123 456 7890

SJK kohtasi Veikkausliigan talviturnauksen Liigacupin toisessa ottelussaan lauantaina 3.2.2024 AC Oulun. Kello 14:45 alkanut ottelu veti paikalle reilut 400 katsojaa todistamaan joukkueiden talvikuntoa. Ottelu oli vauhdikas, ja enemmän tai vähemmän vaarallisia tilanteita nähtiin molemmissa päissä. Kuitenkin vain AC Oulu onnistui maalinteossa, joten SJK ei avannut pistetiliään tässä ottelussa.

SJK–AC Oulu 0–2 (0–1)
0–1 Ascley Coffey 11′
0–2 Roope Salo 78′

OTTELUN VIDEOKOOSTE (RUUTU)

Pelin alussa pallonhallinnasta vahvemman otteen otti kotijoukkue SJK. Ensimmäinen tilanne syntyi viiden minuutin pelin jälkeen kun Kasper Paananen pääsi vetopaikkaan, mutta laukaus suuntautui yli maalista. Vähitellen myös vierailijat pääsivät peliin mukaan, ja oululaisten ensimmäinen hyvä hyökkäys ja samalla ottelun avausmaali syntyi kymmenennellä minuutilla, kun laitaa pitkin käynnistynyt hyökkäys tarjosi Ashley Coffeylle paikan hakeutua hyvään vetopaikkaan, eikä hän ei erehtynyt, vaan laittoi pallon maaliin. Seuraavaksi tapahtui jälleen toisessa päässä, jossa AC Oulun maalivahdin Calum Wardin avaus päätyi suoraan SJK:n Kingsley Oforille. SJK-laituri veti painavan laukauksen, joka kuitenkin suuntautui maalin keskelle ja oli helppo torjuttava Wardille. Kotijoukkueen maali oli jälleen lähellä 17. minuutilla, kun Valentin Gasc antoi vasemmalta laidalta matalan keskityksen boksiin, jossa Jaime Moreno odotteli. Oululaisten Ward kuitenkin torjui Morenon yrityksen. 24 minuutin pelin jälkeen AC Oulun Justin Rennicks pääsi laukomaan kohti SJK-maalia, mutta Hemmo Riihimäki venyi komeaan torjuntaan. Seuraavaksi Otto Kemppainen ja Pyry Hannola petasivat Oforille vetopaikan, mutta Ward torjui jälleen laukauksen. Ennen puolen tunnin peliä Moreno oli jälleen aiheuttamassa vaaraa AC Oulun boksissa Paanasen hyvän keskityksen jälkeen, mutta hän ei saanut survottua palloa maaliin. Tunnelma ottelussa alkoi kohota ja myös pelaajat elivät tunteella mukana. 35 minuutin paikkeilla kentällä nähtiin isompi torikokous, jonka päätteeksi tuomari Kalle Mäkinen jakoi keltakortit AC Oulun Ashley Coffeylle ja Asla Peltolalle sekä SJK:n Valentin Gascille. Ennen puoliaikataukoa Coffey ehti vielä kerran laukomaan, mutta SJK-vahti Riihimäki torjui pallon varmoin ottein.

Toisella jaksolla varsinaisia vaarallisia tekopaikkoja nähtiin aluksi vähemmän kuin ensimmäisellä jaksolla. Tunnin pelin jälkeen molemmat joukkueet suorittivat vaihtoja, ja SJK saikin tuoreista jaloista uuden vaihteen peliinsä. Pirteästi esille nousi esimerkiksi Tuomas Kaukua, joka loi vasemmalta laidalta useammankin vaarallisen tilanteen. 68. minuutilla hänen syöttönsä löysi Kasper Paanasen, jonka yrityksen Ward kuitenkin torjui. Seuraava tilanne tuli AC Oululle, ja tällä kertaa Otto Salmensuu pääsi vetämään, mutta jälleen Riihimäki torjui helposti. SJK:n pirteästä tekemisestä ja useista potentiaalisista hyökkäyksistä huolimatta myös seuraavan maalin teki AC Oulu, kun Niklas Jokelainen laukoi pallon ensin tolppaan, ja kimmonneen pallon takaisin maalia kohti veti vaihdosta kentälle tullut Roope Salo. Ensimmäisen vedon blokkasi SJK-toppari Tuomas Koivisto, mutta toinen Salon yritys painui maaliin. Aivan viimeisillä hetkillä Kaukua sai vielä kerran pelattua itsensä tekopaikkaan, mutta Calum Ward piti maalinsa puhtaana pelin loppuun asti.

–Asenne pelaajilla oli hyvä ihan jokaisella joka kentällä pelasi, siitä ei voi ketään moittia. Maalipaikkojakin onnistuimme luomaan aika paljon, mutta tietynlainen epätasaisuus pelin sisällä on näkyvissä. Siinä meidän tulee parantaa. Meillä voi olla todella hyviä jaksoja, ja sitten heti seuraavat minuutit voivat olla todella paljon haastavampia. Meidän pitää tasaisuutta saada suorittamiseen 90 minuutin ajaksi, pohti pelin jälkeen päävalmentaja Toni Lehtinen.

SJK: Hemmo Riihimäki, Kemppainen Otto (Koivisto Tuomas 46′), Moreno Ciorciari Jaime Jose, Tikkanen Ville, Gasc Valentin (Arsalo Markus 61′), Cukici Denis (Kaukua Tuomas 61′), Fati Babacar (Armah Bob Nii 62′ Karkulowski Tobias 90′), Cisse Ibrahim, Hannola Pyry, Ofori Kingsley (Günes Oliver 62′), Paananen Kasper Vaihdossa: Paunio Roope, Karjalainen Rasmus

Seinäjoen Jalkapallokerhon seuraava peli pelataan jo tulevana torstaina 8.2. klo 14:45, jolloin FC Haka saapuu Seinäjoelle. Kyseessä on FC Hakan kotipeli, mutta kamppailu käydään siitä huolimatta Seinäjoen Wallsport Areenalla. Kaikki tulevat ottelut näet Otteluohjelma-sivulta. Ovella myydään peliin irtolippuja hintaan 12€ (lasten lippu 6€, alle 7-vuotiaat maksutta). Lipunmyynnissä maksutapana käy vain korttimaksusekä henkilöstöetusetelit. Mikäli et pääse paikan päälle, voit katsoa pelin Ruudusta.

Artikkelia muokattu 5.2. klo 08:49: Muutettu informaatiota kausikorttien kelpoisuudesta pelissä. Kausikorteilla ja seurakausikorteilla ei pääse FC Haka–SJK -otteluun, sillä kyseessä on FC Hakan kotipeli.