123 456 7890

SJK Akatemia kasvatti tappiottomien otteluiden putken viiteen, kun se haki 4-4 tasapelin Helsingistä. Maaleja nähtiin jälleen kahdeksan, kuten kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Seinäjoella. Silloin tosin SJK Akatemia otti voiton 5-3 tuloksella. Pelissä nähtiin kaksi debyyttiä Ykkösessä ja yksi debyyttimaali. Kuvassa oleva 18-vuotias Olatoundji Tessilimi tuli ensimmäistä kertaa Ykkösessä kentälle vaihdosta, ja teki heti debyyttimaalinsa. Myös 18-vuotias Topias Helle oli avauksessa ensimmäistä kertaa Ykkösessä ja pelasi koko ottelun. Muista SJK Akatemian maaleista vastasi Miro Turunen, sekä omat kasvatit Oskari Väistö ja Eemeli Honkola. Ykkösen pelit jatkuvat ensi viikon sunnuntaina, kun EIF saapuu OmaSp Stadionille. Ottelu alkaa klo 18:00. Tuota ennen SJK Akatemia käy vielä ensi tiistaina Kolmosen ottelussa Esse IK:n vieraana.

4-4 67 min Kristian Yli-Hietanen

Ensimmäinen tilanne tuli kotijoukkueelle kuuden minuutin pelin jälkeen, kun kova veto lähti rangaistusalueen ulkopuolelta. SJK Akatemian maalissa kuitenkin Saku Kankaanpää esitti hienon torjunnan ja tuloksena oli kulmapotku. Sen perään se sai niitä kaksi lisää, ja osui kertaalleen puskusta pystypuuhun.

Sitten iski SJK Akatemia. Ensin Noa Lehtosen pitkä avaus löysi Miro Turusen hyökkäyslinjasta, mutta jatkopuskuun ehti ensin KäPa-puolustaja. Häneltä pallo irtosi, ja Turunen pääsi vetämään pallon tolpan juureen. KäPa kuitenkin kuittasi hetkeä myöhemmin, katkaisten ensin keskialueella SJK Akatemian avauksen ja sitten pallo pelattiin vapaana boksissa olleelle Mikael Pulkkiselle. Pulkkinen veti pallon taka-alakulmaan, kun noin vartti oli pelattu.

20. minuutin kohdalla SJK Akatemia sai hyvän hyökkäyksen, missä ensin Salim Yussif toi hyvin pallon yli keskialueen, ja antoi sen Oliver Günesille. Günes jatkoi pallon laitaan, ja sieltä Kasper Paanasen vedon kautta pallo kulmaksi. Kulma pelattiin hienosti takatolpalle, missä 17-vuotias Oskari Väistö nousi korkeuksiinsa ja puski kauden kolmannen maalinsa Ykkösessä. Lähellä oli myös SJK Akatemian kolmas maali ottelussa hetkeä myöhemmin, kun Kasper Paananen oli laittaa pallon läheltä sisään. Törkkäys meni kuitenkin hiuksen hienosti ohi takatolpan.

Sama mies oli asialla seuraavassakin tilanteessa, kun Paananen veti noin kahdesta kymmenestä metristä vasurilla upean vedon, mutta harmillisesti se pomppasi vain sisätolpasta takaisin kentälle.

Eemeli Honkola teki hänkin kauden ja uransa kolmannen osumansa Ykkösessä, saatuaan irtopallon Turusen ja KäPa-maalivahdin kaksinkamppailun jälkeen. Honkola sai laittaa irtopallon läheltä sisään, kun vain muutama minuutti oli ensimmäistä jaksoa jäljellä.

Toiselle puoliskolla SJK Akatemia otti sisään lisää pelimiehiä, kun ensimmäistä kertaa tälle kaudelle Tuukka Pahkala pääsi mukaan Ykkösen otteluun, ja Kolmosessa juuri neljä maalia yhdessä ottelussa tehnyt Aleksi Heino tulivat kentälle. Heino oli myös heti asialla ensimmäisessä paikassa, kun hän toi palloa ja antoi sen Turuselle. Turunen haki vielä takatolpalta Oliver Günesia, mutta KäPa-maalivahti ehti väliin.

