123 456 7890

SJK Akatemia 2 koki dramaattisten vaiheiden jälkeen 6–1-tappion Ykkösen karsinnoissa, minkä myötä joukkueen kausi tuli päätökseensä. SJK Akatemia puolestaan pelasi kauden viimeisen kotipelinsä ja kasvatti pistesaldoaan yhdellä sarjapisteellä. Akatemia nousi hienon takaa-ajon myötä 2–2-tasapeliin PK-35:n kanssa.

SJK Akatemia 2 sijoittui Kakkosen C-lohkon kolmanneksi, mikä toi joukkueelle paikan Ykkösen karsintoihin, jossa vastaan asettui FC Inter 2. Kaksiosaisen otteluparin ensimmäinen koitos meni seinäjokelaisille 3-1, mutta Inter oli vahvempi viime viikolla pelatussa toisessa kohtaamisessa Turussa ja eteni jatkoon.

Akatemia 2:n kausi päättyi karulla tavalla, sillä Inter vei toisen osaottelun jatko-otteluun viime hetken osumalla: Gezim Voca latoi Interille 3–1-johtomaalin 89. minuutilla nostaen turkulaiset yhteismaaleissa 4–4-tasatilanteeseen.

Avaujakson ainokaisesta vastasi Interin Thomas Lahdensuo, mutta Onni Hänninen nosti vierasjoukkue SJK:n rinnalle toisen jakson alussa. Evert Suominen vastasi kotijoukkueen toisesta maalista 72. minuutilla.

Yhteismaalien ollessa tasan edessä oli jatko-ottelu, joka oli täysin Interin näytöstä, sillä kotijoukkue painoi puolen tunnin aikana kolme maalia Kerhon jäädessä nollille. Turkulaisten sankari oli Voca, joka viimeisteli jatkoilla kaksi maalia. Joona Hämäläinen onnistui kertaalleen.

Tappion myötä Akatemia 2:n kausi tuli päätökseensä. Inter 2 puolestaan jatkaa Ykkösen karsinnoissa seuraavalle kierrokselle, jossa se kohtaa FC Kiffenin. Karsintojen toisessa parissa pelaavat Tampere United ja HJS. Otteluparien voittajat lunastavat paikan Ykköseen ensi kaudeksi.

Akatemialla upea nousu Ykkösliigassa

SJK Akatemian kauden viimeinen kotipeli Ykkösliigassa oli jo menossa vierasjoukkue PK-35:n nimiin, mutta seinäjokelaiset tekivät lopussa upean nousun rinnalle.

Samba Sillah vastasi illan avausmaalista 66. minuutilla, ja sama mies oli asialla vain parisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Akatemian takaa-ajo näytti jo mahdottomalta, etenkin kun kotijoukkue joutui pelaamaan vajaalla Shehu Sulaimanin saatua punaisen kortin 73. minuutilla.

SJK:n takaa-ajo kuitenkin tuotti tulosta. Denis Cukici iski kavennusmaalin heti Sillahin illan toisen rysän jälkeen. Tasoitus syntyi lisäajan kolmannella minuutilla Emmanuel Akansasen toimesta.

Tasapeli nosti Akatemian 29 pisteeseen ja sarjan seitsemännelle sijalle. Jäljellä on enää Ykkösliigan päätöskierros, joka pelataan 19. lokakuuta. Akatemia kohtaa vieraissa Joensuun Jipon, jolla on yhä sauma yltää toiselle sijalle eli Veikkausliigan karsintoihin. SJK:lla on yhä mahdollisuus nousta sarjassa jopa viidennelle sijalle.

Viikonloppuna varmistui myös KTP:n mestaruus ja suora nousu Veikkausliigaan. Karsijan paikalla on tällä hetkellä FF Jaro, joka on kaksi pistettä Jippoa edellä.