne johti pilkkuun ja maaliin. Ehkä se tuli hieman heppoisasti, mutta ei voi mitään.

Dominoimme pitkiä osia ottelusta, ja keskityimme pitämään heitä pois vastahyökkäyksistä. En ole vielä nähnyt tilastoja, mutta uskoisin, että me pidimme selkeästi enemmän palloa, saimme enemmän keskityksiä ja laukauksia. Teimme mielestäni paljon hyviä asioita pelissä.

Lopulta, hyvä paluu edellisen pelin huonon tuloksen jälkeen, mutta kuten olemme nähneet, olemme erittäin hyvässä tilanteessa edelleen sarjataulukossa, eli meillä on edelleen tavoitteet meidän ulottuvillamme. Ja nyt pääsemme ensi viikolla taas kotikentälle. Siinä pelissä haluamme palata takaisin voittokantaan, totesi Gómez vielä lopuksi.

SJK: Ovie Ejeheri MV, Martti Haukioja, Ville Tikkanen, Matej Hradecky, Murilo, Valentin Gasc, Jake Dunwoody, Kingsley Ofori (77’ Weslen Júnior), Tuomas Kaukua (57’ Otto Kemppainen), Samson Ebuka ja Jere Streng (57’ Jaime Moreno).