KäPa pääsi kaventamaan ottelun 2-3:een, kun Pasi Forsman sai pallon kuudentoista kaarella, ja veti kovaa yläkulmaan. Kankaanpää sai hieman sormia välin, mutta oli voimaton maalissa. Maalin jälkeen kentälle tuli jälleen yksi debytantti, kun Olatoundji Tessilimi tuli Miro Turusen tilalle. Samalla Oskari Väistö vaihdettiin Tuomas Koivistoon. SJK Akatemia antoi siten peliaikaa monelle vähemmän pelanneelle, ja lepoa taas paljon pelanneille pelaajille.

Vaihtoruletti kuitenkin meinasi kostautua, kun KäPa teki jo 3-3 maalin, ja asialla oli juuri vaihtoikkunassa joukkueeseen tullut Kristian Yli-Hietanen. Hän onnistui laittamaan pallon pienestä kulmasta ja Kankaanpään längistä sisään. SJK Akatemian Olatoundji Tessilimi teki kuitenkin heti perään debyyttimaalinsa debyyttiottelussaan Ykkösessä, ja hieno pusku suoraan keskityksestä sisään. Maalit eivät jääneet kuitenkaan siihen, ja Yli-Hietanen teki kotijoukkueelle heti perään 4-4 maalin, kun ensin pallo kimposi kentälle pystypuusta.

80.minuutin kohdalla hyvän ottelun pelannut Salim Yussif antoi erinomaisen pystysyötön Adam Mekkille boksiin, mutta Mekkin veto meni yli maalin. SJK Akatemia sai myös vapaapotkun hyvästä paikasta, kun Mekkiä rikottiin, mutta siitäkään ei tulosta tullut.

Aleksi Heinolle tuli paikka minuutti ennen loppua, matalasta syötöstä maalin eteen, mutta KäPa-maalivahti esitti upean torjunnan. Myös toisessa päässä nähtiin tilanne, mutta Saku Kankaanpää puolestaan torjui. Ja Kankaanpää joutui töihin vielä pelin viimeisellä hetkelläkin, napaten Yli-Hietasen puskun maaliviivalta kiinni.

– No, se oli 4-4 tasapeli. Olimme hyviä hyökkäyssuuntaan, mutta liian lepsuja kun pidimme palloa, ja annoimme heille niistä paikat tekemään maalit. KäPa on hyvin valmennettu nuori joukkue, kuten mekin. Ja he pelaavat hyvin. Tämä oli myös toinen kerta, kun teimme maaleja heidän kanssaan, pohtii SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve.

– Meille jää tästä juteltavaa. Puolustuslinjassa meille tuli virheitä ja he pääsivät voittamaan palloja linjan takana.

– Mutta olen erittäin tyytyväinen meidän debytantteihimme. Ja kaikkiin maalintekijöihin. Topi pelasi koko pelin ja hienoa, että Oskari, Miro sekä Eemeli taas onnistuivat. Tessilimi tuli hyvin sisään toisella puoliskolla ja teki heti uskomattoman puskumaalin.

– Olen pettynyt kuitenkin tulokseen hieman. Olisimme voineet viedä pisteet täältä tänään, jos olisimme olleet huolellisempia yksityiskohdissa. Pitäisi tietenkin ajatella positiivisesti ja keskittyä hyviin asioihin, mutta silti tuntuu, että annoimme kaksi pistettä pois tänään. Mutta tästä jatketaan, ja ensi viikolla kohdataan EIF, päätti Grieve.

SJK Akatemia: Saku Kankaanpää MV, Kaarlo Rintamäki, Topias Helle, Oskari Väistö (54’ Tuomas Koivisto), Noa Lehtonen, Salim Yussif, Altti Hellemaa (46’ Tuukka Pahkala), Oliver Günes (74’ Adam Mekki), Kasper Paananen (46’ Aleksi Heino), Eemeli Honkola ja Miro Turunen (54’ Olatoundji Tessilimi).