123 456 7890

SJK ja virolainen Paide Linnameeskond kohtasivat harjoitusottelussa Wallsport Areenalla, ja Paide pääsi kotimatkalle 1-2 voiton myötä. Vaikka SJK hävisi ottelun, oli pelissä paljon hyvää. Intensiteetti oli korkea ja varsinkin ensimmäisellä jaksolla pelattiin varsin fyysistä peliä, mikä siten palvelee tuleviin Liigacupin otteluihin valmistautumisessa. SJK joutui tappiolle ensimmäisellä puolijalla, kahden tilanteenvaihdon jälkeen tulleen oman pään virheen jälkeen. Pallon riiston jälkeen tulleet Robi Saarman maalit olivat todella komeita nurkkalaukauksia, joille Markus Uusitalo ei maalissa mitään voinut. Toisella puoliajalla SJK ei sitten antanut vierailijalle enää juurikaan mahdollisuuksia, ja se vyörytti hyökkäyksiä jatkuvasti toiseen päähän. Paide ei saanut toisella jaksolla kuin yhden puolittaisen vedon kohti toiselle puoliajalle maaliin tullutta Ovie Ejeheriä. SJK:lla taas paikkoja oli useita. SJK:n kavennusosuman iski Jaime Moreno, joka on osunut nyt kaikissa kolmessa pelatussa ottelussa talvikaudella. Maalin arkkitehti oli kuitenkin Tuomas Kaukua, joka tuli kolmen Paide-pelaajan sumpusta läpi, ja syötti Morenolle erinomaiseen maalipaikkaan. Ottelu toimi hyvänä kenraaliharjoituksena ensi viikolla alkavaan Liigacupiin. Silloin Wallsport Areenalle saapuu Pasi Tuutin kommennossa oleva KuPS. SJK – KuPS alkaa lauantaina 28.1. klo 14:45. Peliin pääsee SJK:n kausikorteilla ja lippuja myydään myös ovelta. Liigacupin ottelut myös näkyvät Ruutu Urheilu -palvelusta suorina lähetyksinä.

SJK – Paide Linnameeskond 1-2 (0-2)
0-1 14 min Robi Saarma
0-2 19 min Robi Saarma
1-2 73 min Jaime Moreno

Mielestäni tämä oli hyvä esitys. Erityisesti fyysisesti erinomainen. Taktisesti peli parani, kun ottelu eteni. Toinen puoliaika oli meiltä todella hyvä taktisesti. En todellakaan tykkää tappiosta, mutta tuloksesta huolimatta, olen päivän otteluun tyytyväinen. Pari maalia mitä päästimme, tuli pienistä virheistä, ja toivomme ottavamme niistä opiksi. Se on hyvin tiedossa, että nuoret pelaajat tekevät välillä virheitä. Ja on hyvä, että ne tulee tässä vaiheessa, eikä sitten kun pelaamme kilpailullisia otteluita, kommentoi SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez ottelun jälkeen.

Kokonaisuutena olen kuitenkin tyytyväinen ottelutapahtumaan. Ja olen tyytyväinen jokaisen panokseen. Pelasi sitten enemmän tai vähemmän tässä ottelussa. Se oli mielestäni hyvä esitys, ja erittäin yritteliäs esitys – aggressiivinen ja intensiivinen. Harmittaa vain, että emme onnistuneet nousemaan voittoon.

Tuomas Kaukua oli yksi syitä, miksi tulimme niin vahvasti toiselle puoliajalle. Hän on ollut hyvä myös harjoituksissa. Meiltä puuttui tänään Pyry Hannola ja Kingsley Ofori, jotka ovat kipeinä sivussa, jotka olisi ollut kiva nähdä mukana. Mutta kentällä nähtiin muutamia hyviä esityksiä, ja Kaukua oli yksi niistä. Hän oli hyvä myös viime viikolla, ja nyt sai 45 minuuttia.

Ovie Ejeherillä oli hieman erilainen debyytti, koska hänellä ei ollut pahemmin töitä ottelussa. Mutta toivonkin, että hänelle ei niitä paljoa tule jatkossakaan. Hän oli joka tapauksessa mukana korkealla rakentamassa peliä, ja oli jopa lopussa tehdä maalin, kun nousi mukaan kulmapotkuun, nauroi Gómez.

Oli kuitenkin hienoa nähdä hänet heti kentällä, ja on muutenkin ollut hienoa, miten nopeasti hän on sopeutunut uusien joukkuekaverien mukaan.

Jaime Moreno taas tekee sen mitä häneltä odotetaan. Hän pelasi myös erittäin hyvin muiden kanssa yhteen, hän on erittäin äänekäs kentällä ja ohjaa peliä, sekä tekee hyviä juoksuja. Pikkuhiljaa hän tulee enemmän sinuiksi pelaajiemme kanssa, ja jos hän jatkaa tällä tyylillä, että tekee maalin joka pelissä mitä hän pelaa, niin olemme erittäin tyytyväisiä. Meillä on hänen laisiaan taistelijoita useita joukkueessa, ja uskon, että se tulee näkymään kaudella.

Moni katsoja oli varmasti tänään tappiosta huolimatta tyytyväinen pelaajien esityksiin, sekä kentällä näkyneeseen intohimoon, sanoi Gómez vielä lopuksi.

Gómezin lisäksi pelin jälkeen ottelua kommentoi SJK:n kenttäpelaajat Tuomas Kaukua ja Matias Vainionpää. Lisäksi kommentoimassa Paide Linnameeskondin maalissa toisella puoliajalla pelannut Mihkel Aksalu, entinen SJK-kapteeni ja seuran pelaajalegenda. Pääset katsomaan videohaastatteluja tästä linkistä.

SJK: Markus Uusitalo MV (46’ Ovie Ejeheri), Martti Haukioja (67’ Otto Kemppainen), Matias Vainionpää, Matej Hradecky, Terry Yegbe, Macario Hing-Glover (75’ Kaarlo Rintamäki), Nooa Laine (75’ Markus Arsalo), Valentin Gasc (46’ Jake Dunwoody), Diego Rojas (67’ Oliver Günes), Samson Ebuka (46’ Jaime Moreno) ja Jere Streng (46’ Tuomas Kaukua).

SJK kohtaa seuraavaksi ensi lauantaina 28.1. klo 14:45 Liigacupin avausottelussa KuPS:n Wallsport Areenalla. Otteluun pääsee kauden 2023 kausikorteilla ja lippuja myydään myös ovella. Myös tuon jälkeen SJK pelaa kotikentällä Wallsportissa, kun VPS saapuu Liigacupissa vieraaksi. Löydät kaikki tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista ja kausikortit myynnissä Ticketmasterin kanavissa, sekä Torikeskuksen SJK Storessa.