123 456 7890

SJK vahvistuu kahdella Suomen maajoukkueissakin esiintyneellä pelaajalla, kun keskikenttäpelaajat Erfan Zeneli ja Obed Malolo allekirjoittivat sopimukset. Zenelin sopimus on vuoden mittainen. Malolon sopimus kattaa kauden 2017 ja siinä on optiot tulevista kausista.

Samalla SJK vuokraa nuorten maajoukkuehyökkääjä Elias Ahteen kesäkuuhun asti kestävällä sopimuksella Veikkausliigan JJK:hon. Keskikenttäpelaaja Emil Lidman siirtyy Helsingin IFK:n riveihin.

Zeneli on minulle tuttu pelaaja HJK:sta. Hän on taitava, nopea ja vikkelä pelaaja, joka on tehnyt urallaan paljon maaleja ja antanut paljon maalisyöttöjä. Hän on aina ollut tehokas pelaaja Suomen liigassa, kun on kokonaisen vuoden täällä pelannut. Hän on hyvä lisä meidän hyökkäävään keskikenttäkalustoomme ja varmasti sopii tähän meidän tapaamme pelata, arvioi SJK:n päävalmentaja Sixten Boström Erfan Zeneliä.

Myös Malolo on entuudestaan minulle tuttu pelaaja HJK:sta. Minun aikanani hän nousi mukaan edustusjoukkueen rinkiin. Hän on siitä ajasta miehistynyt ja saanut minuutteja liigassa. Hän on hyvä keskikentän kahden suunnan pelaaja. Tarpeeksi taitava kierrättämään palloa ja olemaan sillä tavoin linkkinä. Mutta häneltä löytyy myös tarvittaessa kovuutta puolustuspelaamisessa. Hän on nuorena jo noussut liigamiehistöön ja on vieläkin nuori, vaikka liigavuosia onkin jo takana. Uskon, että SJK on Obedille hyvä paikka päästä uuteen ympäristöön sekä saada sitä kautta uusi alku, päästä täysillä keskittymään pelaamiseen ja näihin meidän hyviin olosuhteisiin, sanoo Boström.

Molemmat pelaajat ovat innoissaan uudesta seurasta ja molemmilla on halu näyttää osaamistaan SJK-paidassa.

Minulla on hyvät odotukset tämän siirron osalta. Vaikka SJK on pelannut vasta muutaman vuoden liigassa, on se jo osoittanut mihin se pystyy ja tullut sarjaan kunnon ryminällä. Ja tottakai tulen tänne siksi, että haluan voittaa. Haluan päästä nostamaan pokaaleita ja sen takia halusin tulla juuri tänne, kertoo Erfan Zeneli.

Erittäin hyvät fiilikset ja olen todella iloinen, että SJK antaa minulle tämän mahdollisuuden. Tulen antamaan kaikkeni SJK:lle ja käytän tämän tilaisuuden hyväkseni niin hyvin kuin mahdollista, kommentoi SJK:n uusi 19-vuotias keskikenttäpelaaja Obed Malolo.

21-vuotias SJK:n ja Ilmajoen Kisailijoiden kasvatti Elias Ahde, oli talvella Suomen cupin lohkovaiheessa SJK:n tehokkain hyökkääjä. Hän teki SJK:ssa Veikkkausliigadebyyttinsä kauden avausottelussa FC Lahtea vastaan. Mahdollinen säännöllinen peliaika JJK:ssa ja Veikkkausliigassa on miehelle mieleen ja takaa paremman kehittymisen SJK:n ja Suomen U21-maajoukkueen ykköskärjeksi.

Hyvillä mielin lähden sinne ja olen todella tyytyväinen tästä mahdollisuudesta, että minut päästetään ja annetaan mahdollisuus näyttää valmennusjohdolle isoilla minuuteilla omia taitojani, sanoo lainalle lähtevä hyökkääjä Elias Ahde.

Lähden sinne tekemään maaleja, kuten aina. Sitä kuitenkin toivon, että siellä menisi hyvin alkukausi ja pääsisin sitten takaisin näyttämään omalle kotikentälle sen jälkeen. Tottakai uudessa joukkueessa pitää taistella aina minuuteista, mutta olen valmis tekemään hommia sen eteen, Ahde jatkaa. Elias Ahteen sopimus SJK:n kanssa kestää kauden 2019 loppuun.

Tämä on meille ja Eliakselle oikein hyvä vaihtoehto. Ellu saa toivottavasti paljon peliaikaa ja sitä kautta mahdollisuuden kehittyä entisestään. Tämä on mielestäni seuralta erinomainen ratkaisu, kun meillä tämmöinen mahdollisuus on. Pystymme laittamaan meidän omia kasvattejamme tavallaan kasvamaan hyvässä ympäristössä ja hyvällä tasolla. Se on yksi tapa kehittää näitä meidän nuoria pelaajia, kommentoi Sixten Boström lainasopimusta.

Helsingissä syntynyt SJK:n ja Käpylän Pallon kasvatti, 19-vuotias Emil Lidman, on edustanut SJK:ta vuodesta 2014. Hän on pelannut edustusjoukkueessa neljä Veikkausliigaottelua, kaksi Suomen cupin ottelua ja yhden ottelun Eurooppa-liigan karsinnoissa. Hän onnistui maalinteossa Veikkausliigassa heinäkuussa 2015 KTP:ta vastaan, ja on sillä maalilla SJK:n liigahistorian nuorin maalintekijä. SJK ja Lidman ovat purkaneet sopimuksen yhteisellä päätöksellä ja Lidman siirtyy vapaalla siirrolla Helsingin IFK:n Veikkausliigajoukkueeseen. Koko SJK-väki toivottaa lämpimästi Lidmanille menestystä ja kiittää kuluneista yhteisistä vuosista.

Zeneli ja Malolo ovat heti mukana SJK:n harjoituksissa ja valmiita edustamaan SJK:ta ensi lauantaina, kun SJK isännöi Veikkausliigassa Tampereen Ilvestä. SJK – Ilves lauantaina klo 15.00 OmaSp Stadionilla. Ottelun liput myynnissä SJK:n verkkokaupassa.

Erfan Zeneli

Suomen maajoukkueessa kuusi ottelua pelannut ja sitä ennen nuorisomaajoukkueita edustanut 30-vuotias Erfan Zeneli, on viisinkertainen Suomen mestari ja hän on voittanut lisäksi Suomen Cupin neljästi. Veikkausliigassa hän on pelannut yli 200 ottelua ja tehnyt niissä lähes 40 maalia.

Pelipaikaltaan Zeneli viihtyy parhaiten keskikentän vasemmalla laidalla hyökkäävässä roolissa ja erikoistilanteissa hänen potkutekniikkansa on todellinen pelote.

Zeneli on syntynyt 1986 Kosovossa, mutta muuttanut jo 6-vuotiaana perheineen Suomeen. Jalkapallo-oppinsa hän sai juniorina Rovaniemen Palloseurassa, sekä Pietarsaaren Jarossa. HJK:hon hän siirtyi vuonna 2003 ja teki debyytin edustusjoukkueessa vuonna 2005. Sen jälkeen hän on Suomessa edustanut Liigatasolla ainoastaan HJK:ta, sekä viime kaudella Turun Interiä.

Hän on pelannut myös Israelin pääsarjassa Maccabi Petah Tikvassa ja Kazakstanin pääsarjan Sahtjor Karagandassa. Debyytti Suomen maajoukkueessa tuli syyskuussa 2013 Espanjaa vastaan pelatussa MM-karsintaottelussa.

Zeneli oli SJK:n mukana jo aiemmin tänä talvena viikon mittaisella testijaksolla. Nyt solmittu sopimus kattaa kauden 2017.

Erfan Zeneli kaudella 2016 Turun FC Interin paidassa. Kuva Juha Tamminen, luvaton käyttö kielletty.

Obed Malolo

Suomen poikien ja nuorten maajoukkueissa 32:ssa ottelussa esiintynyt ja tässä kuussa 20 vuotta täyttävä Obed Malolo, on syntynyt Helsingissä ja hän on Vantaan Allianssin sekä HJK:n kasvatti. Pelipaikaltaan hän on keskikentän keskustan pelaaja ja pelannut yleensä puolustavassa roolissa.

Nuoresta iästään huolimatta, hän on pelannut HJK:ssa kolmella kaudella jo 34:ssä ottelussa ja voittanut Suomen mestaruuden kertaalleen kaudella 2014. Hän on pelannut myös Eurooppa-Liigan karsinnoissa neljässä ottelussa sekä HJK:n paidassa UEFA Youth Leagueta.

Malolo on viime vuosina ollut yksi Suomen suurimpia jalkapallolupauksia ja hän on käynyt näytillä Englannissa Aston Villassa. Suurseura Bayern Munchen on ollut hänen perässään pariinkin otteeseen, mutta HJK kieltäytyi tuolloin päästämästä suurlupaustaan. Nyt peliaika HJK:ssa on kuitenkin jäänyt vähiin ja hän siirtyy vapaalla siirrolla SJK-paitaan.

Malolon jalkapalloileva isoveli Jeremie oli aikoinaan SJK:n mukana talvikaudella 2015. Nyt solmittu sopimus kattaa kauden 2017 ja sopimuksessa on optio tulevista vuosista 2018 ja 2019.

Obed Malolo kaudella 2016 HJK:n paidassa. Kuva Juha Tamminen, luvaton käyttö kielletty.